ACS Leu Giarmata, cu echipe de baby și minihandbal în turneul de fete cu 20 de formații de la Băile Herculane, cu victorii la debut în Campionatul Județean Timiș masculin

Leul capătă tot mai multă forță și câștigă teren pentru Giarmata pe semicercul handbalului, cu apariții noutăți în această lună, pe două fronturi, atât prin participarea în premieră la un turneu rezervat fetelor din cele mai mici grupe de vârstă cât și prin lansarea la apă în cadrul Campionatului Județean Timiș în întrecerea masculină, victorii la start prin care sportul cu mingea mică din Giarmata a reînnodat astfel o tradiție și în competițiile băieților după peste 25 de ani.

Clubul în galben-albastru ACS Leu Giarmata a pășit înainte în ultimele săptămâni prin a-și impulsiona și mai mult activitatea pe semicercul jocului de handbal, conturând totodată perspective și mai îndrăznețe, legate de organizarea anul viitor a unui turneu care se dorește a fi pe durata a două săptămâni, în septembrie 2019, pe mai multe categorii de vârstă.

Până una alta, participarea duminică și ieri la ”Trofeul Inter-Regio Băile Herculane 2018”, desfășurat și sub egidă federală în premieră în stațiunea turistică din Caraș-Severin, cu participarea a 20 de echipe ale unor cluburi din sud-vestul țării dar chiar și din centrul României, ACS Sporting Ghimbav din județul Brașov.

Turneul a fost rezervat fetelor de la cele mai mici categorii de vârstă, minihandbal dar și babyhandbal, acestea din urmă așadar mai micuțe decât grupa junioarelor 5, iar toate partidele au avut durata de 20 de minute, două reprize a câte 10 minute, astfel încât formațiile lui ACS Leu au beneficiat de câte 4 meciuri fiecare, toate sub îndrumarea lui Gabriel Danciu, fiind vorba despre echipele formate de Doina Picu, la junioare 5 în urmă cu 2 ani iar la babyhandbal anul trecut.

O oportunitate pentru cele 20 de fetițe ale Giarmatei de la categoriile 2008-2009 respectiv 2010-2012, cu 3 mezine din generația 2012, de a juca în compania sportivelor crescute în centre de tradiție precum Râmnicu Vâlcea, aliniată cu garniturile Chimiei.

Meciurile s-au jucat în formații de câte 4 jucătoare plus portar iar alte cluburi participante au fost precum CSȘ Torok Râmnicu Vâlcea, CSȘ Caracal, HCM Craiova, CSȘ Drobeta și CS Olimpic Drobeta, gazda ACS Băile Herculane sau nu în ultimul rând LPS Banatul Timișoara.

Iar conform celor stabilite în turneul de acomodare a fetițelor la ideea de competiție dar fără ținerea evidenței rezultatelor în meciuri și a ierarhiilor, această inițiativă se dorește a fi permanentizată pentru cele mai mici categorii de vârstă.

În ceea ce privește aceste cele mai fragede grupe ale ACS Leu Giarmata, galben-albastrele au în componență și fetițe care locuiesc de exemplu în Timișoara dar și în comune precum Săcălaz ori Ghiroda, satisfacția participării la o întrecere precum ”Trofeul Inter-Regio Băile Herculane 2018” fiind conferită și de aspectul că gruparea timișeană a izbutit alinierea la start din resursele clubului, cu ajutor de pe plan local, fără cheltuieli din partea părinților.

ACS Leu Giarmata caută astfel crearea unei continuități pe semicercul fetelor, dat fiind că gruparea bănățeană deține deja o formație în Campionatul Național sub egida FRH, mai exact în Seria F vestică a junioarelor 2, cu opt echipe dintre care 5 din Timiș, cel mai bun bilanț după turul competiției fiind deținut tocmai de galben-albastre, 7 5 1 1 205-178, dar depunctate strict pe criterii de talie conforme controversatelor stipulări regulamentare în acest sens, pe locul 4 cu 11 puncte.

Iar tot ex-handbalista divizionară Doina Picu are în grijă și formația junioarelor 4 de la ACS Leu, care așteaptă startul noii ediții a Campionatului Județean Timiș, în primă fază așadar sub egida AJH Timiș, primele 4 clasate urmând a accede la turneele interjudețene.

O altă noutate la ACS Leu Giarmata, reînnodarea tradiției pe plan local în ceea ce privește o formație masculină, zis și făcut după peste 25 de ani, cu dorința de perspectivă ca galben-albaștrii să contureze în timp o echipă în adevăratul sens al cuvântului, cu aspirații mai mari.

Momentan, două victorii în primele tot atâtea etape din noua ediție a Campionatului Județean Timiș de handbal masculin, 28-22 la Giarmata cu juniori ai SCM Politehnica Timișoara, dar și 31-25 tot pe teren propriu într-un meci considerat în deplasare în etapa a II-a cu Voința Biled, care nu deține însă suprafața de joc în incintă.

Și ar urma pentru cei din Giarmata primirea oaspeților din Lovrin, deplasarea la HC Giroc, meciul acasă cu CSM Lugoj și ieșirea la Avântul Periam, toate în turul campionatului reunind 7 formații.

Debut abordat de ACS Leu cu 17 jucători legitimați, cu vârste între 20 de ani, cazul lui Elian Apostol, și 41 în dreptul veteranului Cristian Huhurez, a cărui fiică este în efectivul junioarelor 4 de la clubul din Giarmata, antrenorul băieților, Gabriel Danciu, fiind ajutat în plan organizatoric de Valentin Codrea.

Iar dacă formația masculină a luat-o cu bine din loc la inițiativa lui Danciu și a unor părinți ale căror fiice activează în echipele juvenile ale clubului din Giarmata, și cea de senioare ar urma să își facă în cele din urmă apariția în întreceri, ACS Leu dorind să înscrie o reprezentantă în Campionatul Județean Timiș pe semicercul feminin.

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: