Bulimar, pe locul 4 la Mondial cu echipa României

Diana Bulimar, sportiva timişoreancă în vârstă de 16 ani, mezină a lotului României, a concurat marţi la sol în finala feminină pe echipe a celei de-a 43-a ediţii a Campionatului Mondial de gimnastică, „tricolorele” clasându-se pe locul 2 la acest aparat, în urma Statelor Unite, şi chiar pe primul la bârnă, dar sfârşind în imediata apropiere a podiumului şi fără medalii, pe locul 4, datorită celei mai slabe evoluţii la paralele inegale dintre cele 8 echipe finaliste, piatră de moară în ierarhia generală.

Bulimar a fost punctată cu 14,266 pentru exerciţiul său, celelalte componente ale lotului care au evoluat la sol fiind Cătălina Ponor, cu 14,633, şi Diana Chelaru, cu 14,233. Bulimar a avut a 11-a evoluţie ca punctaj între cele 24 de concurente ale finalei pe echipe.

Ponor a evoluat la trei dintre aparate, mai puţin la paralele inegale, în vreme ce Porgras, Chelaru, Racea şi Haidu au concurat la câte două, cu Diana Bulimar doar la sol. România s-a clasat în nota generală, adică pe locul 4, la sărituri.

Podiumul a fost acontat de Statele Unite, Rusia şi China (172,820), în urma României (172,412) clasându-se Marea Britanie, Germania, Japonia şi Australia. Fiecare finalistă a aliniat cinci sau 6 gimnaste în întrecerea pe echipe iar fiecare formaţie s-a bazat pe câte 3 gimnaste la un aparat.

Spre finele săptămânii urmează finalele pe aparate, cu Diana Bulimar calificată la sol.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Gimnastică și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 36

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: