„Poli II” Timişoara sparge gheaţa la a cincea încercare! Şi încă cum: triumf în fieful „satelitului” Potaissei Turda

După 4 înfrângeri la rând, a ieşit în sfârşit şi soarele. CH CSU Politehnica II Timişoara a câştigat primul joc de la relansarea în liga secundă, Divizia A Seria B, „satelitul” alb-violeţilor impunându-se tocmai pe terenul clubului turdean de cupe europene, deşi bănăţenii aliniau în judeţul Cluj 9 juniori implicaţi cu o zi înainte şi într-o deplasare la Reşiţa, în Campionatul Naţional juvenil.

„Poli II” a câştigat în etapa a cincea a seriei vestice în divizia secundă, în ciuda faptului că Potaissa II a apelat în prima repriză la componenţi ai clubului din lotul de Liga Naţională, timişorenii câştigând cu 28-25, la pauză 16-14.

Cu Răzvan Vâlceanu extraordinar în poartă, în spatele mai tinerilor juniori de la LPS Banatul, liceu pe care îl absolvea şi goal-keeperul, poliştii au dat lovitura în Cluj, după ce începeau deplasarea în alcătuirea Szentpeteri, Niţă, Micle, Ungureanu – cpt., Furak, Ştefan.

Attila Horvath, antrenorul echipei a doua alb-violet, i-a mai introdus apoi în teren şi pe Homneac, Predoi, Vuia, Zamfor, Dascaliuc, Jigovan şi Măruşcă, doar al treilea portar, Teşan, neintrând în joc.

Extrema dreapta Robert Furak a fost principal marcator al învingătorilor, cu 9 goluri, Szentpeteri şi Ungureanu înscriind câte 5, Zamfor 4, Homneac şi Leonard câte două iar Micle unul.

Poliştii „tineri” sunt din meci în meci, miercuri de la ora 14 găzduind un duel din etapa a VI-a a Diviziei A Seria B, cu RomCri Braşov, o noutate la rândul ei în seria vestică. Apoi, un alt joc şi duminică de la ora 12, la Sighişoara.

Rămâne totuşi misterul omologării cu 10-0 a rezultatului jocului din etapa a III-a, dintre „sateliţii” Academia Minaur Baia Mare şi „Poli II”, în dreptul timişorenilor fiind stipulată nota explicativă „nerespectare timp participare la joc” şi o penalizare de un punct, deşi antrenorul Horvath a subliniat că este practic imposibil ca alb-violeţii să nu fi respectat în Maramureş prevederile FRH, care impun la Divizia A ca grupările să înscrie 9 sportivi proprii în raportul de joc, dintre care 2 obligatoriu din generaţiile 1993-1996 care să adune laolaltă 60 de minute jucate. „Ideea noastră de formare a echipei a doua a fost tocmai pentru a crea un grup de jucători tineri şi juniori, aşa încât noi ne înscriem în aceste prevederi şi le-am respectat la Baia Mare”, a spus antrenorul Horvath, „Poli II” urmând a căuta lămuriri la FRH.

„Poli II” a câştigat la o zi după ce prim-divizionara timişoreană a cedat acasă cu 22-24 Stelei.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = opt

 


Ultimele articole din categoria Handbal: