Darius Suiugan (Haltere Club Timișoara), vicecampion național de juniori sub 20 de ani, la Arad

 

Darius Suiugan își continuă ascensiunea în numele grupării Haltere Club Timișoara, pentru care a obținut 3 medalii la Campionatul Național de haltere pentru juniori sub 20 de ani, ce a avut loc la Arad, unde, concurând la categoria 69 kilograme, a obținut locul 2 la total, devenind vicecampion național, cu două medalii de argint în cont.

Acerbă și totodată spectaculoasă a fost întrecerea halterofililor juniori sub 20 de ani, găzduită de sala LPS Gloria Arad, unde Darius Suiugan și-a prelungit frumoasa vară punctată și de reușita prin admiterea pe locul 9, fără taxă, la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UVT, semn că proaspătul instructor de haltere va putea dobândi în timp veleități ce depășesc latura strict competițională a acestei discipline.

Cît despre întrecerea la 69 kg de pe malurile Mureșului, primii 6 dintre cei 12 concurenți au tras din greu pentru ocuparea unui loc pe podium, Suiugan intrând de fiecare dată între primii trei, atât la stilul smuls, cu o medalie de bronz pentru cele 114 kg ridicate, la egalitate cu ocupantul locului secund. ”Darius a fost însă mai ușor la cântar și a ieșit abia al treilea, căci departajările pot fi făcute și la suta de grame”, a explicat profesorul Călin Milan, conducător al HC Timișoara și antrenor al sportivului.

Suiugan a excelat în schimb la stilul aruncat, cu 146 kg, obținând locul 2, ceea ce i-a apropiat aceeași poziție și per ansamblu, cu un total de 260 de kilograme. Argint! ”La aruncat a evoluat perfect, fără eroare, depășindu-și destul de clar majoritatea adversarilor. Campionul a ridicat 150 de kilograme din prima încercare, băcăuanul Ionuț Ilie. La întrecerile categoriilor mai mici lupta este foarte intensă, echilibrată, și concursul cu realizări spectaculoase”, a mai adăugat Milan, care a fost asistat în strategia de concurs a stilului aruncat de Doru Matei, antrenor secund.

Pentru Suiugan urmează acum mai anevoioasa încercare din luna noiembrie, când, la Bistrița, se va alinia la Campionatul Național de seniori.

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Haltere: