Ce-a făcut și din handbal isteria nefondată dar plănuită a autorităților! Ce-a făcut FRH acceptând docil aberațiile… SCM Politehnica, 5 jocuri în Covasna în 6 zile: în Final4 al Cupei României și primele 3 etape din Liga Națională. Caba: ”Îngrijorător, echipele vin după o pauză foarte lungă. Nu știu cine poate garanta că jucătorii nu se vor accidenta pe fond de oboseală”

Sfârșitul săptămânii aduce reluarea competițiilor oficiale interne și în handbalul masculin, după o pauză forțată de o jumătate de an, dar startul este total atipic, pe liniile unui scenariu de criză, cu competiții paralele organizate în același oraș și cu apariții în zile consecutive. La așa ceva se ajunge când forul federal, sub presiunea normativelor ministeriale și guvernamentale, încuviințează din poziția echer, fără atitudine și fără filtrul rațiunii adoptarea unor protocoale fără nici cea mai mică justificare, acoperire și argumentație în plan științifico-medical, al cercetării de specialitate și igienic-sanitar. Implementarea a ceea ce sunt strict niște politici de inginerii sociale, fără dovezi credibile și neconfirmate că ar fi benefice în combaterea așa-zisei pandemii, echivalează cu totalitarismul dictatorial, iar lumea sportului ar trebui să admită că revine docil și cu capul plecat în arenă, fără a lua poziție față de o impostură care i-a afectat deja suficient activitatea și pare a-i altera și în continuare cursul, fără a lansa un tir al întrebărilor incomode pentru apărarea ființei profunde a jocului cu mingea mică. Dar la urma urmei interesele îi unesc în complicitate și compromis pe toți decidenții deopotrivă din administrațiile statale și lumea arenelor, interese financiare, de putere și statut social, iar astfel se închid tacit ochii în fața unei incomensurabile minciuni, după noi potopul, indiferent de repercusiuni, ceea ce-i va descalifica la rejudecarea viitoare a istoriei.   

Asistăm la o fățișă bătaie de joc și pe pielea sportului prin protocoale și normative pseudomedicale, eșantion al exercițiului de insultare în formă continuată a inteligenței publicului avizat în procesul de condiționare a maselor pe liniile politicilor de inginerie socială sub false pretexte prefabricate, gen ”virusul ucigaș”.      

Asistăm la simularea pe viu a unui scenariu experimental de probare a acțiunii concertate a celulelor operaționale de criză ale administrațiilor statelor, ca formă de testare a obedienței populațiilor la draconice dictate care reînvie sub o altă formă tragedii ale istoriei, iar aplicația în sport e cu ”testări”, ”triaje”, ”retestări”, ”pozitivi”, ”negativi”, meciuri fără spectatori și o grămadă de alte străvezii manipulări, absurdități cât se poate de complicate și costisitoare.

O mascaradă de colosale proporții, neavând absolut nimic de-a face nici cu combaterea unei așa-zise pandemii, dar nici cu o cât mai grabnică stingere a ”crizei” emanate din ura unor psihopați ”la butoanele” lumii, ”criză” care rămâne permanent cu noi ca propulsie a planurilor în lanț ale ocultei, ci având de-a face cu un joc de glezne și acomodarea populațiilor la efortul de a face față insistentei griji a ”Fratelui cel mare” de a induce inițiatic turmele în ritualul satanic târând omenirea în mrejele posedării. Masca e simbolul cheie iar restul completează voalul peste ochii și mintea omenirii, nimic nu este ceea ce pare iar totul este ambalat propagandistic prin mass-media prostituată.

Într-un asemenea context neplăcut sunt nevoiți să se realinieze la start și handbaliștii de la SCM Politehnica Timișoara, implicați în weekend în turneul Final4 al Cupei României, amânat din primăvară, iar săptămâna viitoare în Liga Zimbrilor, prin a juca primele 3 runde ale noii ediții a Ligii Naționale, 2020-2021. Cinci meciuri în 6 zile pentru alb-violeți, toate la Sfântu Gheorghe, bănățenii urmând a pleca spre Covasna mâine dimineață (vineri), ca primă deplasare a ultimelor șase luni pe plan intern. 

”Violeții” joacă sâmbătă și duminică meciurile din turneul final al Cupei României, ediția 2019-2020, patrulater rămas restant de la orele primăverii, iar de marțea viitoare vor juca trei partide din noul sezon al Ligii Zimbrilor: cu Potaissa Turda, CSM Vaslui și HC Buzău.

Primul hop, sâmbătă cu constănțenii, care au mai jucat însă deja în această vară, victorii cu HC Victor în turul I de calificare din EHF European League, fosta EHF Cup, cu 26-18 la 29 august pe litoral și cu 28-27 în returul din 6 septembrie la Rostov-Don, în Rusia. Succese conferindu-le prezența pe 22 și 29 septembrie în turul 2 preliminar, cu Sporting CP Lisabona.

”Mi se pare o probă de efort, respectiv de rezistență fizică și psihică foarte, foarte mare. Nu cred că în ultimii ani, formațiile au mai fost supuse la un astfel de maraton. E îngrijorător că echipele vin după o pauză atât de lungă. Nu știu cum vor reacționa băieții și nu știu cine poate garanta că jucătorii nu se vor accidenta pe fond de oboseală. E o preocupare foarte mare a noastră, dar sperăm că vom putea gestiona situația” a spus antrenorul polist Vlad Caba înaintea plecării spre Sfântu Gheorghe.

Lotul bănățean nu se confruntă cu probleme medicale majore. Marius Sadoveac are unele dureri mai vechi, care revin periodic. Din acest motiv, golgheterul echipei ar putea fi menajat în partidele de Cupă și folosit în partidele de campionat, ce contează mai mult în această perioadă. Din păcate, mai există problema celor doi jucători sârbi – portarul Aleksandar Milenkovic și interul dreapta Savo Slavuljica – care nu au primit încă permisele de muncă din motive birocratice. Cazul celor doi nu e singular; există și alte echipe care au transferat extracomunitari în această vară și nu reușit să le obțină actele necesare.

Mai multe cluburi din țară, printre care și SCM Politehnica Timișoara, au făcut demersuri pentru ca jucătorii să fie acceptați la joc, însă doar cinci voturi au fost ”pentru” din totalul de 14. ”Dacă săptămâna trecută am fi avut meci în cupele europene, jucătorii în cauză ar fi putut evolua, de altfel cum au fost pe teren, la Constanța, jucătorii din Serbia. E o situație foarte ciudată, care cred eu că ar trebui remediată. Nu cred că federația ar trebui să verifice dacă au drept de muncă; e menirea altor foruri din țară să facă acest lucru… Cred că viza medicală și formalitățile pe linie sportivă ar fi suficiente să poată juca handbal” a mai spus Vlad Caba.

SCM Politehnica joacă sâmbătă, la ora 18, semifinala a doua din Final4 cu HC Dobrogea Sud Constanța, iar în funcție de rezultat va disputa duminică una dintre finale. În cealaltă semifinală, CS Dinamo București – CSM Bacău. Finala mică e dimineață, la ora 11:30, între învinsele din semifinale, iar finala mare e la ora 18. Cristian Fenici a fost în teren și la precedentele Final Four-uri de Cupă în tricoul Timișoarei: ”E un turneu diferit, date fiind condițiile actuale. E al treilea turneu final la rând și se pare că ne place să jucăm semifinale și finale de Cupa României. Adversarii noștri de la Constanța s-au întărit, au deja și câteva meciuri oficiale, deci au un mic avantaj dar și noi sperăm să ne ridicăm la un nivel destul de bun; pentru noi ar fi extraordinar să jucăm a treia finală de Cupă la rând”.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: