Centrul Național Olimpic de Pregătire al Juniorilor Timișoara încheie turul cu două victorii, antrenorul Horvath, cu naționala de cadeți a României spre Barcelona

Juniorii 2 de la CNOPJ Timișoara au încheiat prima jumătate a sezonului lor de debut în handbalul divizionar la nivel de seniori prin a înregistra două victorii la încheierea turului seriei vestice în liga a II-a, ultima dintre acestea, ca premieră în ceea ce privește succesele în afara orașului în Divizia A. Iar bănățenii au inaugurat de sâmbătă etapa a XIV-a pentru ca antrenorul Atilla Ioan Horvath să se poată prezenta apoi în acest weekend la Izvorani pentru reunirea selecționatei de cadeți a României înaintea turneului de la Barcelona.

CNOPJ Timișoara a câștigat meciul de sâmbătă de la ora 13 din sala de sport a Universității Aurel Vlaicu din Arad, contând pentru ultima rundă a sezonului de toamnă în Seria D din Divizia A, prim triumf în afara capitalei Banatului pentru juniorii 2 la debut în eșalonul secund de seniori al țării.

Elevii lui Atilla Ioan Horvath s-au impus cu 24-27 (9-10) în ceea ce a fost un duel juvenil cu HC Beldiman Arad, adjudecat în condițiile în care celor de pe Bega le-au lipsit 5 titulari, convocați la naționala de juniori în vederea unui stadiu de pregătire la Gura Humorului, până în 19 decembrie.

În absența lui Moldovan, Chira, Pal, Bordeanu și Samfirescu, oaspeții au excelat în apărare, bine ghidată de portarii Sebastian Prodan și Matei Brînzea, înregistrând astfel al doilea succes consecutiv în Divizia A, după ce duminica trecută treceau cu 31-29 (17-17) de codașa CSU Politehnica în sala ”Constantin Jude”.

CNOPJ a încheiat turul cu un avans confortabil pe locul 5, deținând 15 puncte din 12 apariții, în condițiile în care s-a axat pe juniori din generația 2003, cu 2 componenți din 2002. ”E o realizare importantă”, a punctat antrenorul Horvath, aflat la Izvorani înaintea călătoriei în vederea unui turneu internațional în perioada 18-22 decembrie, prevăzut a se derula la Barcelona, în calitatea sa de antrenor secund al naționalei de cadeți din generațiile 2004-2005, mână dreaptă a lui Gabriel Armanu, în staff mai aflându-se și kinetoterapeutul Elian Apostol, din Timișoara. ”Tricolorii” vor juca 3 meciuri în Spania, cu omologii de la Barcelona, cu selecționata de profil a Cataluniei și cu o altă grupare din zonă.

Rezultatele etapei a XIV-a, care se va încheia miercuri la Craiova, precum și programul primei runde din 2020 în Divizia A – Seria D, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 2

 


Alte articole legate de acest subiect: