Acum e rândul Timişoarei să bată la un gol: 26-27

Cum a ieşit deodată soarele pe uliţa handbalului masculin timişorean! Cu 200.000 lei aprobaţi ieri prin hotărârea Consiliului Local în ceea ce priveşte contribuţia financiară pe 2011 din bugetul local, CS Universitatea Politehnica Municipal a adăugat succesului de joia trecută, 28-20 cu Steaua, unul obţinut la un gol diferenţă, 27-26 la Oradea, în faţa lanternei Municipal, care a condus cu 15-12 la pauză şi ulterior cu 18-12, în etapa a XX-a a Ligii Naţionale.

După opt eşecuri la rând, între care unele, succesive, la un gol diferenţă, poliştii au reuşit a doua victorie consecutivă cu Vuckovic la cârmă (în foto), sporindu-şi şansele de evitare a retrogradării, sub privirile conducătorului clubului, Viorel Şerban, prorector al Universităţii „Politehnica”, deplasat la meci împreună cu Mihai Costa, tehnocratul Municipalităţii pe relaţia cu sportul.

Miercuri de la ora 16, în sala „Antonio Alexe” din Oradea, alb-violeţii au luat o opţiune în plus pentru relansarea unui sezon ce părea complet compromis, Nagy şi Spahic, cu câte şase goluri, Şimicu, cu patru reuşite, Fenici şi Stan, cu câte 3, Markic şi Marius Ignat, cu câte două, respectiv Cristescu – 1 gol, marcând în victoria conturată odată ce oaspeţii au întors soarta jocului, de la 18-12 pentru Municipal, în minutul 35, la 21-23 în minutul 49.

„Am subestimat puţin adversarul iar în această notă n-am mai adăugat golului marcat în minutul 2, 0-1, ajungându-se în minutul 10 la 1-1”, a explicat Uwe Bittenbinder, consilier sportiv al noului antrenor principal Nedeljko Vuckovic, evoluţia din prima parte, în care gazdele au condus cu 6-5 în minutul 14, apoi cu 10-8 în minutul 20 respectiv cu 15-12 la pauză.

Orădenii s-au desprins şi mai clar, 18-12 în minutul 35, însă „ne-am apărat apoi foarte bine, Tcaciuc reuşind câteva intervenţii salutare, inclusiv apărarea unor aruncări de la 7 metri, şi chiar dacă în atac am irosit foarte multe oportunităţi, jocul defensiv ne-a ajutat mult”, a mai explicat Bittenbinder. Timişorenii au tremurat serios în final, mai întâi menţinând avantajul în ciuda unei nete inferiorităţi numerice, patru contra 6 orădeni, iar apoi pe fondul atacurilor ratate la 25-27, când o bară urmată de reducerea din diferenţă reuşită de Municipal plus o nouă şarjă irosită şi implicit şansa egalării pentru gazde a aruncat ultimele secunde într-un dramatism total, curmat de recuperarea reuşită de Alexandru Şimicu.

„Este o victorie foarte importantă pentru clubul nostru, într-un final de sezon pe muchie de cuţit şi în care sperăm din tot sufletul să ieşim din zona retrogradării. Nădăjduim ca Timişoara să fie alături de noi în aceste momente foarte dificile pentru gruparea noastră!” a mai spus Bittenbinder, care a specificat că joi urmează deja două antrenamente pentru alb-violeţi, în pregătirea vitalului meci pe teren propriu, după Paşti, cu Energia Lignitul Târgu Jiu: „Este un meci la fel de important ca toate celelalte, în această perioadă a sezonului”.

Vuckovic şi Bittenbinder au apelat la Oradea la şaptele de start Vass – Nagy, Stan, Fenici, Şimicu, Galan, Mrakic. Fenici şi Stan au avut contribuţii importante, Marius Ignat a obţinut câteva vitale aruncări de la 7 metri iar portarul Tcaciuc s-a remarcat pe final.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: