Andrei Sânteiu (AS CH Politehnica Timişoara): „O să fac tot ce-mi stă în putinţă să-l oprim pe Stamate”

Sânteiu (dreapta), unul dintre masivii stâlpi defensivi de la AS CH Politehnica Timișoara, în căutarea mai multor goluri contra Stelei

Fără gol marcat duminică seară la Bucureşti, în poarta lui Dinamo, pivotul timişorean Andrei Florin Sânteiu, care în luna ianuarie va împlini 25 de ani, a etichetat drept „obligatorie” depăşirea nou-promovatei Steaua în jocul de mâine, din etapa a III-a a Ligii Naţionale de handbal băieţi, meci după care pe violeţii Politehnicii îi aşteaptă deja duminică la 11 deplasarea la Suceava, gazdă refuzând solicitarea timişoreană de a disputa partida după-amiaza.

Aşadar o comprimare a programului competiţional încă din a doua săptămână a sezonului, foarte greu de înţeles, dar şi o şansă pentru polişti să obţină primele 6 puncte stagionale în decurs de nici 70 de ore.

Primul hop e mâine, cu Steaua, nou-promovată cu eşecuri cu 32 de goluri primite, duel despre care Sânteiu, pivot al cărui unic gol oficial în alb-violet a fost penultimul al poliştilor în eşecul cu 22-23 în faţa Reşiţei, atunci reducând din handicap la 21-22, a spus că este „obligatoriu să fie câştigat! În primul meci acasă ne-am bătut singuri iar mâine va fi greu dar sperăm să ieşim învingători. Avem 3 jocuri la rând cu echipe valoric mai slabe decât noi, cu Steaua, la Suceava şi cu CSM Bucureşti, şi încercăm să le băgăm sub noi în clasament. Nu va fi uşor, pentru că Steaua are handbalişti cu experienţă şi evoluţii în cupele europene, jucători de certă valoare, cu apariţii în Champions League acum câteva sezoane, la care s-au adăugat unii tineri, dar ne-am pregătit în aceste zile preponderent pe latura tactică, pe schemele lor, să-i anihilăm”.  

Iar cum la stelişti va fi, printre alţii, şi masivul Iulian Stamate, un pivot, înaltul Sânteiu s-a declarat pregătit să-l ţină în frâu pe handbalistul ajuns la 30 de primăveri: „O să fac tot ce-mi stă în putinţă să-l oprim!”  

Altfel, cu speranţa unei victorii în tolbă, poliştii vor purcede apoi vineri pe drumul spre Bucovina, ştiind că jocul cu sucevenii lui Bernicu îi aşteaptă deja duminică la 11, într-o zi şi oră oficială de disputare a etapei, la care gazdele n-au renunţat în ciuda solicitării timişorene de a evolua după-amiaza, tocmai pentru a avea nişte ore de respiro în plus. Pe lângă avantajul terenului propriu, U Bucovina Suceava, şi ea încă fără succes în cont, va avea de parcurs un drum ceva mai scurt după intermediara de mâine, pe care o dispută în nordul ţării, la Turda.

Dar până la jocul din week-end, o aşteptată spargere a gheţii din partea Politehnicii, mai ales că Steaua a cedat cu câte 28 de goluri primite şi foarte clar în precedentele sale două vizite pe Bega, din 2011.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = paisprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: