49-21, al doilea cel mai categoric scor al campionatului, stabilit de pepiniera ”satelit” SCM Politehnica Timișoara ”Div A”

Au jucat sâmbătă și luni cele mai grele două meciuri din întreg sezonul tur-retur, pe terenul favoritelor fruntașe de pe locurile 1 și 2 în Seria C din Divizia A de handbal masculin, dar chiar și așa au mai găsit resurse pentru a-și stimula apetitul ofensiv și de goluri în uvertura de vineri de la ora 14:30 a etapei a X-a în campionatul ligii secunde, junii pepinierei ”satelit” SCM Politehnica Timișoara ”Div A” stabilind a doua cea mai categorică diferență de scor din ediția 2021/2 în grupa vestică, 49-21 în sala ”Constantin Jude” cu AHC Drobeta. Apropiată recordului stabilit la mijlocul turului de liderul cu punctaj maxim CSM Oradea, 51-18 în sala ”Antonio Alexe”, tot cu dunărenii antepenultim clasați.  

SCM Politehnica Timișoara ”Div A”, egală în tur în Sala Polivalentă ”Drobeta” celor de la Dunăre, 31-31, s-a detașat clar de mehedințeni vineri în returul de pe Bega, cu 49-21 la pauză 25-13, înscriind al doilea cel mai mare număr de goluri într-un meci în campionatul în curs al Seriei C, 49 față de cele 51 ale bihorenilor, dar și conturând a doua cea mai mare diferență de scor. Pepiniera ”satelit” a ”violeților” din Liga Zimbrilor a tranșat chiar și mai clar repriza a II-a, al cărei scor a fost 24-8, recital înaintea altor dueluri directe cu formații oltenești, săptămâna viitoare la Târgu Jiu iar apoi acasă cu CS Universitatea Craiova.

Mehedințenii au înscris la Timișoara abia în minutul 7, la scorul de 5-0, poliștii juniori dublându-și avantajul până în minutul 20, 16-6, și conturând cea mai mare diferență a primei părți chiar în secundele dinaintea pauzei, 24-12 prin Moldovan și 25-13 prin Fudulache-Caimacan.

Tot gazdele au înscris primele goluri și în partea secundă, 3 la rând, 28-13, punându-se doar problema scorului. Nu trecea mult și ”violeții mici” se apropiau de 20 de goluri avans, 33-14 în minutul 37 grație unei serii de 5 reușite, o suită chiar și mai lungă izbutind între minutele 47 și 53, la începerea jumătății a doua a reprizei secunde, de 7 goluri: 45-18. Iar și finalul le-a aparținut, cu ”dubla” lui Chira și reușita lui Bran, 49-21.

Dacă juniorii ”violeți” ieșeau mai mult decât onorabil din ”dubla” în deplasare într-un interval de 48 de ore la Reșița și Oradea, remizând sâmbătă pe terenul ex-prim-divizionarei cărășene și fiind egali la pauză luni liderului cu punctaj maxim, în schimb pentru AHC Drobeta a fost mult prea mult a juca de două ori în aceeași perioadă de timp, după ce miercuri trecea acasă cu 30-28 (17-15) de CSU Politehnica Timișoara în runda intermediară, a noua.

La triumful la scor au contribuit nu mai puțin de 13 marcatori în frunte cu Vlad-Nicolae Chira, autor a 10 goluri, Ulariu și Moldovan înscriind câte 7 fiecare, Fudulache-Caimacan 6 goluri, Pădăluță 4, Cîtu și Vuia câte 3 fiecare, Dumitrescu, Lazăr și Bordeanu câte două fiecare, iar Grad, Bran și fiul antrenorului polist Horvath Attila, și anume Horvath Samuel-Gabriel – câte un gol. 

Juniorii poliști au astfel câte 4 victorii respectiv remize în zece etape, în preajma podiumului în seria vestică a ligii secunde de seniori, în vreme ce în elită, inclusiv cu componenți din pepiniera ”satelit”, SCM Politehnica va juca duminică de la ora 18 la CSM Vaslui, în penultima deplasare a turului.

Ultimele rezultate din Liga Zimbrilor și Divizia A, precum și programul viitor, pe coloana clasamentelor secțiunii Handbal. 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = unu

 


Alte articole legate de acest subiect: