Graţie şi rigoarea sincronicităţii: gimnastele – majorete

Foste campioane naţionale la gimnastică aerobic, majorete întreţinând acum atmosfera în pauză ori time-out la jocurile Baschet Club Timişoara. Este vorba despre şase fete cu vârste între 16 şi 18 ani, care şi-au început de mici activitatea sportivă, gimnastica devenind un sport de performanţă în care s-au remarcat prin rezultatele obţinute la toate concursurile la care au participat, la Arad, Craiova sau Bucureşti.

Pe lângă gimnastică aerobic au practicat în pararel şi gimnastică ritmică, participând de asemenea la diferite spectacole. Aici o menţionăm pe Cristina Faur, elevă a Liceului Ion Vidu, o fostă componentă a lotului naţional de gimnastică ritmică. “Scopul acestui sport este dezvoltarea armonioasă a corpului, plăcerea de a concura şi de  a participa la specacole”, au explicat protagonistele, cu ocazia unuia dintre antrenamentele săptămânale pe care le desfăşoară cu rigurozitate într-o sală de sport a Liceului Azur, în zona Căii Martirilor (fotografii din reprezentaţii ale sportivelor la concursuri în Bucureşti sau ca majorete pe parchetul sălii „Constantin Jude”, în galeria FOTO OBIECTIV din josul primei pagini).

Adina Tărţan, antrenoarea sportivelor, ne spune că „pentru mine este o plăcere de a lucra cu ele şi de asemenea prin toate aplauzele primite evaluez valoarea muncii noastre. Sunt mulţumită de rezultatele obţinute şi de felicitările primite după fiecare concurs. În sesiunea de pregătire implicarea ambelor părţi este evidentă, benefică procesului de antrenament. Antrenoarea ne mai explică faptul că un antrenament constă în încălzire, elemente tehnice, coregrafia care trebuie repetată iar la final pregătirea fizică. De obicei se fac două antrenamente pe saptămâna”.

Andreea Nyuli, elevă în clasa a XI- a la Liceul cu Program Sportiv Banatul, ce practică gimnastica de la şapte ani, îşi pune speranţe în ascensiunea ei: Gimnastica o practic ca pe un sport de performanţă şi am mari speranţe pentru viitor. Pentru început am fost atrasă de această iar acum a devenit parte din viaţa mea. Antrenamentele presupun multă muncă, dar le fac cu cea mai mare plăcere. Pentru a obţine rezultatele dorite şi munca trebuie să fie pe măsură.” Andreea practică la liceu atletismul, dar preferă totuşi gimnastica.

Corina Ardelean, elevă în clasa a XI-a la Liceul Grigore Moisil, ce practică acest sport de la 4 ani, scoate în evidenţă puterea necesară pentru a depăşi momentele mai dificile, inerente într-o asemenea activitate: “ Pentru mine gimnastica semnifică o plăcere, un mod de a uita de probleme şi de a mă simţi bine cu prietenele mele. În opinia mea rezultatele nu au fost întotdeauna pe măsura muncii noastre dar acesta nu a fost un motiv de a ne lăsa.”

“Pentru mine gimnastica reprezintă o plăcere, antrenamentele sunt într-adevăr obositoare dar sunt mulţumită de rezultatele obţinute până acum”, a remarcat Ana-Maria Peter, elevă în clasa a X-a la Liceul Grigore Moisil, o altă gimnastă ce practică acest sport de la frageda vârstă de 5 ani.

Alina-Elena Rotariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Bănăţean, care a practicat pentru început dansuri sportive, ce nu i-au oferit însă nici o satisfacţie, s-a orientat ulterior către gimnastică: Iniţial a fost mai greu dar cu timpul a ajuns parte din viaţa mea. Antrenamentele sunt de cele mai multe ori solicitante şi obositoare dar rezultatele, pe măsură”.

Diana Sescu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Jean Louis Calderon, şi care practică acest sport de la vârsta de 5 ani, ne destăinuie la rândul ei că gimnastica este o plăcere, mişcare şi în acelaşi timp un mod de a mă simţi bine cu prietenele mele. Facem ceea ce nu face oricine şi aceasta reprezintă o satisfacţie.”

Joi seară, cu ocazia jocului BC Timişoara – “Perla Harghitei” Miercurea Ciuc, sincronizata formaţie a liceenelor şi-a făcut poate ieşirea din scenă pe acest sezon al primei ligi de la reprezentaţiile oferite în întreruperile partidelor baschetbaliştilor, însă alte concursuri şi noi sezoane bat la uşă, în care abia aşteaptă să pună în practică numeroasele exerciţii şi repetări din cursul dificilelor antrenamente.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Gimnastică și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 7

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: