Luca Gavril (CSȘ1 Timișoara), campion național la individual compus la juniori II, nivelul 4, colegul de club Gabriel Țîțaru pe 3. În finalele pe aparate, CSȘ Lugoj 3 medalii de aur, 3 de argint, una de bronz, CSȘ1 Timișoara 1-2-1

Gimnaștii juniori timișeni de la două cluburi au obținut binișor peste zece clasări pe podiumurile de premiere ale ediției din acest an la Campionatul Național de gimnastică artistică sub egida FRG în finalele pe aparate și la individual compus ale juniorilor I și II la nivelul 3 și 4, reprezentanții lui CSȘ Lugoj cucerind pe aparate nu mai puțin de câte 3 medalii de aur respectiv de argint, pe când CSȘ1 Timișoara s-a distins între juniorii I la nivelul 4 prin titlul absolut adjudecat la individual compus de Luca Gavril, urmat îndeaproape în același concurs de colegul de club Gabriel Țîțaru, al treilea.

Pe aparate, CSȘ Lugoj s-a impus la inele între juniorii II la nivelul 3 grație lui Norbert Marcu, precum și la juniori I prin Rafael Szabo, dublu campion al țării, la paralele și inele, în vreme ce CSȘ1 Timișoara a dominat întrecerea la bară fixă a juniorilor II la nivelul 4, Gabriel Țîțaru câștigând iar Luca Gavril încheind al doilea. Tot pe aparate, lugojenii au mai obținut locuri secunde prin Norbert Marcu, la sol și cal cu mânere, la fel, între juniorii II la nivelul 3, iar Luca Gavril la paralele pentru CSȘ1 Timișoara, tot la juniorii I, nivelul 4. Iar clasări pe podium au mai izbutit Rafael Szabo la bară fixă între juniorii I respectiv Gabriel Țîțaru la cal cu mânere între juniorii II la nivelul 4.

Iar în ansamblu, cei 4 sportivi au adus gimnasticii juvenile masculine timișene un total de 11 medalii în concursul pe aparate al Naționalului de luna aceasta, dintre care 4 de aur, 5 de argint și două de bronz. Izbânzile au fost completate în întrecerea de individual compus a juniorilor II la nivelul 4 al categoriei de vârstă, cea mai restrânsă ca participare dintre cele 3 grupe, în care Luca Gavril a devenit campion absolut al țării pentru CSȘ1 Timișoara iar Gabriel Țîțaru s-a situat pe locul 3, cucerind medalia de bronz pentru cei de pe malurile Begăi.

În imediata apropiere a podiumului juniorilor II la nivelul 3 s-a clasat la individual compus Norbert Marcu pentru CSȘ Lugoj, al 4-lea, colegii săi de club Patrick Voichescu, Răzvan Miklos și Flavius Borca situându-se pe pozițiile 9, 16 respectiv 18, în vreme ce pe podium au urcat campionul Adrian Ciobanu de la CS Dinamo, Andrei Zhuang (CSA Steaua) și un reprezentant al Banatului, Felix Simion de la CSȘ Reșița.

În fine, în Campionatul Național de juniori 1 la individual compus Rafael Szabo (CSȘ Lugoj) a obținut locul 5, Andrei Toman (CSȘ1 Timișoara) poziția a 6-a, iar tot de la Clubul Sportiv Școlar numărul 1 de pe strada Amforei David Gavril s-a clasat pe 9 și Andrei Baciu pe 13, campion devenind Gabriel Burtănete (CSȘ Buzău).

La Deva, în întrecerea similară a fetelor, concursul junioarelor II la nivelul 3 a adus în scenă sportivele a 7 cluburi din București, Bârlad, Constanța, Focșani și Ploiești, în vreme ce la junioarele II nivelul 4 numai 13 sportive au concurat, din această parte de țară de la gruparea locală CNS Cetate Deva, iar la junioare I chiar numai 3 gimnaste, în frunte cu Iulia Berar de la CSM Arad, motiv pentru care finalele pe aparate la această categorie de vârstă nici nu s-au mai desfășurat.

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: