Alegeri! Florin Toacă, contracandidat al președintelui în exercițiu Ioan Râpa la șefia Asociației Județene de Handbal Timiș

Florin Toacă, un arbitru de handbal timișorean în vârstă de 37 de ani, printre altele cu peste 60 de jocuri la activ în Liga Națională în cei 19 ani de activitate și membru din 2003 în Comisia de Disciplină a AJH Timiș iar în 2013-2014 președinte al Comisiei de Competiții a aceluiași for, este contracandidatul președintelui în exercițiu Ioan Râpa la alegerile pentru șefia Asociației Județene de Handbal Timiș, ce vor avea loc în cadrul Adunării Generale a asociației, programată în 30 aprilie. Toacă a înaintat dosarul de candidat la funcția de președinte AJH Timiș, nominalizând și membrii echipei sale.

Florin Toacă: arbitru de handbal candidând pe 30 aprilie la șefia AJH Timiș

Florin Toacă: arbitru de handbal candidând pe 30 aprilie la șefia AJH Timiș

 

La finele acestei luni va fi votat alesul în fruntea Asociației Județene de Handbal Timiș iar Florin Toacă a depus dosarul de candidatură pentru ceea ce va fi un duel direct la vârf cu Ioan Râpa, președintele AJH Timiș. Mijlocul acestei săptămâni marca termenul limită de depunere a dosarelor de candidat la șefia forului handbalistic județean iar doar arbitrul Toacă s-a înscris în calitate de contracandidat al președintelui care a bifat ultimele mandate la cârma asociației timișene, Ioan Râpa.

Fără doar și poate, este vorba despre una dintre cele mai importante și semnificative asociații sportive județene din arena timișeană, întrecută ca greutate doar de AJF Timiș, în fotbal, iar momentul alegerilor, survenit după 4 ani, are conotațiile sale.

În viziunea sa, Toacă propune o echipă de conducere reunindu-i pe Cosmin Zgîrdea, antrenor în handbalul juvenil la LPS Banatul Timișoara, în calitate de vicepreședinte, Daniela Bândariu, fosta handbalistă prim divizionară, ca secretar, un membru al Consiliului Director propus de asociațiile sportive afiliate forului județean, Gheorghe Mircea, împreună cu Constantin Fâșcu la cârma Comisiei de Disciplină, Ovidiu Durnea la timona Comisiei de Competiții, care ar include o subcomisie de transferări și legitimări, respectiv Marius Fâșcu la conducerea Comisiei de Arbitri. Florin Toacă i-a mai nominalizat totodată în viitoarea structură, printre alții, și pe Bogdan Boldea, la Comisia de Buget-Finanțe, respectiv Cristina Râpa și Roberta Rică în Departamentul Outdoor.

Candidaturile s-au depus însă doar pentru ocuparea postului de președinte al forului AJH Timiș. Cu ocazia Adunării Generale din 30 aprilie, ce va avea loc de la ora 17 la LPS Banatul, vor fi conturați și vicepreședintele, secretarul, cenzorul și membrii Consiliului Director al asociației.

Sub sloganul ”Împreună suntem mai puternici, uniți suntem o forță”, Florin Toacă își prezintă planul managerial subliniind încă din start că ”vreau ca handbalul județean să redevină o forță cu ajutorul unui management profesionist”.

Ca obiectiv principal al planului propus, arbitrul Toacă subliniază ”reorganizarea Asociației Județene de Handbal Timiș ca o structură modernă, ancorată în realitate. O structură care să poată reflecta pe deplin menirea Asociației, aceea de a susține și facilita activitatea cluburilor ce pot oferi ceva handbalului, cu cele 3 paliere ale sale: profesionist, amator și de promovare”. Florin Toacă explică opțiunea de a candida la șefia AJH Timiș prin dorința de a relansa handbalul timișean și timișorean ca parte a unui efort colectiv: ”să muncim și să punem cu toții umărul la îndeplinirea dezideratului comun!”

Toacă mai relevă între principiile și acțiunile identificate ca stând la baza atingerii obiectivului și necesitatea ”să avem reprezentanți în Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal”, dând totodată asigurări în privința transparenței totale a deciziilor și hotărârilor luate în cadrul comisiilor precum și în ședințele Consiliului Director sau a Adunării Generale.

Tot în cadrul dosarului de candidat Florin Toacă a dezvoltat printre altele și conceptele că AJH Timiș trebuie să fie pro-activ respectiv să așeze spectatorii în centrul atenției.

Florin Toacă a adunat și peste 150 de meciuri arbitrate în eșalonul secund divizionar, peste 300 de jocuri în diviziile școlare dar și peste 40 de întâlniri amicale internaționale, candidând la statutul de arbitru internațional în 2004, 2005 și 2006. Absolvent în 1995 al LPS Banatul Timișoara iar în 2005 al Facultății de Management în Producție și Transporturi din cadrul Universității Politehnica Timișoara, Toacă îl propune ca mână dreaptă la conducerea asociației pe Cosmin Zgîrdea, în vârstă de 41 de ani, din septembrie 2005 profesor titular în catedra de handbal a LPS Banatul, ce ar prelua rolul de vicepreședinte în cazul schimbării echipei de la vârful AJH Timiș.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: