Norbert Marcu (CSȘ Lugoj), locul 1 pe țară la individual compus și în finala la paralele, Raul Șoica (CSȘ1 Timișoara) primul la sol, inele și sărituri, pe 2 la individual compus în Naționalul de juniori II

Gimnaștii timișeni au atins foarte bune punctaje prin care și-au asigurat numeroase clasări pe podiumul de premiere și medalii la ediția din acest an a Campionatului Național individual al juniorilor I și II în gimnastică artistică masculină, întrecere găzduită în capitala Banatului montan prin care a fost marcată lansarea Centrului Național Olimpic de Pregătire a juniorilor de la Reșița, o nouă structură care are scopul de a reînnoda tradiția gimnasticii artistice masculine românești. Norbert Marcu, de la CSȘ Lugoj, a cucerit titlul național la individual compus al juniorilor II la nivelul 3 de vârstă și a triumfat și în finala la paralele, iar Raul Gabriel Șoica de la CSȘ1 Timișoara s-a impus în nu mai puțin de 3 finale la aparate, încheind al doilea la individual compus între juniorii II de la nivelul 4 de vârstă, însă nu doar ei au urcat pe podium dintre bănățeni.

Competiția juvenilă organizată timp de două zile în Reșița sub egida Federației Române de Gimnastică a reunit la start 52 de gimnaști juniori, reprezentanți ai 13 cluburi sportive din întreaga țară, care au concurat pentru titlurile naționale puse în joc la individual compus și pe aparate la categoriile de vârstă ale juniorilor II pe nivelurile 3 și 4 respectiv la juniori I – nivelul 5.

Norbert Marcu, de la CSȘ Lugoj, campion național la individual compus și paralele, respectiv vicecampion al țării la inele și cal cu mânere la juniori II – nivel 3, și antrenorul său Adrian Meleancă, antrenor și al lotului național de juniori al României

 

Norbert Marcu, de la CSȘ Lugoj, a cucerit locul I și medalia de aur la individual compus în Campionatul Național Individual al Juniorilor II și I la categoria Juniori II – Nivel 3, cu punctajul 64,198, cel mai ridicat între performanțele sale fiind de 11,500 la sol, urmat fiind pe podium între cei 13 gimnaști la startul acestei categorii de concurs de Andrei Zhuang de la CSA Steaua, cu 63,832 puncte, și Felix Simion din partea gazdelor de la CSȘ Reșița, cu 63,531 puncte.

Însă nu doar o clasare pe podiumul la individual compus pentru gimnastica timișeană la nivelul 4 de vârstă al juniorilor II din cadrul Campionatului Național Individual al Juniorilor II și I, ci chiar două, Raul Gabriel Șoica devenind vicecampion al țării pentru CSȘ 1 Timișoara, cu 66,032 puncte, pe locul 2 după Nicolas Tarca (CSȘ Brașov), cu 70,698p, iar Gabriel Țîțaru, colegul său de club de la CSȘ1, încheind pe 3 cu 65,132 puncte, tot din 13 competitori.

Totodată, bune clasări și între juniorii I la nivelul 5 de vârstă pentru gimnaștii de la CSȘ1 Timișoara, David Gavril și Andrei Toman situându-se pe locurile 5 și 7 la individual compus, primul dintre ei cu 69,798 puncte, în fruntea ierarhiei dominând Robert și Gabriel Burtănete de la SCM Buzău, între cei 13 protagoniști la start.

Triumfuri timișene și în secțiunea competițională a finalelor pe aparate, Norbert Marcu învingând între juniorii II de la nivelul 3 și la paralele, cu 11,233 puncte, reșițeanul Felix Simion încheind al 3-lea. Marcu s-a clasat pe locul 2 în finala la cal cu mânere, cu 10,333 puncte, după Ionuț Pleșa de la CSȘ Dinamo, campion cu 10,766 puncte, lugojeanul devenind vicecampion și după finala la inele, cu 10,533 puncte, în urma lui Andrei Zhuang de la CSA Steaua, pe când Felix Simion s-a clasat pe 3, tot reșițeanul urcând pe a doua treaptă a podiumului la sărituri.

Felix Simion, de la CSȘ Reșița, a câștigat în schimb în finalele la aparate atât la sol cât și la bară fixă, Norbert Marcu mai clasându-se în schimb și pe locul 4 la sol, cu 11,533 puncte.  În fine, s-a mai impus și Raul Tonca de la CSȘ Sibiu, primul la sărituri.

Podiumul la individual compus al juniorilor II – nivel 4 la Naționalul Individual de gimnastică artistică al Juniorilor II și I de la Reșița: Nicolas Tarca – CSȘ Brașov;
2. Raul Gabriel Șoica – CSȘ 1 Timișoara;
3. Gabriel Țîțaru – CSȘ 1 Timișoara 

 

Raul Gabriel Șoica de la CSȘ 1 Timișoara a făcut în schimb furori la categoria juniorilor II pe nivelul 4 de vârstă, adjudecându-și jumătate dintre finalele la aparate, primul pe țară atât la sol, cu punctajul 11,833, cât și la inele (12,166p) respectiv sărituri (11,650p).

În plus, Șoica s-a clasat și pe locul 2 la cal cu mânere, cu 11,733 puncte, respectiv la bară fixă, cu 11 puncte. Vicecampion în finalele la aparate a devenit și colegul său de club și generație Gabriel Țîțaru, pe 2 la inele cu 11,366 puncte, reușită completată prin clasarea pe poziția a 3-a la cal cu mânere, cu 10,266 puncte, dar și pe 4 la paralele, cu 10,300 puncte, respectiv pe 5 la bară și sărituri, precum și pe locul 6 în finala la sol. Iar campionul național la individual compus Nicolas Tarca, de la CSȘ Brașov, a învins în finalele pe aparate la cal, paralele și bară fixă.

În fine, prezențe timișorene și în finalele la aparate al juniorilor I la nivelul 5 de vârstă, pe locurile 4-5 la bară fixă pentru Andrei Toman și David Gavril, respectiv aceleași poziții și la cal cu mânere, dar în ordine inversă, Gavril – Toman. Andrei Toman a încheiat totodată cu un punctaj egal celui al ocupantului locului 3, 11,800 la bară fixă, urmat de Gavril cu 11,766, Toman și Gavril clasându-se totodată pe pozițiile 6-7 la inele iar Gavril pe 7 la sol.

La acest nivel de vârstă al juniorilor I cele mai multe finale pe aparate au fost adjudecate de CSM Bistrița – 3, urmat de SCM Buzău cu două titluri naționale și CSA Steaua cu unul.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: