Campionatul Județean Timiș, la start: băieții duminică, fetele weekendul viitor. Programul etapei inaugurale la masculin

AJH Timiș a stabilit astăzi programul întrecerii masculine a Campionatului Județean Timiș de handbal, șase dintre cele 8 participante urmând a-și măsura în premieră forțele în weekendul ce bate la ușă, pe când țintarul fetelor mai așteaptă un semn dinspre județul Arad, unde un răspuns favorabil al grupării din Nădlac ar ridica la 9 numărul formațiilor înscrise.

 

 

Duminică va porni la drum campionatul băieților, împerechind conform tradiției încă din runda inaugurală cluburi concitadine. Astfel, CS Unirea și Old Boys, ambele din Sânnicolau Mare, vor da piept de la ora 18. Celelalte două partide din weekend ale primei etape sunt Știința Lovrin – CSM Timișul Lugoj și Voința Biled – HC Giroc, meci de la ora 15 în care se aliniază o echipă pretendentă la promovare, și anume gruparea vizitatoare.

LPS Banatul – Old Boys Arad este amânat pentru o dată ulterioară, dat fiind că handbaliștii de pe Mureș abia s-au reunit pentru noul sezon, astăzi efectuând înscrierea în competiție. Pentru timișoreni vor evolua juniorii pregătiți de Adrian Panait.

Să enumerăm și cuplurile de arbitri care vor oficia în weekend, și anume Cărădaică – Stoianov, Iorgovan – Jurcă și Ghiocel – Rotundu.

O săptămână mai apoi, pe 5 octombrie, va demara și campionatul feminin, cu 8 sau 9 participante, în funcție de răspunsul celor din Nădlac, așteptat marți 30 septembrie.

S-au înscris și așteaptă programul primei etape AS Peciu Nou, Liceul Mihai Eminescu și Record, ambele din Jimbolia, care se vor întâlni în runda inaugurală, ASO Deta, Olimpia Făget, Unirea Sânnicolau Mare și LPS Banatul, reprezentată de junioarele profesoarei Florica Gallovits, dar și gruparea cărășeană Liceul Mathias Hammer Anina.

Turul se va desfășura pe parcursul toamnei, weekend de weekend, iar returul după Sfintele Sărbători de Paști, în primăvara lui 2015. ”Alte județe n-au activitate, pe când Timișul adună opt formații la băieți și poate chiar 9 la feminin, într-o completare reciprocă. Unele orașe au echipe masculine, altele numai de fete, în care, pe vremuri, activau și de băieți”, a spus Ioan Râpa, președintele AJH Timiș.

”Poli II”, care a jucat la începutul acestui an, comprimat, turul și returul în Campionatul Județean Timiș 2013-2014, ca un rodaj pentru juniorii ”Banatului” înaintea relansării divizionare a ”satelitului” alb-violet, reprezintă din această toamnă handbalul timișean în liga a II-a națională, Divizia A Seria B.

Ca o noutate, AJH Timiș va organiza și turneul ”Cupei de iarnă”, în februarie și martie, sub formă de reuniuni de câteva jocuri inclusiv în sălile din Lugoj și Sânnicolau Mare, în funcție de pozițiile libere în orarul respectivelor incinte.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 1

 


Ultimele articole din categoria Handbal: