Ceva mai bine: cea mai strânsă înfrângere acasă. Dar insuficient: CS Timișoara – CSM Bistrița 22-24 (11-13)

CS Timișoara, antepenultima clasată în ierarhia seriei vestice a ligii secunde de handbal feminin, a pierdut astăzi de la ora 11 pentru a treia oară consecutiv pe teren propriu în Divizia A – Seria B, dar la cea mai mică diferență din eșecurile înregistrate în acest sezon pe malurile Begăi: 22-24 (11-13) cu CSM Bistrița.

IMG_5202

Comparativ, în urmă cu două săptămâni, pe același teren, timișorencele erau pulverizate de nou înființata CS Măgura Cisnădiei, rezultat 23-42.

Cu Alina Marin revenită în teren după ce în urmă cu două săptămâni lua loc, răcită, pe banca de rezerve a formației lui Sorinel Voicu, CS Timișoara s-a străduit mult să reușească pentru prima oară în acest campionat două victorii la rând, în urma succesului de duminica trecută cu concitadina CSU ”Poli”, dar n-a izbutit decât să încheie mai aproape de vizitatoare, la două goluri handicap.

Diferență existentă deja la pauza acestui meci din etapa care a marcat mijlocul returului în liga a doua, runda cu numărul 14, după care ar mai urma doar alte 4 apariții, diferență de două goluri pe care bistrițencele au conservat-o în partea a doua, fie și cu unele emoții în minutul 52.

O înfrângere de puțin sub privirile fostei jucătoare a echipei, interul Daira Ghiocel, care ieri a debutat în liga a doua maghiară, pentru formația din Oroshaza, transfer asupra căruia vom reveni curând.

La vizitatoare a simțit gustul victoriei și Carla Puta, o timișoreancă, autoare a unui gol, de fapt una dintre cele 9 handbaliste cu reușite din lotul lui Horațiu Pașca, spre deosebire de numai 5 în formația gazdelor.

Profesorul Sorinel Voicu a salutat constanța mai mare în joc a ”violetelor” Timișoarei, pentru care a înscris cele mai multe goluri interul Curtuiuș, de 8 ori, revenită fiind după eliminarea din runda trecută, urmată de Marin și Istrate, cu câte 6 goluri, respectiv Sîngiorzan și Senciuc, cu câte un gol.

A opta victorie a bistrițencelor a fost semnată de Dorohoi, cu 7 goluri, Andriță 6, Vezențan 4, Cira 2, Bota 1, Cadar 1, Boiciuc 1, Sabău 1, Puta 1. Gazdele au rămas în schimb cu numai două succese în cont, ambele împotriva concitadinei CSU ”Poli” Timișoara, ceea ce înseamnă că CS Timișoara este încă în căutarea primului succes în dauna unei grupări din afara orașului.

Timișorencele au avut un debut mai bun de joc, în care, după ce au primit primul gol, au reușit relativ rapid să treacă la conducere, cu 5-3, dar cedarea inițiativei a fost pe măsură, 5-6, după care oaspetele s-au menținut de puțin în frunte până la pauză: 11-13.

CSM Bistrița a luat avans în partea a doua, distanțându-se și la 15-19, diferență avută și spre final, 20-24, după care ultimele două goluri au aparținut timișorencelor. Care scăpau un moment prielnic în urma reușitei Alinei Marin, 19-20, când survenea eliminarea lui Țărina.

CS Timișoara va evolua peste două săptămâni, în runda a XV-a, la HC Alba Sebeș, fruntașă care primește în această seară, de la ora 18, vizita lui CSU Poli. Weekendul viitor va fi de pauză în eșalonul secund feminin.

Pe lângă marcatoare, la gazde au mai fost implicate astăzi și Țurlea, Livădariu, Aparaschivei, Pîrpaliță, Durac, Țarină, Pîrvan și Sas.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 11

 


Ultimele articole din categoria Handbal: