Alexandru Șimicu, 5 goluri în finala Cupei României, HCM Constanța – Știința Bacău 34-23, ”marinarii” fiind la al 3-lea event succesiv, dar Cupa rămîne o parodie

HCM Constanța și-a adjudecat astăzi și trofeul Cupei României, dispunînd în finala de la Brașov de vicecampioana Știința Municipal Dedeman Bacău, cu 34-23 (15-9), meci în care ex-polistul Alexandru Șimicu a marcat 5 goluri, dar sistemul de disputare al competiției K.O., cu un total de numai 7 partide derulate de vineri pînă duminică, rămîne cel puțin discutabil, dacă nu chiar absolut ridicol.

Cupa României ar trebui să constituie o competiție în toată puterea cuvîntului, incluzivă, care să reunească pe parcursul mai multor tururi calificatorii toate cluburile de pe semicercul autohton, dar această a doua întrecere a handbalului masculin românesc este o cacealma după asemănarea și chipul conducerii federale, FRH. Un turneu, sau de fapt nici măcar un turneu, înghesuit în grabă și în pripă în calendarul competițional, doar pentru a oferi încă un loc calificant în cupele europene, rută de care a profitat în aceste zile CS Caraș Severin, a șasea la finele Ligii Naționale, dar ajunsă în semifinalele Cupei, de ieri, ceea ce a echivalat cu prezența în Cupa EHF 2013-2014, conform acelorași discutabile criterii.

Pierzînd mai strîns în semifinala de ieri în fața Bacăului, cu 23-20, decît o făceau cei de la Potaissa Turda cu HCM Constanța (35-31), reșițenii își pregătesc bagajele de eurocupe, alături de HCM Constanța (Liga Campionilor), Știința Bacău (Cupa EHF) și HC Odorhei (Challenge Cup).

Cît despre ”marinari”, aceștia sunt la cel de-al treilea event succesiv campionat-Cupă, cel din 2012 fiind adjudecat cu Constantin Ștefan la timonă, nou antrenor al Politehnicii Timișoara, care a fost eliminată din Cupa României încă din prima zi, vineri, de către băcăuani, în așa-zisele sferturi de finală.

Și parodia pe nume Cupa României este o mică-mare explicație a reculului handbalului masculin românesc. Dar unde nu-i cap, vai de picioare și de locurile în ierarhii. Și vine Slovenia…

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: