Maria Olaru, prezentată ca nou director al Academiei Olimpice Române, filiala Timiş

Maria Olaru, o fostă campioană europeană, olimpică şi mondială cu echipa de gimnastică artistică a României, a fost prezentată astăzi ca nou director al Academiei Olimpice Române, Filiala Timiş, în cadrul unei festivităţi publice organizate de acest for.

Olaru, acum în vîrstă de 30 de ani, cîştiga titlul continental cu echipa României la ediţia din 1998, la Sankt Petersburg, după care devenea campioană mondială, tot în întrecerea pe echipe, în 1999, la Tianjin (China), respectiv campioană olimpică, la J.O. de vară Sydney 2000.

Maria Olaru, născută la Fălticeni, şi care a urmat după retragerea din activitatea competiţională cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii de Vest Timişoara, devenea în 1999, la C.M. din China, campioană mondială la individual compus, un an mai tîrziu, la Jocurile Olimpice de vară Sydney 2000, devenind vicecampioană olimpică la individual compus.

Fosta multiplă campioană a fost aleasă ca nou director al Academiei Olimpice Române Filiala Timiş în data de 22 ianuarie, înlocuind-o pe Doina Moţ, care predă astfel ştafeta după 18 ani la cîrma filialei judeţene a AOR.

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Timişene și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = treizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: