Haltere Club Timişoara, medaliat cu juniori şi tineret la Campionatul Naţional de seniori: Darius Suiugan pe 2, Alin Măranu pe 3

Doi tineri halterofili de pe malurile Begăi au urcat pe podiumul Campionatului Naţional de seniori derulat în aceste zile pe malurile Mureşului, la Arad…

Alin Măranu, un junior, s-a clasat pe locul 3 la categoria 56 de kilograme, la stilul smuls radicând 85 de kilograme iar la aruncat, 100 de kilograme.

Medaliatul Darius Suiugan, cu antrenori și colegi de la Haltere Club Timișoara, în fața sediului grupării

 

 

Haltere Club Timişoara a obţinut şi o medalie de argint în judeţul vecin, la categoria 69 de kilograme, în cadrul căreia Darius Suiugan a urcat pe locul 2, ca sportiv aparţinând categoriei de vârstă Tineret. Suiugan, deja cu un deceniu de haltere în spate şi un omniprezent exponent al Timişoarei la nivel naţional în ultimele sezoane a adunat 115 kilograme ridicate la stilul smuls şi 144 la aruncat. “Darius a înregistrat nişte rezultate sub valoarea lui, într-o zi mai nefastă, în condiţiile în care era de aşteptat să reuşească un aruncat mult mai bun. A realizat 144 din prima încercare însă nu a izbutit să se încadreze în estimarea de 155-157”, a explicat antrenorul său, profesorul Călin Milan, totodată conducător al grupării HC Timişoara, din zona Circumvalaţiunii. “N-a fost ziua sa la Arad însă Darius rămâne fără doar şi poate acelaşi performer în ascensiune, un sportiv talentat şi foarte dedicat, profesionist şi autodidact, un tânăr care îmbină fericit activitatea competiţională şi pregătirile cu învăţământul superior, totodată şi un bun îndrumător pentru colegii mai mici de la club, şi care l-a îndrumat atent şi pe colegul său la Campionatul Naţional, Alin Măranu, care poate dobândi astfel deprinderile pentru a deveni şi mai consecvent în pregătiri”, a mai spus antrenorul Călin Milan, care a fost secondat pe banca tehnică a timişorenilor la întrecerea de pe malurile Mureşului de Doru Matei, multiplu medaliat şi recordman naţional.

Iar reuşitele de la Arad vin după frumosul triplu triumf al lui Mihai Lucian Măranu, frate mai mic al lui Alin, în luna iulie, la Campionatul Naţional de juniori mici desfăşurat la Constanţa, unde cadetul lui HC Timişoara a acaparat 3 medalii de aur, la stilurile smuls şi aruncat precum şi total, tot în cadrul categoriei 56 de kilograme. Triplu campion al ţării înaintea împlinirii vârstei de 15 ani.

Calendarul competiţional le va mai scoate în continuare în cale celor de la HC Timişoara un concurs de tineret la Oneşti, fiind vizată şi o participare la o întrecere peste hotare.

Izbânzile şi progresul celor de la Haltere Club n-au trecut neobservate, gruparea Heroes Timişoara, axată pe crossfit, în care îmbină exerciţii derivate din tehnica halterofililor însă şi din cea a atleţilor şi gimnaştilor, întru generarea de forţă, rezistenţă şi anduranţă, contribuind motivaţional la susţinerea junilor halterofili de pe Bega prin recompensarea reuşitelor cu premii ţinând de materialul sportiv indispensabil practicanţilor.

 

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 1

 


Ultimele articole din categoria Haltere: