CSȘ1 Timișoara, locul 2 pe echipe la ”Naționalul” FRG de junioare 3 la nivelul 2, Amalia Ghigoarță pe 3 la individual și medalii pe aparate, aur și bronz. Erica Gogoașe, aur la bârnă și sol la nivelul 1

Campionatul Național juvenil al Federației Române de Gimnastică a adus noi satisfacții delegației timișorene de la Clubul Sportiv Școlar numărul 1, după foarte bunul debut de la începutul săptămânii. Și mai multe medalii au intrat în posesia junioarelor 3 de pe Bega, atât la nivelul I cât și la nivelul II al categoriei de vârstă, pe echipe dar și la individual compus, precum și în finalele pe aparate, principale laureate fiind Amalia Ghigoarță la nivelul 2 respectiv Erica Gogoașe la I.

Formația numărul 1 de la CSȘ1 Timișoara a devenit vicecampioană a țării în ”Naționalul” FRG rezervat junioarelor III la nivelul 2, pe locul 2 în competiția pe echipe, cu un punctaj total de 160,175, după CS Dinamo, prima cu 163,025, dar înaintea celor de la CSȘ Municipal Bârlad, pe 3, cu 159,125.

Vicecampioanele de pe Bega sunt Luana Șerbănescu, Denisa Mîndruț, Andreea Nechita și Amalia Ghigoarță, ultima acumulând cel mai bun punctaj, 54.475. Iar Amalia Ghigoarță a urcat pe podium nu doar cu colegele de echipă de la CSȘ1 I ci și în concursul individual compus, cu un punctaj de 54,475, a treia după Ella Oprea de la CS Dinamo, campioană cu 54.975 și Amalia Puflea, de la bârlădence, cu 54.750.

Timișorencele au aliniat însă și a doua formație în întrecerea pe echipe, Adela Florian, Ana Maria Polhac și Fernanda Andrei totalizând 147,150 pentru CSȘ 1 Timișoara II, pe poziția a 8-a în ierarhie, după CSȘ 1 Constanța – a patra, Petrolul, CNS Cetate Deva și CSȘ 1 Constanța II, dar înaintea celor de la CSA Steaua, CS Nadia Comăneci Onești și CSȘ Viitorul Cluj, a 11-a și ultima.

Bucuriile micuțelor junioare de pe Bega au continuat în finalele pe aparate, la nivelul 1 Erica Gogoașe impunându-se cu 13,900 puncte la bârnă și cu 13,866 la sol, dintre sportivele de la CSȘ1 și Julia Avram încheind aproape de podium, a cincea la sărituri.

Aur pentru bănățence nu doar la nivelul 1, ci și la nivelul 2, Amalia Ghigoarță triumfând în finalele pe aparate cu 14,600 puncte la sol dar urcând pe podium, pe locul 3, și la sărituri, cu 11,035. În plus, ea s-a situat și pe locul 4 la bârnă, cu 14,330, respectiv pe 5 la paralele cu 14 puncte. Tot de pe malurile Begăi în finalele la aparate al junioarelor III de la nivelul 2, și Amalia Iovănuț, concurând pentru Palatul Copiilor, a 7-a în 10,875 la sărituri.

Pe lângă Ghigoarță, urcată pe podium la individual compus la nivelul 2, dintre timișorence Denisa Mîndruț s-a situat pe locul 12 în 52,875, Luana Șerbănescu și Andreea Nechita pe pozițiile 19 și 20, ultima, la egalitate cu Amalia Iovănuț, de la Palatul Copiilor Timișoara, concurând și prin Alexandra Bogdănel, clasată pe 25. În continuare, și Fernanda Andrei pe 26, Ana Maria Polhac pe 28 iar Adela Florian pe 44, din 64 de gimnaste junioare III la categoria de vârstă corespunzătoare nivelului 2.

Onești a găzduit în deschiderea Campionatului Național juvenil al FRG pentru fete și băieți la categoriile 1, 2 și 3 întrecerile junioarelor III, la Nivel 1 și 2 / romgym.ro

 

Într-o privire de ansamblu peste finala pe aparate a întrecerilor din ultimele zile din Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” din Oneşti în Campionatul Naţional al Junioarelor III la nivelul 1 şi 2, titlurile au fost adjudecate de CSȘ Municipal Bârlad (4), CSȘ 1 Timişoara (3), CSA Steaua Bucureşti şi Dinamo – câte unul fiecare. La nivelul 1, pe lângă cele două victorii ale Ericăi Gogoaşe (CSS 1 Timişoara) la bârnă şi sol, Anastasia Bălan (CSS Municipal Bârlad) a triumfat la sărituri iar Crina Tudor (Steaua) la paralele.

La nivelul 2, în prim-plan a fost Amalia Puflea (CSS Municipal Bârlad), învingătoare la sărituri, bârnă şi paralele, la ultimul aparat la egalitate cu Ella Oprea (Dinamo Bucureşti), solul fiind adjudecat de Amalia Ghigoarţă pentru CSȘ 1.

Pe echipe, Dinamo București a triumfat în alcătuirea Ana Marioara, Erika Traicu, Ștefania Călitu și Ella Oprea.

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 2

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: