Centrul Român de Studii Sportiv Educaționale, CRSSE, din 2018 și la Timișoara

Timișoara devine începând cu 2018 unul dintre punctele importante pe harta educațională a României în sport. Cea mai nouă ofertă educațională pentru profesioniștii în sport – Școala de Antrenori a CRSSE, va fi prezentă pe piața din sud-vestul României, cu sediul centrului regional în capitala Banatului, sub coordonarea lui Ciprian Urican.

Centrul Roman de Studii Sportiv Educaționale – CRSSE – este prima entitate privată din România care lucrează în sistem VET – sistem educațional vocațional – și aduce pe piață o nouă formulă de lucru, în care teoria, 30%, și practica 70% se îmbină pentru a crea un mediu de învățare experiențial.

Lansată la începutul anului 2012 cu scopul creării unui nou val de profesioniști în sport la nivelul resursei umane care pregătește sportivii, CRSSE are în acest moment peste 1.000 de absolvenți în 40 de ramuri sportive, instructori sportivi, preparatori fizici și antrenori, în cadrul cursurilor de calificare, specializare și perfecționare, cursuri acreditate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și de Ministerul Educației, cu recunoașterea de către Ministerul Tineretului și Sportului și federațiile de specialitate.

Conceptul de lucru al CRSSE pornește de la paradigma vocației în sport. Fondatorii organizației consideră că pentru a fi un bun mentor pentru sportivi trebuie să îți urmezi vocația și să te perfecționezi continuu.

CRSSE este în acest moment cea mai extinsă școală privată pentru specialiști în sport, cu Centre Regionale în București, începând cu 2012, Iași – din 2015, Galați începând cu 2016, Cluj și Timișoara cu începere din 2018. Toate cadrele didactice implicate în procesul educațional al CRSSE îmbină în mod fericit experiența de catedră cu experiența practică în sport, în țară și străinătate, astfel încât aceștia pot să ofere cele mai noi informații cu privire la domeniul lor de activitate cât și la ramurile sportive specifice.

Coordonatorul Centrului Regional Timișoara, Ciprian Urican, are o experiență de peste 25 ani în sport ca antrenor, lector în cadrul cursurilor FRF, formator de antrenori FRF, respectiv ca antreprenor, în calitate de fondator al primului site de specialitate pentru antrenori de fotbal lansat în Romania, www.coaches-ahead.ro.

Pentru mai multe informații este accesibilă adresa [email protected]

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Sport sabotat și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: