Altă revenire salvatoare pe final: Universitatea Timişoara – CSM Bistriţa 30-30

Egalitate sâmbătă în Timişoara, în sala „Constantin Jude”: Universitatea Timişoara şi CSM Bistriţa au dus o luptă strânsă până la capăt, scorul fiind 30-30, în primul joc al cuplajului penultimei runde a turului în Divizia A seria vest, liga secundă feminină. A fost un derby al părţii inferioare a clasamentului…

Universitatea a început bine, marcând primul gol, dar Bistriţa a egalat imediat scorul devenind 1-1 în minutul 2. În această primă repriză echipele s-au luptat umăr la umăr dar, având forţe sensibil egale, nu au reuşit mai mult de două goluri avans, scorul la pauză rămânând 13-13.

În cea de-a doua repriză lupta a continuat pe acelaşi palier până în minutul 50, când, forţând, fiecare echipă a mers până în pânzele albe pentru a forţa desprinderea. Sorţii păreau a trece de partea oaspetelor, iar lupta aducea a fi pierdută în minutul 57, la scorul de 27-29. Jucătoarele Universităţii nu s-au dat însă bătute şi, conform unor precedente reuşite, au izbutit în ultimele minute 3 goluri, scorul devenind egal: 30-30.

Şaptele de start şi golurile înscrise de universitare: Florentina Grigore – Ana-Maria Pester (11), Florina Biro (6), Adriana Ghilea (5), Estera Gabriela Curtuiuş (4), Angela Dinga (4), Dorina Paşca. 

Dosan, antrenoarea Bistriţei, a spus că “fetele vin după o perioadă grea, sunt cu psihicul destul de jos. Totuşi, sunt bucuroasă ca s-au mobilizat cât de cât şi am reuşit să facem un egal aici. După 4 înfrângeri, un egal ne multumeşte… Sunt supărată pentru time-out, trebuia să ne dea mingea, dar când joci în deplasare… Asta e…”

Profesorul Cornel Jude a spus că „dacă ştiam să gestionăm finalul luam toate punctele”, replicând la tirul mass-media: “Eu zic că nu numai finalul… Am avut 6-4, acolo s-a dus meciul şi ele au revenit şi ne-au condus cu 2 goluri, în loc să mergem noi la 3-4 goluri, este inexplicabil… Dar în general, per total, jocul a fost bun, un joc de angajament, de Divizia A… Însă una e când fetele se iubesc şi alta e când se respectă. Când se iubesc, ele încearcă să dea bolte, să dea cotite. Când se respectă, dau gol, şi atunci un sportiv are valoare, când dă gol. Ele se iubesc însă un pic prea mult. Deşi le-am atenţionat – finalizarea, finalizarea ! – ele cred că se poate şi altfel… Şi în prima repriză am început cu cinci ratări de pe semicerc, în toată economia jocului asta a contat foarte mult… Dar asta e, mergem mai departe.”

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Altă revenire salvatoare pe final: Universitatea Timişoara – CSM Bistriţa 30-30

  1. Alex spune:

    Daca la 22-19 cand fetele erau pe val Jude nu cerea intr-un mod stupid timeout,cand poate era momentul ca adversarul sa ceara,nu gazdele,poate reuseau sa se distanteze incat sa si castige,nu sa faca un egal extrem de norocos. E a doua in ultimele etape de acasa cand vad ca se cere timeout;cand echipei ii iese bine jocul si de fiecare data la reluare in urmatoarele 3-4 atacuri nu le mai iese nimic fiind egalate si apoi conduse. No comment…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: