Erica Gogoașe (CSȘ1 Timișoara), campioană a României la junioare III, nivel 1. Pe echipe, CSȘ1 a șasea din 15

Gimnastica artistică juvenilă timișoreană a cucerit medalia de aur a probei individuale în Campionatul Național al Federației Române de profil rezervat junioarelor III la nivelul 1 al grupei de vârstă Erica Gogoașe acumulând cel mai consistent total în 4 probe și încheind pe primul loc întrecerea de la Onești, unde a contribuit și la poziția a șasea obținută de Clubul Sportiv Școlar numărul 1 din strada Amforei în ierarhia pe echipe.

Campionatele Naţionale de gimnastică artistică ale junioarelor şi juniorilor III, II şi I în concursuri pe echipe şi individuale au debutat în Sala Polivalentă din Oneşti în organizarea Federaţiei Române de Gimnastică și cu suportul clubului local prin competiția junioarelor III, la nivelul 1 al categoriei de vârstă, la care au luat parte 15 formaţii şi nu mai puțin de 77 de tinere gimnaste de la grupările CSS 1 Constanţa, CSS Municipal Bârlad, CSSG Focşani, Farul Constanţa, CSȘ1 Timişoara, Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti, Petrolul Ploieşti, CNS Cetate Deva, SCM Bacău, CSS Sibiu, CSS 2 Bucureşti și CS “Nadia Comăneci” Oneşti.

S-a început așadar cu gimnaste dintre cele mai fragede iar o mare satisfacție pentru delegația de pe malurile Begăi a fost adusă în concursul la individual compus de titlul adjudecat de Erica Gogoaşe pentru CSȘ1 cu un total de 54.700 puncte, cu o jumătate de punct avans față de Raisa Chivu de la CSSG Focşani) şi Alexandra Florea (CSȘ1 Constanţa), la egalitate pe a doua treaptă a podiumului, ambele cu 54.200.

Erica Gogoașe a izbutit cel mai bun punctaj la bârnă, și anume 13,850, la sol înregistrând 13,800, la sărituri 13,550 iar la paralele 13,500. De fapt, performanțele sale la bârnă și sol au fost notate cel mai bine din concurs, cu mențiunea că în ierarhia celor mai bine 10 clasate junioare III de la nivelul 1 în competiția individuală s-au regăsit nu mai puțin de 5 reprezentante de la CSȘ1 Constanța.

Care s-a impus la categoria de concurs pe echipe, titlul revenind formaţiei de la malul mării în componența Maria Broască, Delia Ivanciu, Bianca Voicu și Alexandra Florea, cu un total de 162.750 puncte, de puțin pe podium în fața celor de la CSȘ Municipal Bârlad (161.900) şi CSSG Focşani (161.100). Însă nici timișorencele n-au fost departe de primele clasate, CSȘ 1 totalizând 159,500 de puncte pe poziția a șasea, în alcătuirea Rebeca Cerbe, Iulia Crainic, Julia Avram și Erica Gogoașe, cu contribuții în creștere în ordinea enumerării sportivelor. Bănățencele au fost devansate pe pozițiile a patra și a cincea de CSȘ1 Constanța II, cu 160,550, respectiv CS Farul Constanța, cu 159,600, devansându-le la rândul lor până la poziția a zecea pe gimnastele de la CSA Steaua, CS Dinamo, Petrolul I Ploiești și CNS Cetate Deva.

Apropo de alte clasări, Julia Avram s-a situat a 18-a în ierarhia individuală pentru CSȘ1 Timișoara, cu un total de 53,150 puncte, în vreme ce Julia Crainic a 40-a, cu 51,400, iar Rebeca Cerbe pe 52, cu 50,850. Tot din gimnastica juvenilă de pe Bega, dar de la Palatul Copiilor Timișoara, Iustina Buzner a încheiat pe locul 45 în ierarhia întrecerii individuale, cu 51,100, iar Maria Jurcul pe 56, cu 50,250.

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: