Timișoreanul Sorin Cazacu ”veșnic verde”, al doilea în Cupa României la haltere seniori, pentru AMEFA Arad

În ciuda tuturor adversităților, a se citi opreliștile și constrângerile la care a fost supusă lumea sportului în ultimul an și ceva drept capac la toate pe fondul subfinanțării suflării arenelor și a greutăților cu care oricum se confruntau în general competitorii din disciplinele mai puțin mediatizate, multiplul medaliat național, continental și mondial Sorin Cazacu a continuat tot cu fruntea sus să ridice cu succes greutăți și să adauge implicit nesfârșitei salbe de medalii, de dată recentă în haltere, al doilea în concursul pe țară de Cupa României rezervat seniorilor sub egida Federației Române de Haltere. Iar de pe podium în Argeș la Bascov-Budeasa pentru AMEFA Arad, la întâlnirea de la Oradea cu președintele Federației Internaționale de Powerlifting, în calitatea timișoreanului de vicepreședinte al Federației Române de Powerlifting, organizatoare peste două luni a Campionatului Mondial de powerlifting pentru juniori, tineret și masters.   

Săptămână excelentă pentru multiplul laureat Sorin Cazacu, timișorean care în paralel cu rolul de președinte, antrenor și sportiv al grupării bănățene CS Caza Powerlifting continuă să concureze cu succes și în arena halterelor, legitimat de ani buni la AMEFA Arad, pentru care tocmai a mai cucerit o medalie, în concursul național de Cupa României rezervat seniorilor, drept criteriu de calificare pentru faza finală pe țară. 

”Veșnic verde” și același greu de întrecut luptător, timișoreanul în vârstă de 48 de ani s-a clasat pe locul 2 pentru gruparea arădeană în competiția națională rezervată halterofirilor și derulată lângă Pitești, unde Cazacu a ridicat 262 de kilograme la total, în condițiile în care în Cupa României numai totalul se premiază.

Încă o performanță a veteranului de păe Bega pentru AMEFA Arad, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Biriș, Cazacu fiind întrecut doar de Andrei Roman de la CSA Steaua, care a ridicat 275 de kilograme.

Aceasta a fost prima competiție a halterofililor din 2021, anul trecut fiind pus în scenă doar Campionatul Național, la ceas de toamnă, competiție la care timișoreanul nu se alinia, accidentat fiind la inghinali și confruntându-se pe-atunci cu dificultăți în a nu putea ridica nici bara goală.

Strângând însă din dinți, timișoreanul ”veșnic verde” a urcat vineri pe podium în Regat și s-a calificat în finala din luna octombrie a Cupei României la haltere pentru seniori, ce va fi organizată la București sau tot pe Bascov-Budeasa.

Farsa ”pLandemiei” a lăsat urme adânci și în întrecerile halterofililor, exact ceea ce-și dorește oculta satanică mondială în absolut toate aspectele vieții firești a oamenilor pe pământ, un sabotaj vădit în vederea conturării unei noi ordini din haosul pe cale de generare, direcționat cu atât mai mult împotriva celor mai puternici, drepți și integri, urme regăsite sub forma regresului evident al performanțelor halterofirilor la acest ultim concurs, dar și numai primul din 2021, mai puține kilograme ridicate, cauză și efect pe fondul deteriorării condițiilor de antrenament ale sportivilor și a lipsei sponsorilor, rezultatele fiind și normal în cădere liberă. Pe de altă parte, competiția măcar a avut loc după o lungă pauză competițională, o altă consecință a ”măsurilor” fără acoperire științifico-medicală constând în creșterea numărului accidentărilor din suflarea halterofirilor.

Accidentări care nu l-au ocolit nici pe timișoreanul în vârstă de 48 de ani, dar care, parcă având mai multe vieți, a furnizat surpriza de a se clasa al doilea în Argeș, unde aborda întrecerile cel mult cel mult cu speranța unei situări în zona locurilor 3-4.

Iar din Regat în Crișana, din postura de halterofil în cea de vicepreședinte federal în powerlifting, calitate în care a participat astăzi la Oradea la întâlnirea cu președintele Federației Internaționale de Powerlifting, participant la ședința de Birou Federal în vederea organizării de către România a Campionatului Mondial de juniori, tineret și masters în Powerlifting, programat în perioada 21-28 august. Sorin Cazacu a fost ales vicepreședinte al Federației Române de Powerlifting, condusă de Ovidiu Pănăzan, for avându-l drept invitat în acest weekend în Bihor pe nimeni altul decât Gaston Parage, președinte luxemburghez al Federației Internaționale de Powerlifting, totul în perspectiva pregătirii ”Mondialului” din ultima decadă a lunii august, întreceri ce vor avea loc sub acoperișul  Casei de Cultură din Oradea.

Până atunci însă, Campionatul European de powerlifting masters de la Plzen, în iulie în Cehia, unde pentru ”tricolor” vor ridica doi timișoreni, Cristian Ungureanu de la CS Caza Powerlifting, la categoria 120 de kilograme masters 1, și Sorin Cazacu, cu legitimare la CS Universitatea Alba Iulia.

Tot în această vară și Campionatul European de juniori, tineret și seniori tot la Plzen, în 3-12 august, unde delegația României va include 2 juniori și un senior, Alexandra Cazacu, Marius Tutunaru și Bogdan Pop, toți de la CS Caza Powerlifting, club al lui Sorin Cazacu. 

Iar apoi, la ”Mondial”, timișorenii vor fi reprezentați de Alexandra Cazacu, Beatrice Țeichiu-Jurj, Marius Tutunaru și Sorin Cazacu.

Fotografii de la Bascov…

 

 

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Haltere: