CNOPJ Timișoara, egală la Turda unei aspirante la urcarea în Liga Zimbrilor, ”U” Cluj. ”Cu 7 băieți de lot la cadeți și juniori, e o echipă în care merită investit, a se face tot posibilul să rămână în Timișoara și să o reprezinte în viitor cu Poli la seniori”

Formația juvenilă a Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Timișoara a încheiat cu o remiză duminică dimineață turneul inaugural al noului sezon în Divizia A de handbal masculin pentru seniori, Bălan egalând cu 4 secunde înainte de final, dintr-o aruncare de la 7 metri, 25-25 (10-13) cu aspiranta la promovare CS Universitatea Cluj. Juniorii i-au împiedicat pe seniorii de sub Feleac să învingă în propriul județ, la începerea etapei a III-a și ultima a reuniunii găzduite timp de 3 zile de Turda, unde tot astăzi, dar după prânz, CSU Politehnica Timișoara a suferit și al treilea eșec în Ardeal, 22-31 (13-11) cu ACS Szejke Odorheiu Secuiesc, ”violeții” fiind singurii dintre cei 7 participanți care n-au smuls nici un punct ierarhic pe semicerc.

Roșu-albaștrii pregătiți de Atilla Ioan Horvath au furnizat o semisurpriză în meciul jucat de la ora 9:30 cu favoriții clujeni, juniorii de la CNOPJ Timișoara, care de la reluarea în ianuarie 2021 a campionatelor naționale juvenile vor concura la categoria juniorilor mari pentru SCM Politehnica, obținând în ultimele clipe o remiză împotriva uneia dintre cele mai consistente formații ale Seriei C, CS Universitatea, implicată vineri și sâmbătă în echilibrate întâlniri ca între seniori de calibru similar, pierzătoare mai întâi cu 29-27 (12-13) cu CSM Sighișoara, ulterior învingătoare contra lui ACS Szejke Odorheiu Secuiesc, 26-24 (15-10) ieri de la ora 16:35.

”U” Cluj a condus la pauză în toate cele 3 întâlniri dar CNOPJ Timișoara a tranșat favorabil repriza a II-a, prime puncte pe teren în noua ediție, după ce vineri se impunea la ”masa verde”, 10-0 prin neprezentarea Academiei de Handbal Minaur, iar sâmbătă ceda cu 35-23 (16-11) celor din Sighișoara.

”Seria C, nord-vestică, este cea mai echilibrată dintre cele 3 ale Diviziei A și totodată conține echipe precum CSM Sighișoara, U Cluj sau Szejke Odorhei care liniștite pot participa la barajul de promovare în Liga Națională. Absolut, e o serie mai puternică în comparație cu cea vestică din sezonul trecut”, a explicat antrenorul juniorilor timișoreni, Atilla Ioan Horvath, de menționat fiind că o singură formație de pe podiumul fostei serii ”D”, și anume CSM Oradea, mai activează și în noua campanie în curs în acest cadru, pe când CS Universitatea Craiova e implicată în grupa sudică iar CS Unirea Sânnicolau Mare nu s-a mai înscris la start.

Chiar și așa, CNOPJ Timișoara a obținut un rezultat meritoriu încă din turneul inaugural, determinându-l pe ex-handbalistul polist Horvath să sublinieze: ”Cu 7 băieți de lot național la cadeți și juniori, e o echipă în care merită investit, trebuind a se face tot posibilul să rămână în Timișoara și să o reprezinte în viitor cu Poli la seniori.”

Antonio Bordeanu a fost principalul marcator al timișorenilor, cu 6 goluri, urmat de Bălan cu 5, Dumitrescu 4, Chira 3, Cîtu, Stolojan și Ulariu câte două fiecare, iar Grad cu un gol, în vreme ce Ioan Coman a înscris de 5 ori pentru clujeni.

”Am făcut un joc bun contra uneia dintre candidatele la promovare din noul sezon. Știam că ne vom mobiliza pentru a trece de pragul primului impact cu acest al doilea sezon la seniori, ceea ce s-a adeverit. Fiind o serie echilibrată, unele jocuri pot să nască surprize. Iar noi ne continuăm munca, ideea fiind că generația de 2003 e una foarte bună, de care în 3-4 ani se va auzi la nivel de Liga Zimbrilor”, a spus antrenorul Horvath după remiză.

De la înfrângere la remiză, în 24 de ore. ”Tactic am efectuat anumite schimbări față de jocul de ieri, iar și clujenii au avut aseară o încărcare fizică și emoțională mai mare în disputa cu Szejke Odorhei, câștigată la două goluri, așa încât au intrat puțin mai relaxați, având în vedere și rezultatul nostru tot de ieri. Oricum, unul mincinos (n.n.: 35-23 pentru CSM Sighișoara), pentru că am revăzut meciul de două ori și am avut multe bare, am ratat foarte mult. Ieri s-a intrat cu teamă la debut, azi altul a fost mersul, iar noi vom continua să ne pregătim pentru a ajunge să demonstrăm ce știm să jucăm. Astăzi și apărarea a mers bine, poarta ne-a ținut și am crezut până în ultima secundă”, a completat Horvath.

Clujenii? ”Au un proiect pentru a promova, completându-și componența cu jucători cu experiență de Liga Zimbrilor, unii chiar cu două sezoane în prima divizie… Răzvan Apostu a fost și la Baia Mare, Ursu a venit împrumutat de la Buzău, unde a jucat în ligă și anul acesta, împotriva lui Dinamo, interul stânga a jucat în ligă întreg sezonul trecut, deci handbaliști cu experiență. Și au mai revenit unii puțin mai tineri, drept urmare au perspective de a participa în Liga Națională”, a mai spus Horvath. De fapt, ”U” Cluj a jucat în ediția 2018-2019 a Ligii Zimbrilor, așadar în urmă cu două sezoane, dar pentru o singură campanie, pe baza preluării unei poziții de participare eliberate la start, alb-negrii nereușind însă nici un punct.

”Se resimte momentan o diferență în plan fizic, băieții sunt juniori, adversarii – seniori, dar și fizic vom ajunge în timp acolo unde trebuie”, a conchis Horvath. În aceeași idee, în matinalul de azi a survenit o mică entorsă în cazul lui Grad, dar în ansamblu CNOPJ a făcut față solicitării a două meciuri în zile succesive contra unor garnituri de seniori, fie și după o pauză competițională din 1 martie 2020.

În schimb CSU Politehnica e singura care a pierdut pe linie în jocurile din ”Gheorghe Barițiu” din Turda, după 25-28 (15-18) vineri cu CSM Oradea și 25-26 (13-12) aseară după ora 19 cu trupa juvenilă a gazdei AHC Potaissa, cedând pasul azi după pauză, 22-31 (13-11) cu CSM Sighișoara.

Rezultatele rundei a III-a, de azi, și programul etapei a IV-a, la startul turneului din 21-24 ianuarie 2021, pe coloana clasamentelor secțiunii Handbal.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 56

 


Ultimele articole din categoria Handbal: