Vlad Cotuna, al 18-lea și ultimul în finala la individual compus la European Games

Timișoreanul Vlad Bogdan Cotuna a concurat astăzi între cei 18 finaliști la individual compus în cadrul întrecerilor de gimnastică artistică ale ediției I la Jocurile Europene de la Baku, în Azerbaijan.

2015_European_Games.svg

Calificat pentru finale în primele zile ale întrecerii cu o durată de peste două săptămâni ale European Games, gimnastul în vârstă de 24 de ani legitimat la CSM Lugoj a totalizat 80,998 puncte după evoluțiile la cele 6 aparate, sfârșind astfel pe ultimul loc la individual compus, al 18-lea.

Cotuna a obținut cel mai bun punctaj în finalele de astăzi în proba de sol, și anume 14,066, adăugând 14,033 la sărituri, 13,933 la inele, 13,433 la paralele inegale, 13,200 la cal cu mânere și 12,333 puncte la bară orizontală.

Câștigător al competiției de individual compus a băieților a fost ucraineanul Oleg Verniaiev, un tânăr în vârstă de 21 de ani din Donetsk, urmat de localnicul Oleg Stepko, din Azerbaijan, tot în vârstă de 21 de ani, și rusul de 22 de ani Nikita Ignatyev, în vreme ce belarusul Barkalau s-a clasat în imediata apropiere a podiumului. Iar astăzi s-au decernat medaliile și în întrecerea feminină de individual compus, învingătoare fiind rusoaica de 20 de ani Aliya Mustafina, urmată pe podium de elvețianca Steingruber și olandeza Wevers, pe când românca ajunsă în finale, Laura Jurcă, s-a clasat a noua din 18 gimnaste.

Și prin aceste triumfuri, delegația Rusiei și-a consolidat primul loc în clasamentul pe medalii, cu 21 de aur, 7 de argint și 9 de bronz, totalizând 37, urmată de gazda Azerbaijan, cu 11-4-11, și Ungaria, cu 7 de aur și încă tot atâtea de argint plus bronz. Douăzeci de națiuni s-au înscris deja la cuvânt, după aproape 6 zile pline de întreceri, cu măcar o medalie de aur, din totalul celor 37 de țări urcate pe podiumurile de premiere, România rămânând cu o medalie de argint, la kaiac.

Acest articol a fost publicat în Gimnastică și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: