Becheru păcăleşte gazda LPS Banatul Timişoara în intermediara reprogramată a Campionatului Naţional de juniori 1: 32-28 pentru liderul neînvins LPS Târgu Jiu

LPS Banatul Timişoara, prin juniorii săi “mari”, a pierdut astăzi de la ora 13 şi revanşa din returul Seriei E a Campionatului Naţional de juniori 1 al FRH, 28-32 (14-16) cu liderul cu procentaj maxim LPS Târgu Jiu, faţă de care s-a apropiat la un gol dar nu l-a putut depăşi, spre deosebire de bănăţeni, un veritabil rezervor actual pentru Centrul Naţional de Excelenţă Marian Cozma Sighişoara, unde au câţiva selecţionabili, gorjenii readucându-şi pe Jiu juniorii de lot naţional.

Nu ca o scuză pentru juniorii 1 de la LPS Banatul, angrenaţi de luna trecută şi în echipa “satelit” a Politehnicii Timişoara, reînscrisă în Campionatul Judeţean Timiş de handbal băieţi, ci ca o realitate, în vreme ce destui tineri crescuţi pe Aleea Ripensia îşi fac stagiul centralizat departe de casă, pe baza convocării lor la Centrul Naţional de Excelenţă, liderul fără pas greşit al Seriei E a beneficiat şi în retur de aportul fraţilor Mănescu, Constantin marcând astăzi de 5 ori iar Bogdan de 3 ori, oltenii surprinzând însă mai ales prin Ion Becheru, cu 8 reuşite din postura de pivot.

Astfel s-a scris istoria derby-ului etapei a 14-a, a cincia a returului la juniori 1, în urma căruia gruparea cu cel mai prolific atac din serie şi-a mai adăugat un succes, aşteptând acum duelul direct pentru locul 1, din penultima etapă, de la Reşiţa, iar LPS Banatul a ajuns la linia de clasament 11 7 0 4 430-319 21 puncte.

Zamfor, autor a 8 goluri, dar care a şi ratat 8 aruncări, Robert Furak, cu 7 reuşite, dar remarcat şi prin câteva bune angajări, precum şi în jocul defensiv ori în aruncările de la 7 metri, evoluând ca extremă-inter dreapta, în primul său an ca junior “mare”, din generaţia 1996, precum şi Jigovan, autor a 6 goluri, au fost principalii marcatori ai “Banatului”. Din tripletă, Furak s-a remarcat astăzi cu evoluţia cea mai completă în garnitura aliniată de profesoara Daniela Ionescu-Tomaniycska, la timonă în aceste etape, câtă vreme colega sa, Cornelia Maria Craiu, se află în cantonament la Arieşeni cu copiii handbalişti de clasa a III-a.

LPS Banatul a plătit tribut unui start slab, în care s-a văzut condusă cu 1-5, 2-7, 8-13 sau 10-15, abia după care a revenit la 14-15.

În şaptele de start Teşan – Homneac, Zamfor, Vuia, Furak, Dascaliuc, Dicu, LPS Banatul a mai apelat pe parcurs la Iancu, evoluând mai bine în poartă, respectiv Predoi, Micle, Jigovan şi Vişan. Niţă a fost indisponibil iar Burac acuză o entorsă. De fapt, lotul este niţel bântuit de mici accidentări şi viroze, şi Homneac evoluând nerefăcut după o entorsă la mână.

Iar sâmbătă la ora 12 urmează deplasarea la secund clasata Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa, care se impunea în tur la Timişoara, mai apoi ocupanţii locului 3 având programate dueluri cu hunedorenii, la Severin şi în restanţa de la CSŞ Craiova, precum şi acasă cu arădenii.

LPS Banatul nu mai poate pierde calificarea la turneul semifinal naţional al juniorilor 1.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: