Absolut scandalos. Ruşine FRH şi Minaur Baia Mare! Politehnica prejudiciată. „Pur şi simplu de la FRH a fost trimisă hârtia cu programarea partidei şi punct. Regulamentul spune că ar fi trebuit să treacă 48 de ore de la ultimul meci… Fair-play ar fi fost ca Baia Mare să trimită o solicitare clubului nostru, noi să fim de acord şi Federaţia să refacă programul. În schimb, noi am primit direct de la Bucureşti hârtia cu programarea”

Federaţia Română de Handbal a mai aplicat o lovitură injustă şi la sacrificiu întrecerii interne de dragul „mult iubitei” reprezentări internaţionale, recurgând la inacceptabila stare de fapt de a programa împotriva regulamentului o aceeaşi grupare a juca atât duminică de la ora 17, cum a fost cazul pentru SCM Politehnica la Timişoara cu CSM Bucureşti, întâlnirea încheindu-se în jurul orei 18:30, cât şi peste nici 48 de ore, marţi de la ora 18, la Baia Mare, cu „violeţii” bănăţeni în calitate de oaspeţi şi după o călătorie luni pe şoselele sprâncenate ale ţării din vest în nordul maramureşean. Şi de ce această nedreptate din partea FRH dar şi a partenerilor de întrecere auriu-negri lipsiţi de onoare? Pentru ca vicecampioana să aibă suficient timp la îndemână în vederea pregătirii returului de sâmbătă al 16-imilor European Cup – a treia întrecere ca valoare a eurocupelor, în deplasare în Serbia vecină, la Pancevo, după 33-23 sâmbătă în tur cu HC Dinamo în „Lascăr Pană”. 

Doar un din toţi bojocii „Ruşine!” pe adresa FRH şi a clubului Minaur Baia Mare mai poate fi rostit la cele dizgraţios şi dezgustător puse la cale sub o asemenea formă neprincipială dar şi împotriva regulamentului, demonstrând că, de dragul imaginii prin prisma „reprezentării internaţionale”, se poate recurge la chiar orice în detrimentul întrecerilor interne, fără limite. 

Iar astfel a ales F.R. Handbal să programeze jocul direct pe axa Baia Mare – Timişoara din chiar ultima etapă a turului Ligii Naţionale. „Frumoasă” cădere de cortină peste prima jumătate a campionatului, aruncată parcă în scârbă şi în ciuda clubului alb-violet de pe Bega.

Şi nu-i ca şi cum dubla vicecampioană la zi Minaur n-ar fi avut oricum avantajul surplusului valoric şi al terenului propriu la ora întâlnirii directe, din moment ce, după douăsprezece etape, trupa din Baia Mare este a doua în clasament, cu 29 de puncte, în vreme ce „Poli” se găseşte pe locul 11, cu 11 puncte, maramureşenii având şi atuul zilei în plus de recuperare, refacere şi odihnă după apariţia din weekend, sâmbătă în cazul lor, duminică pe seară pentru bănăţeni, care între timp au mai avut şi de călătorit către nordul ţării.

Pentru jocul inaugural din etapa a XIII-a şi ultima a turului în Liga Naţională, în cazul poliştilor la doar 47 de ore şi jumătate de la ultima sirenă a înfruntării cu CSM Bucureşti, 19-18 duminică seara.

Despre inacceptabila reprogramare de către FRH a partidei de la Baia Mare, sub pretextul că Minaur va juca abia sâmbătă seară de la ora 18, aşadar pe 2 decembrie, o amărâtă de manşă secundă a 16-imilor European Cup, doar a treia întrecere valorică a eurocupelor, şi nu hăt departe ci strict în Serbia vecină, la Pancevo, a punctat şi antrenorul secund al Politehnicii, Sorin Sărăndan, pe bună dreptate contrariat: „Din câte am înţeles, pur şi simplu de la FRH a fost trimisă hârtia cu programarea partidei, şi punct. Regulamentul spune că ar fi trebuit să treacă 48 de ore de la ultimul meci. Din punctul meu de vedere, fair-play ar fi fost ca Baia Mare să trimită o solicitare clubului nostru, noi să fim de acord şi Federaţia să refacă programul. În schimb, noi am primit direct de la Bucureşti hârtia cu programarea.”

Dar unde să mai fie încă şi fair-play într-o lume în care-i tot mai puţină omenie!?

Ca luare de poziţie în semn de dezavuare a unei decizii absolut inacceptabile, adoptată cu inconştienţă de către F.R.H., cu complicitatea clubului organizator maramureşean, Sporttim nu va publica între detaliile pe marginea deznodământului disputei de la Baia Mare vreun nume legat în orice fel de gruparea locală. Este forma aleasă de protest în faţa a ceea ce este o vădită nedreptate şi injusteţe în raport cu colectivul partener de întrecere al amfitrionilor, şi anume cel din Timişoara, iar de fiecare dată, în măsura posibilităţilor, atitudinea corectă este de a nu trece cu vederea, ci înfiera asemenea scandaloase derapaje.

Iar cuvântul inconştienţă este cel chiar adecvat în privinţa atitudinii federalilor Comisiei Centrale de Competiţii, a celor responsabili cu programarea întâlnirilor, ignorând pesemne riscurile mai ridicate în cazul potenţialelor accidentări în colectivul vizitator, pus la experimente cu meciuri duminică de la ora 17 la Timişoara şi marţi de la ora 18 la Baia Mare, cu tot cu o călătorie de sute de kilometri intercalată luni.  

Clasamentul la zi al Ligii Zimbrilor, precum şi programul rundei finale a turului, pe coloana clasică a datelor tehnice în secţiunea Handbal.   

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 3 =

 


Alte articole legate de acest subiect: