Sorin Cazacu, locul 2 la Cupa României pentru AMEFA, Darius Suiugan pe 3 cu HC Timişoara

Doi halterofili timișoreni din generații diferite, consacratul Sorin Cazacu și tânărul Darius Suiugan, au urcat la finele săptămânii trecute pe podiumul Cupei României, competiție având și statutul de criteriu de calificare pentru finala Campionatului Național FRH din 13 septembrie, ce va avea loc la Arad.

Sorin Cazacu (foto, stânga), legitimat în ultimii ani la AMEFA Arad, a obținut locul 2 cu un total de 311 kilograme, în condițiile în care în întrecerile Cupei României este premiat totalul ridicat.

11182195_933076880065216_134244540586701997_n

Cazacu a reușit 130 de kilograme încă din prima încercare la stilul smuls, a doua cea mai bună performanță a concursului, iar la stilul aruncat a progresat pe rând de la 165 la 175 de kilograme iar în cele din urmă, la a treia încercare, la 181, tot a doua reușită a categoriei.

Cupa României la Haltere a fost organizată la București de FRH, întrecere la care timișoreanul concurând pentru AMEFA a fost devansat pe podium de Leonard Cobzariu, de la CSA Steaua, un puternic vicecampion european de tineret. ”Le mulțumesc tuturor celor care îmi sunt aproape și mă susțin, TonikGym, antrenorii de la AMEFA, Gheorghe Biriş şi Gheorghe Rafa, Vitabolic”, a menționat multiplul medaliat la nivel național, continental și mondial, ce concurează în paralel la haltere și powerlifting.

Campion continental la powerlifting, Sorin Cazacu se va realinia săptămâna viitoare la o competiție de profil, Campionatul European, ce va avea loc în Germania, în perioada 4-9 mai, la Chemnitz. Cazacu și Florin Lupaş, de la Oradea, vor evolua în cadrul categoriei 120 de kilograme, în vreme ce Andrei Cioflică și Andrei Ieremia, ambii din Alba Iulia, la 66 de kilograme. Delegația României la competiția de powerlifting îi va mai cuprinde pe Ovidiu Pănăzan, secretar federal, și sibianul Marius Raica, arbitru internaţional.

Darius Suiugan, promițătorul tânăr de la Haltere Club Timișoara, a urcat la rândul său pe podiumul Cupei României FRH, obținând poziția a treia în cadrul categoriei 69 de kilograme, cu o reușită de 281kg rezultată din 131 la stilul smuls și 150 la aruncat, izbutită încă din prima încercare, după care n-a mai plusat la 157 respectiv 160. Suiugan este cooptat în lotul olimpic de tineret al României, aflat în pregătiri la Snagov și redirecționat într-un stagiu centralizat la Căciulata. Totodată, ca student al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest Timișoara, Darius Suiugan ar putea avea oportunitatea de a fi convocat în lotul național pentru Universiadă. La București, tot în cadrul Cupei României, de la HC Timișoara a concurat Alin Măranu, clasându-se pe locul 5 în cadrul categoriei 62 de kilograme, pentru care a optat trecând de la cea de 56kg, corespunzătoare greutății sale. ”Și Alin Măranu va fi în timp în cărți pentru medalii, fiind un tânăr halterofil foarte ambițios și auto-motivat. Momentan este la 10 kilograme de medalii dar și înaintea examenelor de Bacalaureat din acest an”, a explicat antrenorul său, Călin Milan.

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 6

 


Ultimele articole din categoria Haltere: