Mondial: timişoreanca Diana Bulimar, calificată în finala la sol

Diana Bulimar, gimnasta în vârstă de 16 ani care îşi lua zborul în octombrie trecut de la CSS1 Timişoara, s-a calificat de pe a opta şi ultima poziţie în finala la sol din cadrul celei de-a 43-a ediţii a Campionatului Mondial de gimnastică artistică de la Tokyo, confirmând statutul său de specialistă a acestui aparat.

Diana Bulimar (prima din stânga), 16 ani, mezina lotului României, s-a calificat în finala la sol, de duminica viitoare

Bulimar a totalizat 14,400 puncte în dificilele calificări derulate pe tărâm nipon, urmând a concura în finala la sol duminica viitoare, pe 16 octombrie. Totodată, Bulimar s-a calificat cu reprezentativa României în finala pe echipe a competiţiei, de pe locul 4, în urma Statelor Unite, Rusiei şi Chinei dar înaintea Japoniei, Australiei, Germaniei şi Regatului Unit.

România a totalizat 227,228 puncte în întrecerea pe echipe, situându-se a doua la sărituri şi sol respectiv a patra la bârnă şi doar a zecea la paralele inegale şi urmând a concura marţi în finală.

Colege ale Dianei Bulimar din lotul de 7 gimnaste al României, şi anume Ponor şi Racea, vor evolua tot duminica viitoare în finala la bârnă, în care au obţinut calificarea, în vreme ce Porgras şi Haidu se vor alinia joi în finala la individual compus.

Acest articol a fost publicat în Gimnastică și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: