Duminică la 49 de ani, Sorin Cazacu se retrage din haltere după 38 de ani, și nu oricum, ci cu încă 3 medalii în finala ”Naționalului”

Pentru mulți mai bine de o jumătate din viață, 38 de ani a dedicat timișoreanul Sorin Cazacu halterelor, până săptămâna aceasta, când, în 27 iulie, cel care duminică va împlini 49 de ani s-a retras din activitatea competițională sub egida Federației Române de Haltere prin a concura cu brio în finala Campionatului Național de profil, cucerind 3 medalii de bronz. Vitrina cu trofee și distincții era oricum demult neîncăpătoare.

Reputatul sportiv timișorean Sorin Cazacu, care duminică 31 iulie va împlini 49 de ani, a concurat la mijlocul acestei săptămâni pentru ultima dată într-o întrecere de haltere, prin a cuceri încă 3 medalii de bronz, cu ocazia finalei Campionatului Național de haltere rezervat seniorilor, la Botoșani. Și este esențial de subliniat că Sorin Cazacu s-a retras doar din activitatea competițională a halterelor, disciplină de concurs pe care o îmbrățișa din 1984, în urmă cu 38 de ani, căci ridicătorul de greutăți bănățean va continua să se alinieze la startul întrecerilor din powerlifting, ramură aducându-i în paralel alte multe și mari satisfacții peste ani. 

”A fost ultimul meu concurs de haltere” și-a anunțat Sorin Cazacu simpatizanții, mărturisind că își găsește cu greu cuvintele, sub imperiul inevitabilelor emoții care-l năpădesc în asemenea clipe. Dar pe de altă parte timpul n-are răbdare, noi competiții bătând vârtos la ușă, întreceri internaționale de powerlifting. 

Și anume Campionatul European de împins din culcat de la Budapesta, competiție pentru care își pregătește deja bagajele, urmând a concura la categoria de greutate 120 de kilograme echipat, în vreme ce concitadinul său Silviu Poșa la +120kg clasic, legitimați fiind de Universitatea din Alba Iulia.

Tot în luna august, dar în calitate de vicepreședinte și antrenor federal, însă și de arbitru internațional, și nu în ultimul rând de părinte, Sorin Cazacu va mai participa la o altă ediție de Campionat Mondial, cea de juniori, powerlifting cu 945 de ridicători la start la Istanbul, printre care și fiica sa Alexandra Cazacu, concurând în cadrul categoriei de greutate 57 de kilograme, una mai competitivă, în ”urcare” de la 52 de kilograme.

Ulterior, retragerea festivă din activitatea competițională a halterelor, Sorin Cazacu urmând a fi distins de F.R. Haltere cu ocazia Campionatului Național de 13-15 ani de la Arad, la 1 septembrie. De notat că timișoreanul s-a retras sub culorile celor de la AMEFA Arad, pe care le-a apărat mai bine de un deceniu, adăpost, pavăză și suport pentru Cazacu: ”Mulțumesc domnului antrenor emerit Gheorghe Biriș, care m-a primit acum 13 ani la Clubul Sportiv AMEFA din Arad în 2010, club la care am avut cele mai bune rezultate!” 

”De acum voi rămâne doar în powerlifting, ca vicepreședinte de federație, președinte de club, antrenor, arbitru internațional și sportiv”, știut fiind că Sorin Cazacu este lansatorul și președintele grupării locale CS Caza Powerlifting Timișoara.

Cazacu nu i-a uitat la momentul retragerii din haltere pe cei care i-au îndrumat inițial pașii: ”Vreau să mulțumesc răposatului meu antrenor Costică Milan, care m-a descoperit și m-a antrenat timp de 25 de ani! Mulțumesc antrenorilor mei din juniorat, Ovidiu Muscar (”Moș Ovi”) și Paka Vilmos (”nea Vily”)!”

Cu ocazia finalei ”Naționalului” de la Botoșani s-a mai retras din activitatea competițională sub egida F.R. Haltere și Aurel Tătaru, la vârsta de 42 de ani.

La ceas de retragere, Sorin Cazacu și-a îndreptat gândurile și spre ceilalți prieteni pe care și i-a făcut prin sport: ”Multumesc prietenilor mei Radu Uță, Cosmin Şorban Smartfit Studio, Eugen Cacherda Vitabolic, Dragos Taralunga, Chitu Emil, Bogdan Bondar Bogmiradi Bogmiradi, Vucea Vivian! Multumesc sotiei mele Codruta Cazacu care m-a sustinut neconditionat! Multumesc Federatiei Romane de Haltere pt acesti ani minunati! Multumesc d-lui secretar general Alex Padure! Multumesc colegului meu Panazan Ovidiu pentru intreaga sustinere! Multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine in acest drum!”

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 9

 


Ultimele articole din categoria Haltere: