Campionatul Județean Timiș de handbal băieți, în săptămîna finală: duminică, derby-ul CS Găvojdia – Unirea Sânnicolau Mare

CS Găvojdia, o grupare care a cîștigat de 7 ori în acest mileniu Campionatul Județean Timiș de handbal băieți, are două jocuri în ultima săptămînă a sezonului, în care n-are voie să facă pași greșiți. Iar titlul actualei ediții, văduvite de retragerea pe parcurs a studenților lui CS U Politehnica, ar urma să fie stabilit în derby-ul de duminică de la ora 11, pe teren propriu, cu CS Unirea II Sânnicolau Mare.

Cupa Primăriei Găvojdia, din vara trecută, adjudecată de localnici, puncta inaugurarea sălii de sport în care C.S. Găvojdia găzduieşte jocurile Campionatului Judeţean Timiş (sursa foto: www.ziarulactualitatea.ro)

 

Mai întîi, elevii profesorului Doru Pavel vor avea de jucat miercuri 19 iunie în deplasare la HC Old Boys Arad, meci pe care timișenii îl vor aborda din fruntea ierarhiei, la egalitate de puncte cu ”satelitul” Unirii Sânnicolau Mare, de care era întrecută în partida tur, de pe Aranca.

CS Găvojdia a cîștigat tot ce se putea în retur, și anume la HC Giroc, cu Voința Biled, cu LPS Banatul și la Sântana, cedînd numai 3 puncte pe parcursul întregii campanii, mai exact cu Giroc, într-o remiză acasă, și la uniriști.

Ca individualități, unii au marcat mai mult decît alții dintre cei 12 componenți, dintre care 2 portari, Iosif Damșa, ca inter stîng, Bogdan Jighir – inter drept, Cosmin Pop, tot ca inter stîng, dar și Octavian Bălan – extremă stîngă, alcătuind nucleul forte la capitolul goluri înscrise.

Toți handbaliștii Clubului Sportiv Găvojdia trăiesc în zona Lugoj – Găvojdia, și doar Octavian Bălan locuiește la Timișoara, din motive profesionale. Dacă echipa este alcătuită din localnici, în schimb cei încă rămași în Găvojdia și împrejurimi n-au fost atrași de microbul handbalului, pentru a veni la sală și a-și încuraja echipa: ”Din păcate, deși am avut speranțe mari în această privință, n-am avut parte de spectatori. Dar fiind casa de copii în Găvojdia, mai adresez o rugăminte domnului director, care trimite 40-50 de copii de la Centrul de Plasament la jocurile noastre de handbal”, după cum a explicat profesorul Pavel.

Copii dintre care ar putea eventual răsări vreun viitor handbalist: ”Dacă ar fi să stimulăm tinerii spre handbal, șanse ar fi doar de la casa de copii, să mai reușesc să aduc 2-3 să joace. Ceea ce este posibil, deoarece Centrul de Plasament a constituit de fapt baza acestei echipe, așa cum a pornit ea la drum acum 12 ani. Și am ajuns ca 7 ani la rînd să ne clasăm pe locul 1, cu posibilitatea de a accede în Divizia A. Doar că fondurile nu ne-ar fi permis un asemenea pas”, după cum a mai spus Doru Pavel, profesor de Educație Fizică și Sport care, în calitate de antrenor al echipei, își pregătește handbaliștii miercurea și duminica, în week-end doar în cazul în care CS Găvojdia n-are programat un meci de campionat. Și ar mai fi și colaborarea cu vecinii de la CSȘ Lugoj, bazată pe întîlniri amicale, cu caracter de verificare, în compania celor de pe Timiș, juniori antrenați de Nicolae Băban și Adrian Rădoi.

 

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Handbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 2

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: