1,91 metri în poarta Politehnicii Timişoara, şi de Champions League: Zlatko Daskalovski. Iată lista achiziţiilor violete

Marea experienţă, iată miza campaniei de achiziţii aproape finalizată de AS CH Politehnica Timişoara, şi dezvăluită astăzi de Ioan Silviu Doboşi, preşedintele prim-divizionarilor alb-violeţi, fiind vorba despre o extremă stânga de 30 de ani, un portar şi un inter stânga care în cursul sezonului vor împlini tot 30, un pivot care peste 3 luni va atinge 34 de primăveri şi nu în ultimul rând un fost căpitan al echipei, Fenici, în faţa unei a treia perioade pe malurile Begăi…

Zlatko Daskalovski, portar macedonean la Poli (www.cdm.me)

 

 

Din poartă începând, Zlatko Daskalovski, un macedonean născut în 8 decembrie 1984, de 1,91 şi 90 kilograme, trecut pe la Ilinden Struga, Vardar şi Proleter Skopje, apoi Ankara II Ozel dar şi Lovcen Cetinje, în Muntenegru, revenind la Vardar Pro.

Pe flancul stâng, chiar doi, şi anume extrema de 30 de ani Florin Ciubotaru, născut în 26 martie 1984, de 1,86 şi 82 kilograme, plimbat pe la Poli Iaşi, Fibrex, HCM Piatra Neamţ, HCM Constanţa, Bucovina Suceava, UCM Reşiţa şi, ultima oară, CSU Suceava, precum şi interul timişorean Andrei Mihai Păiuş, născut în 18 martie 1985, de 1,96 şi 100 kg, revenit la Poli după şederi la Pandurii dar şi Ştiinţa Bacău.

Centru, coordonator de joc, binecunoscutul Cristian Stelian Fenici, născut în 13 februarie 1986, de 1,87 şi 92 kg, care o lăsa iniţial pe Poli pentru UCM Reşiţa, iar anul trecut, ca şi căpitan, pentru băcăuani.

Însă şi un pivot, veteranul de forţă şi combativitate Gheorghe Alexandru Irimescu, un ţăruş în coasta apărărilor adverse, deja la o vârstă, născut fiind în 13 septembrie 1980 şi plecat de la Poli, unde debuta în… mileniul trecut, la Minaur, de unde a trecut pe la Reşiţa, Constanţa – campion acolo, şi HC Odorhei.

Simplu ca bună ziua, “lui Fenici n-am reuşit să-i dăm anul trecut o certitudine, şi astfel a ajuns la Bacău, pentru un contract mai avantajos, dar el din toţi porii respiră ca un timişorean şi a dorit să se întoarcă pe malurile Begăi, caz valabil şi pentru Păiuş!”, după cum au explicat conducătorii.

Interesant însă, după cum a spus antrenorul principal Constantin Ştefan, “fiecare antrenor îşi doreşte un lot cât mai complet şi lista este deschisă în continuare! Consider că sunt nişte achiziţii foarte utile echipei, efectuate la dorinţa mea, şi mai suntem în discuţii cu un jucător, sperăm în a se materializa. Cred că am arătat că suntem profesionişti într-un prim an de zile în care am conturat o echipă care acum devine şi mai atractivă, şi putem spune că Politehnica e un brand!”

S-a explicat însă de către rectorul Viorel Şerban că readucerea şi a lui Alexandru Şimicu este foarte improbabilă, deoarece şi la vremea despărţirii de înaltul inter, în 2011, “fiind liber de contract, nu puteam face nimic. Din combinaţia efortului Universităţii şi a sponsorilor şi tot nu s-a putut asigura menţinerea sa dar realizaţi că am fi cea mai tare din ţară cu câţi jucători a lansat acest club, şi aici îl putem include şi pe Novanc, care a venit de la Arad şi a trecut pe la maghiari dar de la Poli a ajuns la naţională, ca să nu mai spunem de Sadoveac, Păiuş şi toţi ceilalţi băieţi…”

“Dar sperăm să ajungem din nou să ne bucurăm ca-n 1991, când Politehnica la handbal a fost prima care a adus un titlu naţional la Timişoara după mulţi ani şi unica până la triumful recent al rugbiştilor! Însă au fost şi perioade dramatice, în care, fără bunăvoinţa sponsorilor, ar fi fost extrem de greu, iar într-un an-doi va apărea istoria sportivă a Politehnicii, cu viaţa clubului, în care se va reaminti şi despre un buget de neimaginat, cum putea acea echipă să reziste”, a mai semnalat Şerban.

Apropo de transferurile reuşite, Ioan Silviu Doboşi, preşedinte al clubului, a explicat că “Dan Dumitru, împreună cu domnul Ioan Covăsânţan, Sorin Sărăndan şi domnul Rector, Viorel Şerban, au conlucrat la înfăptuirea transferurilor cu motto-ul “Să aducem acasă timişorenii!” Am reuşit să-l readucem pe Cristian Fenici, care din 2 iunie este sub contract cu carte de muncă la club, dar şi pe Andrei Păiuş, iarăşi un jucător crescut de LPS Banatul şi care şi-a început cariera la Politehnica, precum şi pe Gheorghe Irimescu, care şi-a început cariera în Liga 1 la Timişoara, când a venit de la Suceava în 1996, şi cu Adomnicăi. Am mai adus şi un portar de Cupa Campionilor Europeni, cu macedonenii de la Vardar Skopje, şi pe Florin Ciubotaru – extremă stângă de la Suceava, semnând contracte pe 2 ani cu toţi aceşti sportivi! În plus am semnat prelungirea până în 2016 şi a înţelegerilor care erau până în 2015 cu Irakli Chikovani, Mihai Timofte, Iulian Halcă şi Andrei Santeiu. Rezultă un nucleu foarte bine conturat…” De fapt, despărţiri ar fi doar de portarul Vasiliu şi Daninfeld, aflaţi la fine de contract, şi eventual de remarcabilul veteran Dragan Mrakic, o decizie în privinţa sa urmând a fi influenţată de restricţiile în privinţa numărului de jucători străini în lot.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 49

 


Ultimele articole din categoria Handbal: