Ion Alin Măranu (HC Timişoara), 3 medalii de aur şi campion naţional absolut sub 20 de ani la 62kg

Triumf pentru un tânăr halterofil timişorean la Campionatul Naţional de juniori sub 20 de ani, început astăzi la Arad, unde Ion Alin Măranu s-a impus la categoria de greutate 62 de kilograme, devenind campion al ţării atât la stilul smuls cât şi la aruncat, implicit la total.

unnamed

 

Ion Alin Măranu, sportiv legitimat la Haltere Club Timişoara, grupare din zona Circumvalaţiunii, a reuşit o ridicare de 90 de kilograme la stilul smuls respectiv de 115 kilograme la stilul aruncat, totalizând 205 kilograme, prin care a cucerit titlul de campion naţional absolut în categoria sa de concurs.

Măranu, antrenat la HC Timişoara de Călin Milan, conducător al grupării de pe Bega, a obţinut astăzi 3 medalii de aur şi titlul de campion naţional absolut în întrecerea categoriei de 62 de kilograme a competiţiei găzduite astăzi şi mâine de CS AMEFA Arad.

Halterofilul timişorean din generaţia 1996 a încheiat primul dintre 7 sportivi aliniaţi la start în cadrul categoriei de greutate 62 de kilograme, despre prestaţia învingătorului cu circa 15 kilograme în plus ridicate faţă de ocupantul poziţiei secunde antrenorul Călin Milan explicând că „se putea şi mai bine, dar a reuşit un aruncat bun, fără greşeală. Pentru această etapă, a fost bine, iar acum ne pregătim pentru competiţiile din luna octombrie, de tineret, respectiv noiembrie, rezervate seniorilor”.

La Arad a concurat în tricoul lui HC Timişoara şi fratele tânărului campion, Lucian Mihai Măranu, care a evoluat în afara concursului la categoria 69 de kilograme, între zece sportivi, ridicând 80 de kilograme la stilul smuls şi 108 la aruncat, totalizând 188kg.

Întrecerile de pe malurile Mureşului sunt rezervate la nivelul halterofililor sub 20 de ani sportivilor înscrişi la categoriile de greutate de la 56 de kilograme până la plus 105kg, reunind circa 200 de competitori, băieţi şi fete, de la majoritatea cluburilor din ţară, dintre care din această parte de ţară de la HC Timişoara dar şi de la 3 grupări locale, din Arad. La concurs au luat parte sportivi cu vârstele cuprinse între 18 şi 20 de ani dar Campionatul Naţional U20 a propus în deschidere şi un program de speranţe, rezervat celor mai mici.

Acest articol a fost publicat în Haltere, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Haltere: