Sportul cu greutăți e viu și capătă forță. Cupa Memorial Costică Milan, la a 8-a ediție în organizarea Haltere Club Timișoara

În niște vremuri în care sportul este vădit subfinanțat, e și cu atât mai dificil pentru o ramură a sa cu mai mică vizibilitate și expunere,  însă în haltere, din contră, pur și simplu s-a pus încă o greutate în plus de ridicat iar entuziaștii i-au venit și acesteia de hac, păstrând viu spiritul unei discipline care nu doar că nu se predă, dar capătă forță în adversitate atât prin strângerea rândurilor cât și prin completarea lor. Iar finele anului a găsit-o în formă prin prisma reușitei celei de-a opta ediții a ”Cupei Memorial Costică Milan”, în organizarea Haltere Club Timișoara.

Grupul ca o familie al halterelor locale și-a împărtășit la ceas comemorativ nu doar impresia că parcă mai ieri încă se auzea în clubul din Zona Circumvalațiunii ”motorul” care propulsa activitatea înainte, Costică Milan, antrenor și conducător al grupării plecat prematur în ceruri în vara lui 2011, și într-adevăr timpul zboară, dar cu folos de-atunci în amintirea celui care îi purta cu suflet de grijă. Ștafeta era preluată în mâini bune, ”ușor, din zbor”, după cum a creionat obligația și datoria de sânge dar și onoarea de a păstra continuitatea nimeni altul decât fiul său, Călin Milan, călcându-i tatălui apăsat pe urme. ”A fost motorul care a dus-o înainte…”

Iar spre sfârșit de an, conform tradiției la ceas de bilanț, Haltere Club Timișoara a pus din nou în scenă ”Cupa Memorial Costică Milan”, ajunsă într-adevăr deja la cea de-a opta sa ediție, programată fiind în anul Centenarului nu altcândva decât în Ziua Națională a României.

Sărbătorită așa cum se cuvine, și prin sport, în mica mare familie cu ai săi prieteni și aparținători din disciplina greutăților pe bară. Au intrat în concurs 25 de halterofili, inclusiv copii cu vârste începând de la 7 ani, și bineînțeles că toți cei 12 legitimați activi ai grupării locale, Haltere Club Timișoara.

Care se poate declara mai mult decât mulțumită cu un nou an fructuos, atât prin prisma medaliilor adjudecate pe plan național cât și în ceea ce privește creșterea interesului în jurul activității pe care o menține cu migală vie. ”Acum 2-3 ani eram un pic descumpăniți, în lupta noastră cu… computerele și tabletele, însă nu mai e cazul. Mai mulți practicanți vin la sală, există o emulație, fără limite de vârstă. Semnele sunt bune…” și-a etalat însuflețirea președintele de club Călin Milan.

Care a semnalat acuratețea prestațiilor din concursul de Ziua Națională, ”estimez că peste 90% din încercări au fost corecte, cu o mișcare frumoasă. Le mulțumim pentru că au onorat din nou cu prezența prietenilor arădeni sub îndrumarea lui Adrian Jigău, de la CSM, multiplul medaliat internațional, au concurat la întregirea unui eveniment reușit”.

Iar o reușită poate induce altele, Milan semnalând că ”la ora actuală avem mai mulți piticoți în pepinieră, inclusiv fete vin la haltere. Sunt amatori care vin cu drag să facă mișcare la sala de forță, studenți, elevi, oameni ceva mai în vârstă, de calitate, care se antrenează și se arată foarte interesați de activitatea din haltere. Se simte o evidentă creștere pe care n-o simțeam acum 2-3 ani și ne interesează foarte mult ceea ce vine din urmă, este preocuparea noastră prioritară!”

În favoarea căreia rezultatele de peste 2018 au conferit o injecție de optimism, halterofilii Timișoarei lansați treptat în întreceri în acest deceniu având prestații meritorii la Campionatele Naționale de seniori, ținute la București, în Trivale la tineret iar la Bascov, tot în Argeș, la categoria juvenilă sub 20 de ani.

Darius Suiugan, vârful de lance, a urcat din nou pe podiumul național, cu medalii de argint și bronz la seniori în cadrul categoriei de greutate 69 de kilograme, iar cei doi Măranu caută să-I calce pe urme, Ion Alin Măranu în cadrul categoriei 62kg, argint la juniori, bronz la seniori și tineret, iar mezinul Lucian Măranu, cu argint la juniorii 1 până în 20 de ani, în cadrul categoriei 77 kilograme. Ar fi și locul secund ocupat în tradiționalul concurs internațional de peste granița sud-vestică de Ion Alin Măranu, la Indija, în Serbia, într-un cadru competitive, certificând că la Haltere Club Timișoara se ridică greutăți cu sârg și folos, dar în primul rând cu multă pasiune.

Iar cum viața merge invariabil înainte, gândurile se leagă deja de un nou sezon, prevăzut a începe în 2019 ceva mai vremelnic, încă din luna februarie. Și cum vorba aceea, ”cine se trezește de dimineață, departe ajunge”, HC Timișoara țintește un an viitor chiar și mai bun. Cu mai mulți entuziaști în sala clubului din Circumvalațiunii, cu mai mulți noi tineri practicanți, cu noi sportivi în concurs și cu medaliile dorite.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Haltere: