Pe 5 și 6 la ”Euro”, Darius Suiugan (HC Timișoara), de la capăt: pe 14 martie, etapa I, Cupa României

Haltere Club Timișoara va avea luna aceasta doi reprezentanți la întâia întrecere pe țară din 2016, contând ca primă etapă din Campionatul Național de haltere pentru seniori și dotată cu trofeul ”Cupei României”, participarea sportivilor cu aspirații în privința alinierii la reuniunea finală a competiției naționale fiind obligatorie.

Prima întrecere a noului an va coincide cu Adunarea Generală a Federației Române de Haltere, la București, ce va include prin dezbatere și vot toate punctele esențiale pe agenda noului sezon competițional, referitoare inclusiv de exemplu la regulament respectiv statut.

La concursul de ”Cupa României” vor participa între seniori și 2 halterofili de la HC Timișoara intrați în ultimul an la categoriile tineret respectiv juniori, și încă la niște categorii de greutate, 69 respectiv 62 de kilograme, foarte disputate dar și cu reușite notabile, în jurul valorilor de 160-170kg, unii dintre mai tinerii aspiranți aruncând mânușa altor sportivi consacrați de la seniori.

Darius Suiugan, principal exponent al grupării HC Timișoara, în vârstă de 22 de ani și în ultimul sezon la categoria tineret, se va alinia la start din postura sa de sportiv implicat de peste un an în pregătirile centralizate cu lotul național de profil – U23, sub îndrumarea multiplului medaliat la nivel internațional Valeriu Calancea și a lui Ionuț Onel.

De la timișoreni la întrecerea din 14 martie, și mai tânărul Ion Alin Măranu, un halterofil promițător, în vârstă de 19 ani și aflat în ultimul an de juniorat.

Ca țintă pe 2016 pe plan intern, finalele Campionatului Național, iar în cazul lui Darius Suiugan, alinierea cu România la Campionatul European de Tineret din Israel și la Campionatul Mondial Universitar, în Mexic, în calitatea sa de student în ultimul an de studii la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UVT.

Suiugan a început anul 2016 sub imboldul participării la finele lui 2015, în cadrul categoriei 69kg, la Campionatul European de Tineret din Lituania, la Klaipeda, unde a reușit o clasare pe locul 5 și două pe poziția a șasea, oarecum sub așteptări dar totuși meritoriu prin prisma accidentării cu care a abordat pregătirile, izbutind 127 de kilograme la stilul smuls și 157kg la aruncat.

Haltere Club Timișoara continuă totodată să caute pe plan local un nou Suiugan, conturând un lot de copii și cadeți de la 6-7 ani până la 12-13 ani, inclusiv cu 2 adolescenți din Șag, ținta fiind participarea în lunile iunie-iulie la etape de Campionat Național de profil. Iar în ideea atragerii mai multor tineri spre această disciplină, conducătorul grupării HC Timișoara, profesorul Călin Milan, găzduiește în incinta clubului din zona Circumvalațiunii 3 ore gratuite de antrenament sportiv pe săptămână, luni, miercuri și vineri, adresate celor mai mici, de la 4-5 ani până în 12 ani, și vizând o dezvoltare multilaterală prin exerciții specifice Educației Fizice și Sportului, cu speranța ca învățăceii mai talentați să continue prin a îmbrățișa halterele, într-un program de performanță susținut de către club. Iar un bun exemplu, în care își pune speranțe, Andrei Nichițel, cu o detentă de 1,90 metri la vârsta de 11 ani.

 

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Haltere: