CSȘ1 Timișoara, 7 medalii de aur și 4 de argint între cele 18 cucerite la Campionatul Național Școlar de gimnastică ritmică în sala ”Profesor Mircea Albu”: FOTO

După găzduirea turneelor finale naționale de volei feminin pentru speranțe și junioare, sala de jocuri sportive ”Profesor Mircea Albu” și-a deschis porțile în ultimul final de săptămână din luna mai Campionatului Național Școlar de gimnastică ritmică, în care au concurat în jur de 100 de eleve sportive de la grupări de profil din țară, și anume L.P.S. Baia Mare, C.S.Ș. 2 Baia Mare, L.P.S. ”Bihorul” Oradea, L.P.S. Bistrita, C.S.Ș. 1 Constanța, C.S.Ș. Resita, C.S.Ș. „Unirea” Iasi, L.P.S. „Szasz Adalbert” Târgu Mureș si C.S.Ș. 1 Timisoara, gazdă din partea cărora gimnastele antrenate de profesoarele Alexandrina Tărțan și Monica Würtz au participat la toate categoriile si au obtinut 18 medalii, dintre care 7 de aur, 4 de argint și alte 7 de bronz. Detaliile și fotografii.

Campionatul Național Școlar de gimnastică ritmică s-a desfășurat în acest an la Timisoara, de vineri până duminică, în sala de jocuri sportive ”Profesor Mircea Albu”, de pe strada Amforei din zona Circumvalațiunii, ”casă” a grupării CSȘ Bega, și a reunit circa o sută de sportive eleve încadrate la categorii de vârstă de la junioare 4 până la senioare. 

La grupa de vârstă a junioarelor 4, Sophia Würtz – născută în generația 2014, în vârstă de 8 ani, a devenit campioană națională școlară pentru Clubul Sportiv Școlar numărul 1 din Timișoara, cucerind una dintre numeroasele medalii de aur adjudecate de gimnastele bănățence cu această ocazie.

Colega sa mai mare de echipă și club, Maria Prodan, concurând în limitele categoriei de vârstă a junioarelor 2, de 11-12 ani, a izbutit la vârsta de 11 ani nu mai puțin de 3 clasări pe prima treaptă a podiumului de premiere, atât la individual compus cât și în probe pe obiecte, la minge respectiv panglică, reușind și obținerea locului 2 în concursul cu măciuci.

Totodată, echipa de junioare 2 a timișorencelor a devenit campioană a țării la nivel școlar, pe locul I în componența Maria Maier, Iris Jitariuc-Brad, Maria Prodan, Stella Potages și Laira Crișan.

Dintre acestea, Maria Maier, în vârstă de 12 ani, s-a clasat de încă 4 ori pe podium în probe individuale, atât la individual compus, cât și cu cercul, mingea și panglica.

Triumf cu echipa pentru CSȘ1 Timișoara și la junioarele I de 13-15 ani, la ansamblul de 5 mingi, victorioase fiind Maria Maier, Maria Prodan, Iris Jitariuc-Brad, Ilinca Andronachi și Anastasia Indrieș. În ceea ce privește întrecerea echipelor de junioare 1, timișorencele s-au clasat pe locul 4 prin Ilinca Andronachi și Anastasia Indrieș.

Iar CSȘ1 Timișoara nu s-a dezmințit nici cu echipa sa de senioare, cucerind primul loc prin Doris Füzer și Giulia Mazzolin.

Din generația 2006 și concurând în primul an la senioare, la un nivel de vârstă rezervat sportivelor de 16 ani și mai mari, Doris Füzer a reușit multiple clasări pe podium, ca vicecampioană națională școlară atât la individual compus cât și cu cercul respectiv la panglică – așadar de 3 ori pe locul 2, precum și pe locul 3 la minge și măciuci.

Colega sa Giulia Mazzolin, la fel, din 2006 și în primul an de seniorat, a urcat pe podium în proba de cerc, pe locul 3, clasându-se a 5-a la individual compus.

CSȘ1 Timișoara mulțumește sponsorilor BLANK BARTH, B2 SMART PRECISION SRL, AMNIOCEN, DECATHLON, BNB, FROPIN, PAPA SAM, DESSERTTIME, MERLOT, LA MIHAI, CARDINAL DP CONSTRUCT.

 

Acest articol a fost publicat în Gimnastică și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 4

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: