”Cupa Timișoara – Memorial Costică Milan”, cădere de cortină peste un an cu medalii pentru HC Timișoara

Cea de-a VII-a ediție a ”Cupei Timișoara – Memorial Costică Milan”, adresată conform tradiției în mod special copiilor și juniorilor aspiranți în lumea halterelor, a pus punct și în acest an aparițiilor competiționale ale grupării locale de profil HC Timișoara, reprezentată pe podium și în 2017 în întreceri la nivel național.

Pe parcursul anului competițional, cea mai bună performanță a sportivilor de la Haltere Club Timișoara a fost reușită de vârful de lance al clubului, Darius Suiugan, în cadrul Campionatului Național de seniori găzduit de Arad, unde a devenit triplu medaliat cu argint, ocupant al locului 2 atât la stilurile smuls și aruncat, cât și la total. Suiugan ridica 125 respectiv 155 de kilograme în cadrul categoriei de greutate 69kg, sub propriile-i standarde dar pe fondul alinierii în concurs la numai două săptămâni după participarea cu lotul ”tricolor” la Campionatul Mondial Universitar de la Taipei, unde încheia pe treapta a treia în grupa valorică B, al 12-lea în ierarhia generală la categoria sa.

Având drept obiectiv o medalie pe malurile Mureșului, Suiugan a cucerit maximum posibil, trei, năzuind la participarea la Campionatul European de seniori din anul 2018, programat în prima jumătate a anului viitor, în cursul căruia, în vară, va susține examenele obținerii dreptului de a antrena în haltere, actualmente fiind cursant al școlii de profil de la București.

Pe podiumul național în anul pe cale a se încheia a fost și colegul său de club Ion Alin Măranu, al doilea la stilul aruncat, cu 120 de kilograme ridicate în cadrul Campionatului Național de tineret de la Bistrița, cucerind totodată medalia de bronz la total, în cadrul categoriei 62 de kilograme. În primul său an la categoria tineret, Ion Alin Măranu cochetează totodată cu lotul olimpic ”tricolor” de haltere.

Ultima prezență la nivel național a fost consemnată în toamnă în dreptul fratelui său mai mic, Lucian Mihai Măranu, în vârstă de 18 ani la categoria juniori, luna trecută, la Bascov, la Campionatul Național juvenil, în cadrul căruia a ridicat în toate cele 6 încercări, al patrulea pe linie la categoria 69 de kilograme, cu 107kg la stilul smuls și 125kg la ridicat respectiv 232kg la total, perspectivele vizând trecerea sa la o categorie superioară de greutate în cursul sezonului 2018.

Iar de pe plan național, la tradiționala întrecere anuală găzduită de HC Timișoara spre finele toamnei în sala grupării din zona Circumvalațiunii, ”Cupa Timișoara  Memorialului Costică Milan”, concurs ajuns la cea de-a șaptea ediție, drept omagiu adus fostului sportiv și antrenor care a activat până la începutul acestui deceniu la cârma grupării organizatoare a întrecerilor. ”Găzduim anual concursul memorial în dorința de a-i familiariza pe cei mai tineri dintre halterofili cu atmosfera de concurs, să se obișnuiască cu bara în regim de competiție, să simtă apartenența de acest sport, de lumea halterelor”, a explicat Călin Milan, fiu al fostului regretat sportiv și antrenor.

Concursul s-a derulat pe mai multe categorii de vârstă și greutate, în prim-plan fiind duelul în familie al fraților Măranu, mezinul Lucian Mihai și Ion Alin, însă premiați au fost majoritatea participanților, în număr de 25 la ediția din 2017 a întrecerii, în cadrul căreia gruparea gazdă HC Timișoara a lansat și 6 noi competitori de perspectivă, organizatorii atingându-și astfel scopul asociat punerii în scenă a reuniunii.

S-au acordat premii, cupe, medalii și tricouri cu însemnele clubului și întrecerii, la a cărei organizare au pus umărul atât membri ai grupării timișorene cât și voluntari, ”Cupa Timișoara – Memorial Costică Milan” magnetizând în preajma podiumului spectatori și din alte ramuri sportive, unii dintre aceștia în premieră la o competiție de haltere. ”Mulțumim tuturor susținătorilor noștri, care ne-au sprijinit și ne-au fost aproape și în acest an competițional, precum și Consiliului Județean Timiș, Primăriei Timișoara, care ne-au ajutat la rândul lor. Prin toate eforturile noastre năzuim să avem un an 2018 și mai bun”, a spus profesorul Călin Milan, conducător al grupării HC Timișoara și antrenor, totodată organizator al concursului în memoria tatălui său, la care au onorat cu prezența și halterofili din Arad.

 

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 4

 


Ultimele articole din categoria Haltere: