Aleasă ca nou director al Academiei Olimpice Române Filiala Timiş în data de 22 ianuarie, Maria Olaru, o fostă campioană europeană, olimpică şi mondială cu echipa de gimnastică artistică a României, conferă consistenţă şi face deja simţită prezenţa acestui organism în activitatea sportivă locală prin anunţarea implicării într-un prim eveniment, la exact 3 săptămîni de la prezentarea sa în noua capacitate.

Sala "Profesor Mircea Albu", din Dacia, găzduieşte miercuri primul eveniment mediatizat cu implicarea Academiei Olimpice Române filiala Timiş de la recenta investire a Mariei Olaru în frunte
Este vorba despre o iniţiativă destinată persoanelor de vîrsta a treia, derulată sub titulatura „Valori olimpice, punte între generaţii. Gimnastică pentru vârsta a III-a”, şi poartă pecetea noului suflu imprimat A.O.R. – filiala Timiş de fosta gimnastă, acum în vîrstă de 30 de ani, contrastînd cu imaginea voit sau nu cel mult discretă, dacă nu chiar inexistentă, reflectată în ultima vreme de Academia Olimpică Română timişeană pînă la investirea noii directoare.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, în colaborare cu Liceul Grigore Moisil şi Şcoala Generală numărul 18, şi cu sprijinul Academiei Olimpice Române – filiala Timiş, va organiza miercuri, 6 martie, o frumoasă acţiune care să demonstreze că celebrul citat „mens sana in corpore sano” este o realitate în Timişoara.
Manifestarea va avea loc miercuri, de la ora 11, în sala „Profesor Mircea Albu” din zona Dacia, şi se anunţă o experienţă inedită atât pentru participanţi, cât şi pentru spectatori. De bunul mers al acţiunii vor avea grijă şi profesorii Alin Molcuţ, Andreea Ulmeanu şi Camelia Belean.
„Valori olimpice, punte între generaţii. Gimnastică pentru vârsta a III-a” este numele proiectului care va reuni peste 100 de persoane, copii, părinţi, bunici. Aceştia vor face educaţie fizică, gimnastică şi vor învăţa paşi de dans într-o acţiune inedită. Proiectul visează pe lângă mişcarea pentru sănătate şi implicarea generaţiilor vârstnice în activităţi sociale.
„Vrem ca toţi participanţii la acest eveniment să rămână cu ceva. Cu o mişcare nouă de gimnastică, cu un pas nou de dans. Important e ca toată lumea să se simtă bine atunci când face sport. Mişcarea este atât de importantă pentru sănătate şi ne dorim ca de la cei mici, până la cei vârstnici să se bucure de sport”, a spus Maria Olaru, noua preşedinte a Academiei Olimpice Române, filiala Timiş, care cîştiga titlul continental cu echipa României la ediţia din 1998, la Sankt Petersburg, după care devenea campioană mondială, tot în întrecerea pe echipe, în 1999, la Tianjin (China), respectiv campioană olimpică, la J.O. de vară Sydney 2000. O fostă campioană mondială la individual compus, în 1999, la Tianjin, iar un an mai tîrziu, la Jocurile Olimpice de vară Sydney 2000, vicecampioană olimpică la individual compus, Maria Olaru a urmat după retragerea din activitatea competiţională cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii de Vest Timişoara.
Proiectul este şi unul internaţional, Inspectoratul Şcolar Judeţean colaborînd cu omologii din Istanbul (Turcia), regiunea Kogeli, între cele două instituţii având loc şi schimburi de experienţă.