Al doilea succes acasă în 7 zile: desprinsă, Poli pufăie să conserve rezultatul cu o nou-promovată

Handbaliștii Timișoarei și-au atins obiectivul de a fructifica avantajul terenului propriu în jocurile de luni și duminică din Sala ”Constantin Jude”, continuând cu două victorii, ambele cu câte 29 de goluri marcate, debutul de sezon marcat de două eșecuri. Spre deosebire însă de depășirea Potaissei, cu 29-22, astăzi de la ora 12,30, într-un meci televizat, alb-violeții au încheiat în pierdere de turație cu nou-promovata pregătită de un fost polist, Dragoș Dobrescu, prahovenii înjumătățind avantajul învingătoarei: 29-26 (18-12).

Politehnica Timişoara - Steaua Bucureşti 31-29 (18-12): Chikovani, mai multe eliminări decât goluri, şi totuşi...

Politehnica Timişoara – CSM Ploiești 29-26 (18-12): Chikovani, cele mai multe goluri ale gazdelor dar nu și ale jocului din etapa a 4-a

 

Se anunța un meci destul de delicat pentru Poli în cea de patra etapă a Ligii Naționale de handbal masculin, ceea ce a și fost cazul duminică în Sala Constantin Jude, unde elevii lui Pero Milosevic și Attilla Ioan Horvath au jucat pe alocuri frumos și au dispus grație unei desprinderi înaintea pauzei cu 29-26 de CSM Ploiești, formație nou-promovată în primul eșalon.

Chiar dacă primele 3 apariții în elită s-au soldat cu înfrângere pentru formația prahoveană, oaspeții de azi au luptat de la egal la egal cu HC Odorhei, liderul sezonului regular precedent, vicecampioana CSM București și Steaua, eșecurile survenind la handicapuri de unul, două respectiv 3 goluri. Se poate așadar spune că ”Poli” a egalat marja celui mai clar triumf conturat în dauna nou-promovatei, reușit de Steaua, în deplasare, duminica trecută, cu exact același… 29-26, după un 14-14 la pauză.

Nu foarte mulți au fost împătimiții de handbal care să asiste astăzi la a doua apariție a ”violeților” în Sala ”Constantin Jude” în acest început de campanie, vreo 500 de suflete, ocupând primele rânduri și cele aproximativ până la căile de acces în tribună, însă măcar au trăit satisfacția unui nou succes, de astă dată în dauna ploieștenilor lui Dragoș Dobrescu, în poartă cu Cristian Antonaru, un fost goal-keeper al bănățenilor, și cooptat de fapt și în această vară pe Bega, doar pentru a i se și da rapid drumul din constrângeri financiare.

Prima repriză a meciului de la Timișoara a fost până la un punct foarte echilibrată, întâia diferență de două puncte pe tabelă fiind de 9-7 pentru gazde, după aproximativ 10 minute de joc. Mult utilizată a fost extrema dreaptă a gazdelor, Marco Lasica, care a punctat de câteva ori pentru Poli dar s-a și ales cu două eliminări temporare, a doua chiar înaintea pauzei, pe apărare, în fața lui Dragnea.

Tot atunci, pe finalul primei părți, Poli s-a distanțat și a intrat la vestiare cu un avans de 6 reușite, 18-12, după o repriză I în care prahovenii au insistat mult pe partea dreaptă însă bănățenii au fost cei care, folosindu-și mai eficient extremele, au încheiat cu un avantaj oarecum liniștitor.

În cea de-a doua parte a jocului, rareori a mai reușit Poli să mărească avantajul de pe tabelă, ba din contră, fiind constant ținută la respect de oaspeți, care au tras bine de la linia de 9 metri. S-a punctat pe rând însă nu puține au fost momentele în care portarul alb-violeților, Zlatko Daskaloski, și-a salvat echipa, inclusiv la aruncări de la 7 metri.

Au survenit și multe eliminări în partea secundă a meciului, mai ales de partea nou-promovaților, care chiar și în aceste condiții au punctat pe contraatac, reducând din diferență mai ales în ultimele minute ale partidei. Duelul s-a încheiat 29-26 pentru Poli, care se va deplasa etapa viitoare pe terenul campioanei Minaur Baia Mare, revenind apoi acasă pentru un alt meci cu o nou-promovată, CSM Focșani.

Ca evoluție a scorului, după 9-7, și 14-10, 17-11 și 18-12 la pauză, iar apoi 21-16, 23-18, un time-out solicitat de Dragoș Dobrescu, 27-21 dar și 28-23 și 29-24. Cu alte cuvinte, se putea și mai clar…

La 7 metri fructificate a fost 5 la 6, iar ca eliminări temporare, ”Poli” a suferit opt, prin Pejovic, Lasica și Păiuș – câte două, iar Santeiu și Halcă – una, respectiv Zamfir – 3, Capotă – două, Răzvan Farcaș, Alexandru Fracaș și Dragnea – câte una.

Ca 7 de start, ”violeții” s-au aliniat cu Daskaloski – Timofte, Chikovani, Fenici – cpt., Halcă, Lasica și Pejovic, iar CSM Ploiești cu Antonaru – Alex Fracaș, Tărâță, Turcu, Telepnev, Răzvan Farcaș și Zamfir.

Au mai jucat: Păiuș, Grigoraș, Santeiu, Ștefan.

Rezerve: Vîlceanu – Leordean, Neamțu, Claudiu Șimicu, Szentpeteri.

Marcatori:

CH CSU Politehnica Timișoara: Chikovani – 6 goluri, Timofte 5, Fenici 5, Lasica 5, Pejovic 3, Halcă 3, Grigoraș 2.

CSM Ploiești: Răzvan Farcaș 7, Dragnea 5, Abu Khaled 4, Alexandru Farcaș 3, Tărâță 3, Turcu 3, Capotă 1.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: