CH Poli, cu 9 localnici în lotul de 19 într-un sezon început cu probleme financiare

CH CSU Politehnica Timișoara și-a prezentat lotul cu care abordează stagiunea 2015-2016, la mai bine de două săptămâni de la reunirea echipei. Problemele financiare cu care se confruntă gruparea timișoreană în acest început de sezon au dus la despărțirea de doi dintre jucătorii aduși în această vară, astfel că în lotul de 19 se regăsesc 9 jucători originari din Timișoara, șase din ei aduși de la juniori.

IMG_2619Președintele clubului, Ioan Silviu Doboși, a explicat problemele cu care se confruntă Poli în acest început de sezon, probleme care au dus la despărțirea de Antonaru și Nikolic, care nu au acceptat soluția propusă de club. „N-aș spune că sunt grave. E vorba de o reorientare plecând de la Legea Asocierii 26 din 2000 către Legea Sportului 69 care a fost revizuită anul acesta și promulgată la 30 iunie. Ceea ce crează o oarecare discontinuitate este faptul că la această lege nu sunt normele de aplicare și în momentul de față finanțarea este preconizată a veni pe baza acestei legi, Legea Sportului. Nefiind normele de aplicare, vom avea o sincopă în luna august, dar promisiunile sunt făcute să se reglementeze în luna septembrie, luna noiembrie, în așa fel încât să acoperim nevoile financiare”, a declarat Doboși care a vorbit despre o prudență financiară, într-un sezon în care obiectivul este accederea în play-off.

„Problema pe care o resimțim în momentul de față ne-a îndemnat la o prudență financiară. Vreau să mulțumesc din acest punct de vedere tuturor pentru că au acceptat efortul de a transpune, sau de a translata o parte din efortul financiar pe care-l aveam anul acesta în anul viitor, în retur. În acest fel am stabilit foarte clar obiectivele pe care le avem și, în condițiile în care calificarea în play-off se va îndeplini, conducerea și-a asumat plata întregului contract pentru jucători și orice performanță în plus față de această performanță minimă pe care am amintit-o va fi bonificată în așa fel încât să fie un stimulent pentru jucători. Este un efort atât al jucătorilor, al staff-ului tehnic și al staff-ului administrativ”, a adăugat Doboși.

Poli s-a despărțit de cinci jucători din sezonul trecut și în acest moment, din cei anunțați în vară, doar Lasica a rămas la echipă. După plecările lui Antonaru și Nikolic, clubul l-a adus pe experimentatul pivot, Marko Pejovic. În aceste condiții, conducerea a apelat la jucători tineri, formați la LPS Banatul. „În momentul de față am numărat 9 jucători originari din Timișoara. Este un lucru pe care și conducerea tehnică și l-a asumat. Sunt câțiva jucători care au venit de la Sighișoara, au început handbalul la Liceul Banatul. Există și un parteneriat cu Liceul Banatul în promovarea jucătorilor tineri. Colegul meu Dan Dumitru a fost la București când a fost licitația pentru jucătorii de la Sighișoara și am decis ca acești jucători să revină în Timișoara, să îi formăm aici și să fie un viitor pentru handbalul timișorean”, a mai spus președintele, completat de vicepreședintele Dan Dumitru, noul component în Consiliul de Administrație al FRH.

„Ne-am dorit să promovăm jucători din Timișoara, lucru concretizat anul trecut prin cumpărarea lui Mărușcă. Iar acum practic am readus acasă toți jucătorii de la LPS Banatul care au fost la centrul olimpic. În momentul de față avem 9 jucători produs ai LPS Banatul care au trecut pe la centrul olimpic, care au fost la lot”, a declarat vicepreședintele clubului, Dan Dumitru, despre reorientarea spre tinerele talente locale.

Iată lotul de 19 pe care CH CSU Politehnica Timișoara se va baza în următorul sezon:

Portari: Răzvan Vîlceanu, Zlatko Daskaloski, Mădălin Mărușcă

Interi stânga: Andrei Păiuș, Wilhelm Wokan

Coordonatori: Cristian Fenici, Irakli Chickovani

Interi dreapta: Iulian Halcă, Demis Grigoraș

Extreme stânga: Mihai Timofte, Denis Neamțu, Levente Szentpeteri

Extreme dreapta: Marko Lasica, Călin Leordean, Cătălin Furak, Vlad Inișconi

Pivoți: Andrei Santeiu, Marko Pejovic, Ștefan LeonardIMG_2620

 

Antrenorul Pero Milosevic a vorbit despre schimbările din lot și despre perioada de pregătire. „Am făcut 23 de antrenamente înainte de meciurile de la Reșița. Nu mai avem 5 jucători de anul trecut, am adus doi și am adus 6 jucători de la juniori, e foarte important pentru club. O să fie în total 9 jucători din Timișoara, foarte important. Cunosc cluburi din Spania și din alte țări și sunt sigur că nici un oraș nu are mai mult de 4 jucători din acel oraș. Cu șase jucători de la juniori”, a declarat Pero Milosevic. Poli s-a reunit pe 16 iulie, iar la finalul săptămânii a pierdut cele două amicale disputate la Reșița (27-31 cu HC Adrian Petrea și 25-28 cu Pandurii Târgu Jiu).  „Nu am jucat bine pe toată durata partidei în cele două meciuri de la Reșița. Am jucat bine doar 30, 40 dar am făcut multe greșeli tehnice. Pentru această perioadă din an și pentru început sunt lucruri de care sunt foarte mulțumit și de alte lucruri nu sunt. Avem antrenamente și meciuri în față ca să încercăm să nu mai facem aceleași greșeli ca în aceste întâlniri”, a adăugat Pero Milosevic.

Sorin Sărăndan, antrenorul secund, a vorbit despre pregătirea fizică a echipei. „Am avut două săptămâni de pregătire fizică, în special de pregătire fizică specifică. Am sărit cumva peste partea de pregătire fizică generală deoarece băieții au primit program de vacanță și după vacanță toți s-au prezentat în parametrii. Încă de la început am insistat pe pregătirea fizică specifică și cred că la momentul de față suntem în parametrii. Cele două jocuri care le-am jucat la Reșița, părerea mea e că nu sunt foarte relevante deoarece au fost abia primele două jocuri și o să se vadă rezultatele abia de la al 4-lea, al 5-lea meci de pregătire încolo. Toți băieții sunt pregătiți bine dar în continuare avem nevoie de foarte multă concentrare și foarte multă muncă pentru că o să fie un campionat lung și greu”, a declarat Sorin Sărăndan.

Muntenegreanul Pero Milosevic crede că este nevoie de multă muncă pentru a prinde primele opt locuri. „Avem o echipă cu care putem lupta să intrăm în primele 8. Avem o echipă bună, jucători buni, sunt persoane bune care lucrează mult, s-au descurcat foarte bine la cele 23 de antrenamente. Nu pot să spun cu siguranță totală că o să terminăm sus pentru că Antonaru și Nikolic nu au rămas cu noi din cauza unor probleme ce le-am avut înainte de sezon. Dar toți jucătorii și corpul tehnic am făcut un efort și acum trebuie să muncim mai mult și cu o atmosferă bună să încercăm să intrăm în primele 8, în play-off”, a mai spus antrenorul muntenegrean.

Tradiționala Cupa Politehnica nu se va desfășura în această vară, fiind amânată din perioada obișnuită pentru luna noiembrie, când ar urma să inaugureze noua sală de sport de la Baza 2. „Se preconizează ca în luna noiembrie să se deschidă noua sală de sport. Intenționăm cu această ocazie să organizăm cupa Politehnica pe care de-obicei o organizam în timpul verii dar considerăm că este un moment important și să parafăm deschiderea acestei săli de sport cu o cupă tradițională în Timișoara”, a declarat Ioan Doboși.

După cele două meciuri amicale pe care le vor disputa în Ungaria pe 6 și 7 august, cu Pick Szeged și Oroshaza, alb-violeții vor juca primele meciuri acase pe 11, 14 și 15 august cu Oroshaza și o dublă cu Radnicki Kragujevac, echipa pregătită de Nedeljko Vuckovic. Conducerea speră că până la aceste amicale se va rezolva și problema marcajelor de handbal la sala Constantin Jude, unde după EuroBasket Women 2015 au rămas doar cele de la baschet. De asemenea, cei din conducere spun că noile scări construite cu ocazia acelui turneu nu afectează omologarea pentru meciurile de handbal.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: