Alb-violeții Timișoarei, eliminați din sferturile Cupei României

SCM Politehnica a ratat calificarea în Final4 al Cupei României la handbal masculin, timișorenii fiind învinși astăzi la matineu în sferturi de învingătorii lor din semifinala ediției trecute. Astfel, în ultimele 4 campanii ale întrecerii eliminatorii, ”violeții” au fost depășiți și a treia oară de AHC Dobrogea Sud, mai întâi în finala de la Constanța din primăvara lui 2018, apoi în septembrie 2020 la Sfântu Gheorghe pentru un loc în ultimul act cu trofeul pe masă iar astăzi de la 10:30 în capitală, pentru intrarea în semifinale.

Handbaliștii de pe Bega au început dar și încheiat sezonul cu eșecuri tot în Cupa României și tot în fața celor de pe litoral…

Mai bine clasați la recenta încheiere a campionatului Ligii Naționale, pe locul 3 față de poziția a noua ocupată de bănățeni, cu 31 de puncte diferență, dar și mai odihniți după ce au intrat în cursa Cupei României abia marți cu retrogradata Magnum Botoșani, constănțenii n-au fost deloc conduși în primul sfert de finală al zilei, ci doar o dată egalați la 4-4, calificându-se cu 29-24 (16-11) grație unei desprinderi până la pauză, după care au conservat avantajul.

Pentru poliști a fost cel de-al treilea meci în 4 zile în București în tururile Cupei României, iar chiar dacă au egalat în minutul 12 prin Baican și s-au apropiat de 6 ori la un gol în primele 18 minute, au cedat apoi pasul din minutul 23, de la 10-8 la 13-8, diferență înregistrată și la pauză.

Extrema Neamțu și pivotul Baican îi apropiau pe timișoreni la 3 goluri după primele zece minute din repriza a II-a, dar și dobrogenii au înscris prompt chiar de 3 ori la rând, prin Komogorov, Ilie și Nistor-Ioniță din 7 metri, 22-16, cel mai mare avantaj de până atunci, la mijlocul părții secunde.

Controlată în continuare de SCM Politehnica, parțial de 5-1 inclusiv din două aruncări de la 7 metri fructificate de Liviu Caba, în vreme ce Andrei era eliminat de la ocupanții podiumului, 23-21 în minutul 49.

Și de această dată însă constănțenii au înscris de 3 ori la rând, prin Ignat, Susanu și Andrei, 26-21 în minutul 52, diferență consemnată și la final, după în că o eliminare și câte un 7 metri de fiecare parte, foștii și viitorii participanți în cupele europene atingând din nou 6 avans în minutul 58, 29-23.

Așadar, dacă în toamnă în Covasna poliștii au debutat în sezonul 2020-2021 prin a domina până la un moment dat semifinala din Cupa României cu constănțenii, conducându-i cu 5-1 dar și cu 6 goluri diferență în prima repriză, 10-6 la pauză, pierzând totuși în cele din urmă cu 20-24, astăzi nu i-au condus deloc, fiind eliminați înaintea semifinalei, final de sezon pentru alb-violeți, și tot în întrecerea K.O.

Același deznodământ de la o lună la alta precum în campionat, ”violeții” fiind trecuți în aprilie la Cluj cu 18-24 de constănțeni, revanșați după eșecul din octombrie 2020 din tur, 23-25 de la 16-9 la pauză în Sepsi Arena.

Tot Marius Sadoveac a înscris cele mai multe goluri pentru poliști, 5, urmat pe lista marcatorilor de Cîmpan, Baican și Liviu Caba cu câte 4, Șomlea și Neamțu cu două goluri iar Călin Dedu, Barros și Fenici cu unul fiecare. Nistor-Ioniță a punctat de 7 ori pentru dobrogeni, Komogorov 6 goluri, Ignat 5, Ilie 4, Andrei, Susanu și Buricea câte două iar Nikolic un gol.

”Poli” a beneficiat de 6 aruncări de la 7 metri dintre care 4 transformate, înregistrând 3 eliminări, pe când AHC Dobrogea Sud a fructificat toate cele 6 aruncări de la 7 metri, suferind și 6 eliminări temporare. 

CSM Bacău, învinsă a timișorenilor în finala mică a ediției anterioare, 2019-2020, jucată în septembrie anul trecut în Covasna, s-a calificat din nou în Final4, 32-24 (16-9) în al doilea sfert al zilei, cu CS Minaur. În celelalte două, Steaua – Potaissa și Dinamo – CSM București.

Clasamentul final al Ligii Zimbrilor, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: