Alex Morar, 16 goluri în Sânnicolau Mare – LPS Banatul 45-31

Alexandru Morar, care în 29 iulie va împlini 18 ani, a reuşit un adevărat tur de forţă în acest reînceput de stagiune handbalistică juvenilă, marcînd pentru Unirea Sânnicolau Mare 14 goluri în victoria înregistrată joi la Târgu Jiu şi alte 16 duminică, în jocul de pe teren propriu cu LPS Banatul Timişoara, scor 45-31 (24-12).

Unirea este într-o poziţie excelentă pentru accederea de pe unul dintre primele 3 locuri la turneul semifinal naţional din 1-5 iunie, calificatele urmînd a fi decise după returul abia început plus cele două turnee, de la finele lunii aprilie şi din luna mai, comprimînd alte 7 etape, cît o altă jumătate de sezon.

„Poate îl remarcă în cele din urmă cine trebuie şi i se adresează o convocare la lotul naţional de juniori, pe care opinez că ar merita-o, să fie pus la încercare”, a spus antrenorul său de la Unirea Sânnicolau Mare, Slobodan Boban, referindu-se la Alexandru Morar, care a fost încercat de dispariţia prematură înaintea Sărbătorilor a tatălui său Ioan Morar, suflet al mişcării handbalistice în Sânnicolau Mare, cel care revigorase cu pasiune activitatea la clubul Unirea, din postura de fac-totum în lumea semicercului local, de la antrenor la preşedinte al grupării.

Joi, la LPS Târgu Jiu, Unirea a învins cu 39-32, la pauză 16-12, într-un joc reprogramat din ultima etapă, a şaptea, a turului Seriei E a Campionatului Naţional de juniori I, meci amînat la vremea respectivă în semn de respect, drept un ultim omagiu în memoria lui Ioan Morar.

După numai trei zile, în ciuda pregătirii precompetiţionale influenţate la Unirea de şocul dispariţiei lui Morar, juniorii I s-au impus şi duminică, în prima etapă a returului, 45-31 în meciul cu LPS Banatul, un adversar tradiţional, în faţa căruia „uniriştii” se mobilizează de regulă şi mai mult. Alexandru Morar, fratele mai mic al lui Dan, din echipa de seniori a Unirii, pentru care evoluează împreună, a marcat acum 16 goluri, fiind secondat de Cosmin Oargă, cu 9, şi Denis Cosma (7 goluri), Dan Oancea (5), Bogdan Balog (3), Daniel Alda, cu două goluri, şi Gabriel Miron, Iulian Timofei şi Raul Ienciu, cu cîte unul.

Unirea, clasată pe locul doi în Seria E, rămasă în 7 competitoare prin retragerea din campionat a Progresului Segarcea, luna trecută, se deplasează în 13 februarie la CSŞ Hunedoara, ocupanta locului 3.

Pentru învinsa în meciul din weekend, LPS Banatul Timişoara, antrenată de Cornelia Maria Disici, au punctat Alexandru Isancu şi Alexandru Macovei, de cîte 6 ori, Alin Ailoaie, cu 5 goluri, Vlad Luca, cu 4, Bogdan Mihăieş, 3 goluri, Denis Istrate şi Mihai Rotundu, cu cîte două goluri, şi Cristian Gal, Andrei Buş şi Alexandru Păduraru, cu un gol. Ilie Brancu şi Alexandru Niţă au apărat pentru LPS Banatul, care se va deplasa în 13 februarie la Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa, lidera seriei.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = zece

 


Alte articole legate de acest subiect: