Halterofilul Darius Suiugan (HC Timișoara), un an de pregătire la lotul național de tineret

Darius Suiugan, un sportiv lansat de la finele deceniului trecut de gruparea HC Timișoara, din zona Circumvalațiunii, și care anul acesta va împlini 21 de ani, s-a cufundat deja binișor în atmosfera și noile rigori și automatisme ale antrenamentelor în cadrul lotului național de tineret, în care a fost convocat, ținta pe 2015 constituind-o alinierea la Campionatul European al categoriei sale de vârstă, ce va avea loc la toamnă, în 1-2 octombrie, în Lituania.

Darius Suiugan reprezintă Timişoara la Naţionalul de juniori

Darius Suiugan (HC Timişoara), în lotul național de tineret

Darius Suiugan s-a prezentat încă dinaintea Sărbătorilor, în luna decembrie, la baza de pregătire a selecționatelor Federației Române de Haltere, de la Bascov, lângă Pitești, un prim concurs de verificare urmând a fi susținut la București, la categoria juniorilor 1, sub 20 de ani, luna viitoare.

Halterofilul de pe malurile Begăi va aborda competiția în cadrul categoriei de greutate 69 kilograme, până atunci supunându-se rigorilor a câte două antrenamente pe zi, supervizate de coordonatorii loturilor de juniori și tineret, dintre care un fost antrenor la Steaua, în ultimii ani exclusiv la selecționata ”tricoloră” de juniori, și anume Ionuț Onel, respectiv Nicolae Nițu.

Suiugan devenea în 2014, la 20 de ani, campion național de seniori la stilul aruncat, dar și campion al țării la tineret.

Rămași acasă și conturându-se a deveni ”următorul val”, sunt frații Lucian și Alin Măranu. Ultimul s-a clasat în anul 2014 pe locul III între seniori la nivel național, dei în vârstă de numai 18 ani, atât la stilul aruncat, cât și la smuls și total, în cadrul categoriei 56 de kilograme, devenind totodată campion absolut de tineret. Cât despre Lucian Măranu, acesta intră din acest an în focurile întrecerilor de juniori II, pentru cadeți de 16-17 ani.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Haltere: