CSȘ1 Timișoara, locul 3 pe echipe de junioare III Nivel 7 la Campionatul Național de gimnastică artistică feminină, la Ploiești

După două sezoane încorsetate de impuneri restrictive sau în cel mai bun caz cu concursuri fără spectatori, iubitorii gimnasticii s-au putut reuni în sala ”Olimpia” din Ploiești cu ocazia Campionatului Național de gimnastică artistică feminină sub egida FRG, rezervat junioarelor 2 și 3, provenind de la 18 cluburi din 13 centre din țară. Printre care și CSȘ1 Timișoara, bănățencele cucerind locul 3 pe echipe și ”bronzul” la junioare 3 – Nivel 7.

CSȘ1 Timișoara, prin echipa de junioare 3, între 18 cluburi din 13 centre din țară la ”Naționalul” juvenil feminin FRG din ”Olimpia”

Federația Română de Gimnastică (FRG)

Gimnaste junioare de la aproape 20 de cluburi din România au concurat la început de aprilie în sala sporturilor ”Olimpia” din Ploiești în Campionatul Național de gimnastică artistică feminină sub egida FRG, rezervat junioarelor 2 și 3, cele mai numeroase fiind grupările din București, și anume CS Dinamo, CSA Steaua, CSȘ 7 Dinamo și CSȘ 2, dar câte două și din Cluj – și anume CSȘ Viitorul și CSM, respectiv Constanța – și anume CS Farul și CSȘ1, precum și din alte centre de foarte mare tradiție precum LPS Cetate Deva și CSM Onești, nu în ultimul rând și de la CSM Arad, CSȘ Sibiu, SCM Bacău, CSȘ Bârlad, CSȘ Focșani, CSȘ Buzău, CSȘ 1 Timișoara, gazda CS Petrolul Ploiești și de la Gymnastics International Club. 

Conform uzanțelor, competiția s-a desfășurat pe echipe dar și la individual compus, iar ca o noutate, la această ediție a Campionatelor Naționale s-a concurat în două serii valorice, conform sistemului competițional propus de directorul tehnic federal în cadrul Adunării Generale Ordinare a forului de profil.

CSȘ1 Timișoara, locul 3 la JIII – Nivel 7 după CSȘ Bârlad și CSM Arad

În întrecerile pe echipe, CSȘ1 Timișoara a devenit medaliată în cadrul categoriei de concurs în care s-a înscris la start, cel al junioarelor III – Nivel 7, cucerind locul 3 și ”bronzul”, după CSȘ Bârlad – triumfătoare cu 195,567 puncte, și CSM Arad. a doua, cu 194,566 puncte.

CSȘ1 Timișoara, bronz la junioare 3 - Nivel 7

CSȘ1 Timișoara, bronz la junioare 3 – Nivel 7

Timișorencele au obținut 187,067 puncte pentru echipa Clubului Sportiv Școlar numărul 1, în componența Ilinca Maria Zaharia, Iasmina Ghiran, Maia Silvia Schinteie, Sara Andreea Ion-Corduneanu, Marisa Huțupașu. 

Această categorie a reunit 5 echipe iar ultimele clasate au fost CS Farul Constanța și LPS Cetate Deva.

La celelalte categorii de concurs pe echipe, CSA Steaua, CSM Arad și CSȘ Focșani au ocupat în această ordine podiumul întrecerii junioarelor III la Nivel 6, reunind doar 3 formații, iar LPS Cetate Deva s-a impus la junioare 2  – Nivel 5, urmată pe podium de CS Dinamo și CSM Onești, în condițiile în care au concurat 6 formații. 

Huțupașu (CSȘ1), locul 5 la individual compus

Pe lângă cele 3 întreceri pe echipe, s-au disputat în Prahova și 4 concursuri la individual compus, câte două la junioare 2 respectiv junioare 3. 

Bănățencele au fost implicate la junioare 3 – Nivel 7, categorie adjudecată de Anastasia Stancu (Dinamo), din 28 de gimnaste la start, urmată pe podium de reprezentante ale CSȘ Bârlad și CSM Arad. Marisa Huțupașu a fost cea mai bine clasată dintre timișorence, a cincea, cu 65,133 puncte, în urma arădencelor de pe locurile 3-4, Stănică – autoare a 65,366 puncte, și Albulescu cu 65,333 puncte. Colegele de echipă ale Marisei, Ghiran, Ion-Corduneanu și Schinteie, au ocupat locurile 9, 11 și 18 la individual compus.

Devencele triumfă la individual compus la junioare 2 

Altfel, Alessia Volostiuc (LPS Cetate Deva) a obținut cel mai bun punctaj din 28 de concurente la individual compus la junioare 2 – Nivel 5, urmată pe podium de sportive de la CSȘ Bârlad și CSM Onești, iar colega de club a hunedorencei, Viviana Gînju – tot de la LPS Cetate Deva, a triumfat în rândul junioarelor 2 – Nivel 4, pe podium în fața celor de la Steaua respectiv Farul, trio fruntaș între 13 gimnaste de la 7 cluburi. 

La celălalt nivel al junioarelor 3 – Nivel 6, succes repurtat de Adelina Bădic (CSM Onești), pe podium în fața unor steliste, între cele 15 concurente remarcându-se cu bune clasări și arădencele Victoria Mârza – a 5-a, și Selena Maria Kapca, a opta pentru CSM.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = sase

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: