Alb-violeții câștigă în prelungiri jocul de clasament de la Oroshaza: locul 5, din 8. Irimescu, opt goluri la rând, iar Fenici, cel mai tehnic

CH Politehnica Timișoara a încheiat participarea în turneul internațional amical de la Oroshaza tot cu o remiză în timpul regulamentar de joc, în cea de-a patra sa apariție în 48 de ore, așa cum și începea vineri după-amiază.

 

Toate cele 4 adversare de la Oroshaza au fost grupări maghiare, majoritatea prim-divizionare, fără însă ca ”Poli” să se întâlnească din nou și cu gazda Oroshazi FKSE Linamar, de care era depășită luni, la debutul stagiului în Ungaria.

Încheind pe locul 3 în Grupa B, alb-violeții au disputat duminică după-amiază meciul de clasament cu ocupanta locului 3 în Grupa A, învingând formaţia maghiară Gyongyosi cu 28-27, după prelungiri. La pauză, bănăţenii, conform obiceiului, conduceau cu 14-11, iar la finalul celor 60 de minute a fost egalitate, 26-26. Principalii marcatori ai grupării de pe Bega au fost Irimescu, cu 9 goluri, Chikovani, cu 5, Ciubotariu şi Grigoraş, cu câte 4 goluri, Irimiaș, cu 3, Fenici, cu două, și Santeiu, un gol.

Remarcabil, pivotul Gheorghe Irimescu a marcat 8 goluri la rând pentru timișoreni în meciul locurilor 5-6, mai întâi desprinzându-i pe alb-violeți cu un ”careu”, la 11-7, iar apoi redesprinzându-i la 14-11, scor la pauză, după care a înscris și primul gol al părții secunde! Spre final veteranul a fost însă eliminat, cartonaș roșu.

Extrema Ciubotariu a reușit la rândul său două goluri la rând, 23-26, însă bănățenii n-au mai marcat și n-au menținut avantajul, fiind egalați și intrându-se astfel în prelungiri, de la 26-26, în care Chikovani și Santeiu au răsturnat scorul pentru un favorabil rezultat final 28-27.

Politehnica Timişoara a încheiat astfel pe locul al 5-lea în ”Gyoparosfurdo Cup”, turneu la care au participat opt echipe din România, Serbia şi Ungaria, iar coordonatorul de joc al handbaliştilor pregătiți de Constantin Ștefan, Cristian Fenici, a fost ales cel mai tehnic jucător al turneului din Ungaria, în vreme ce Zdolik Bence, marcator a 13 goluri în finala adjudecată de Balatonfuredi KSE, a cucerit titlul de golgheter al întrecerii, cu 31 de reușite.

Bilanţul Politehnicii în grupele acestui turneu a constat într-o victorie, 32-28 cu Cegled, ieri, un egal, 25-25 cu Balatonfured, vineri, şi o înfrângere la limită, 26-27 cu Vac, sâmbătă la amiază. Acestor rezultate li se adaugă victoria de azi după prelungiri în faţa echipei clasate pe locul 5 în campionatul maghiar.

Formaţia timişoreană îşi continuă cantonamentul în Ungaria până joi, 21 august. În acest interval de timp, Politehnica va mai susţine o partidă amicală pe terenul echipei Balmazujvaros (acum în prima ligă maghiară), în apropiere de Debrecen. Apoi, după întoarcearea acasă, trupa pregătită de Constantin Ştefan va continua pregătirea doar cu antrenamente până la startul sezonului oficial, programat peste nici două săptămâni, în deplasare la Dinamo.

În finala turneului de la Oroshaza, Balatonfured a învins CSM Bucureşti cu 29-25, la pauză 16-12. Vaci KSE a câștigat finala mică, împotriva lui Radnicki Kragujevac, iar gazda Oroshazi FKSE Linamar a evitat locul 8, câștigând măcar jocul de clasament, contra lui Cegledi.

Pentru conformitate, ierarhia finală a grupei B era decisă de rezultatul Cegledi KK – Vaci KSE 25-35, clasamentul prezentându-se astfel: 1. Balatonfuredi KSE 3 1 2 0; 2. Vaci KSE 3 2 0 1; 3. ”Poli” 3 1 1 1 83-80; 4. Cegledi 2 0 1 1.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Handbal: