În Cupa României, Darius Suiugan pe 2 pentru HC Timișoara, Sorin Cazacu pe 3 cu AMEFA Arad

Clasări pe podium și medalii la București pentru halterofili timișoreni la ediția din acest an a Cupei României la seniori, Darius Suiugan clasându-se al doilea pentru gruparea locală Haltere Club în cadrul categoriei 69 de kilograme, în pofida unei ușoare accidentări la picior, iar Sorin Cazacu pe 3 la +105 kilograme, sub culorile lui AMEFA Arad.

Haltere Club Timișoara și-a atins în capitală obiectivul calificării la Campionatul Național, concursul Cupei României constituind un criteriu de accedere în acest sens, iar bonusul a venit sub forma clasării lui Darius Suiugan pe podium la 69 de kilograme, cu un total de 261 de kilograme, dintre care 145 la stilul aruncat și 116 la smuls.

Mai tânărul său coleg de club Alin Măranu s-a luptat pentru locul 3, la care au tras strâns câțiva concurenți ai categoriei 62 de kilograme, rămânând cu o ridicare de 97 de kilograme la stilul smuls, după ce o rata pe cea de 105, cu care s-a obținut locul 3, respectiv cu 120 de kilograme la aruncat, 217 pentru poziția a cincea. ”Și Alin a făcut un concurs destul de bun, iar astfel ne-am atins obiectivele într-o întrecere cu caracter intermediar. El a ratat de pe brațe la 125 de kilograme, din neatenție, și pe fondul lipsei de experiență. A fost în cursa pentru locul 3”, a explicat antrenorul său, Călin Milan, conducător al grupării HC Timișoara.

Club care luna viitoare va onora din nou cu prezența, aliniindu-i la start pe cei doi concurenți de la București dar și pe Lucian Măranu la categoria 77 de kilograme, o competiție memorială internațională inclusă în calendarul internațional și reunind la Indija peste 10 țări. Întrecerea din Serbia se constituie drept criteriu de perfecționare și în ceea ce privește tehnica de arbitraj, invitația peste graniță venind din partea președintelui Federației Sârbe de Haltere, Milan Mihajlovic, totodată metodist al Federației Internaționale de Haltere. Totodată, HC Timișoara va mai lua în această primăvară și cea estului, la un concurs juvenil la Botoșani.

Sorin Cazacu (dreapta), locul 3

Un alt timișorean care a obținut în Complexul Național Sportiv ”Lia Manoliu” biletele pentru finala Campionatului Național de haltere pentru seniori din luna septembrie de la Arad este reputatul Sorin Cazacu, întors pentru o clipă din powerlifting la prima sa dragoste, halterele, prin ocuparea locului 3 în Cupa României la seniori, la smuls cu 126 de kilograme ridicate, respectiv cu 168kg la stilul ridicat, totalul de 294 asigurându-i clasarea pe podium, în condițiile în care în Cupa României se premiază numai totalul. Altfel, a izbutit a patra performanță la smuls respectiv a doua la aruncat în cadrul categoriei de greutate +105 kilograme.

În haltere, Cazacu ridică pentru AMEFA Arad, grupare de pe Mureș în numele căreia Marin Ahmad Gologan s-a impus la categoria 85kg cu un total de 330 de kilograme ridicate, iar Ionuț Sava a înregistrat reușite de 125 de kilograme la stilul smuls și 161 la ridicat, pe 3 cu un total de 286 la aceeași categorie de greutate.

”S-a concurat în sala de atletism a complexului Lia Manoliu și a fost o întrecere grea, cu participanți de calibru. La +105 s-a luat locul 4 cu 293 de kilograme, pentru locul 2 s-a totalizat cu 4 kilograme mai mult decât ridicările mele”, a semnalat Sorin Cazacu, care peste 3 luni împlinește 45 de ani.

Iar acum Sorin Cazacu reintră în cadru la powerlifting, cu CS Caza Powerlifting Timișoara, urmând a se alinia împreună cu Alexandru Cazacu și Laura Bacria la Campionatul European de seniori, tineret și juniori din 6 mai de la Plzen, în 16-23 iunie fiind înscrisă în calendar competiția Campionatului European Masters în haltere, la  Budapesta. ”Mulțumesc antrenorului emerit George Biriș, secundului Gigi Murgoci, lui Cosmin Șorban de la Smartfit, lui Eugen Cacherda de la Vitabolic și în general tuturor celor care mi-au fost aproape și la această încercare”, a mai spus Sorin Cazacu.

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = trei

 


Ultimele articole din categoria Haltere: