CSȘ Lugoj își păstrează titlul pe țară la echipe de juniori III iar Norbert Marcu triumfă la individual compus

Clubul Sportiv Şcolar Lugoj a cucerit pentru al doilea an consecutiv titlul naţional pe echipe în cadrul Campionatului Național de juniori III al Federației Române de Gimnastică, la nivelul 2 de vârstă, elevii lui Ion Bulacu şi Adrian Meleancă, și anume Alexandru Marcu, Patrick Voichescu, Răzvan Mikloș și Norbert Marcu păstrându-și laurii cu un total de 235,822 puncte. Iar ca triumful să fie complet, Marcu s-a impus în întrecerea la individual compus a gimnasticii artistice, cu un total de 80,116 puncte, strâns din triumful la patru aparate și clasarea pe 2 la celelalte două.

 

Norbert Marcu a excelat așadar prin a cuceri ”aurul” atât pe echipe cât și la individual compus, precum și la patru dintre aparate, dar fiind medaliat și la celelalte două, cu argint!

Nivelul 2 de vârstă al întrecerii juniorilor III la gimnastică artistică, derulat în perioada 21-23 mai la Buzău, a reunit 6 formații la start și 29 de competitori la individual compus. Iar lugojenii au învins din nou pe echipe în faţa celor de la CSŞ Dinamo Bucureşti, care au totalizat 233.624 puncte, și CSȘ Steaua Bucureşti, cu 223.141 puncte, următoarele pe podium, respectiv a sportivilor de la LPS Arad, CSȘ Reșița și CSȘ Brașovia, clasați în continuare.

Și la individual compus a fost concursul lugojenilor, care și-au adjudecat victoria prin Norbert Marcu, cu 80,116 puncte, în fața dinamoviștilor Adrian Ciobanu (78.916p) și Iustin Girada (78.150p). Marcu a obținut cel mai bun punctaj din întrecere la 4 aparate, mai exact 13,500 puncte la bară fixă, 13,400 la sol, 13,333 la cal cu mânere și 13,300 la inele, respectiv al doilea cel mai bun punctaj la celelalte probe, și anume 13,450 puncte la sărituri și 13,133 la paralele.

Nici colegii săi de echipă nu s-au lăsat mai prejos la individual compus, toți intrând între primii 10 în ierarhia finală, și anume Patrick Voichescu pe poziția a cincea, cu 77,332 puncte, Răzvan Miklos pe 8, cu 76,365p, iar Alexandru Marcu pe 9, cu 76,225.

“Copiii au evoluat foarte bine. Îi felicit pe toţi componenţii echipei noastre pentru că au reuşit să-şi demonstreze încă o dată valoarea şi să păstreze titlul cucerit anul trecut”, a declarat pentru portalul oficial al FRG, www.romgym.ro, antrenorul lugojenilor, Adrian Meleancă.

Lugojenii au obținut totodată o clasare între primii 10 și în întrecerea de individual compus a nivelului I de concurs la juniorii III, prin Flavius Borca, totalizând 72,816 puncte, cu un podium la bară, total cu care s-a plasat al nouălea în competiția națională de la Buzău.

La startul actualei ediții a tradiționalului și puternicului Campionat Național s-au aflat pe listele de start 70 de sportivi de la CSȘ Steaua București, CSS Sfântu Gheorghe, CSS Buzău, CSS Dinamo București, CSS Reșița, CSS Sibiu, CSȘ Lugoj, LPS Arad și CSS Brașovia Brașov.

Pe treapta de sus a podiumului, la nivelul 1, s-a aflat formația CSS Steaua, în timp ce Bryan Wohl (CS Dacro Gym Oradea) a obținut 6 titluri din 7 posibile. 40 de gimnaști și-au disputat întâietatea în cadrul nivelului 1, Oradea fiind, după mulți ani, în fruntea ierarhiilor Campionatelor Naționale, prin Bryan Wohl, antrenat de Dacian Reștea la C.S. Dacro Gym. Bryan Wohl (9 ani) este elev în clasa a III-a la Liceul German „Friedrich Schiller” din Oradea iar antrenorul Dacian Reștea a specificat printre altele că „aş dori să le mulţumesc lui Eduard Bălan şi Cristian Balint, de la Clubului Sportiv Reşiţa, care ne-au pus la dispoziţie sala pentru a ne pregăti de câte ori am avut nevoie”. Bryan Wohl s-a impus la individual compus, înaintea lui Radu Iustin Mihai (CCS Buzău) și Gabriel Ruca (Steaua), pentru a câștiga și 5 finale pe aparate (cal, inele, sărituri, paralele, bară), singurul titlu cedat fiind la sol, în favoarea lui Radu Iustin Mihai, aparat la care a ocupat poziția secundă.

Pe echipe, CSȘ Dinamo București, în componența Alexandru Ionescu, Ionuț Pleșa, Darian Oprea, Andrei Constantinescu, s-a impus destul de greu în fața formației CSS Buzău, calul și, mai ales, paralelele făcând diferența de numai 0.056 în favoarea bucureștenilor, 222.455 față de 222.399 puncte, pe podium urcând și CSS Steaua București, cu 216.273.

Luna viitoare, pe 18-20 iunie juniorii iar junioarele în 25-27 iunie vor evolua pe ”scena” de la Onești, pentru podiumul Campionatelor Naționale.
 

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: