Condusă cu 7-0 în primul sfert de oră, Poli egalează dar pierde a doua oară la limită în 2020, eșec în premieră în 10 jocuri directe în Ligă cu CSM Focșani

Handbaliștii Timișoarei au început catastrofal meciul în deplasare din această seară de la Focșani, înscriind pentru prima dată abia în minutul 16 dintr-o aruncare de la 7 metri, după care și din acțiune prin Șomlea, 7-2 în minutul 17, start ratat care în cele din urmă totuși i-a costat, gazda CSM 2007 revanșându-se tot la limită, precum ceda în tur pe Bega. SCM Politehnica s-a înclinat la un gol diferență pentru a doua oară în 2020, dar, mai semnificativ, pierzând pentru prima oară în 10 meciuri directe de campionat cu vrâncenii, 11 cu tot cu semifinala de anul trecut de pe Milcov a Cupei României, a fost depășită ierarhic de învingători, dar și de Dunărea Călărași, ceea ce a coborât-o pe locul 9, în afara zonei play-off.  

Start de coșmar pentru alb-violeți în partida directă care pe care sub ochii partizanului public din Focșani, moldavii înscriind fără replică prin 5 marcatori, în vreme ce Sadoveac și Marjanovic au ratat primele aruncări ale vizitatorilor, același Sadoveac fiind apoi eliminat la scorul de 3-0, în minutul 6, după care n-au spart gheața nici Fenici respectiv Vuk Milosevic: CSM 2007 – SCM Politehnica Timișoara 21-20 (12-8).

Neverosimil, se ajungea la 7-0, piatră de moară pentru timișorenii care nu pierduseră niciodată în fața lui CSM Focșani 2007 de la promovarea vrâncenilor în elită în 2015. Pe cât de bine începeau ”violeții” precedenta deplasare, pe terenul campioanei CS Dinamo, pe care au condus-o în majoritatea jocului, fiind ajunși din urmă cu două goluri la rând abia în ultimele minute, remiză în capitală, pe atât de rău au abordat ieșirea în Vrancea, cu urmări în clasament.

Căci și Dunărea Călărași a câștigat în această seară, 26-16 la Făgăraș tot în etapa a XIX-a din Liga Națională, ”Poli” fiind depășită în ierarhie atât de învingătoarea sa cu 21-20 (12-8), cât și de galben-albaștrii din sud-est, alunecând implicit pe locul 9, în afara primei grupe valorice, la 8 puncte în urma ocupantei poziției a cincea.

Iar prima dintre cele 7 confruntări rămase în programul returului, pe hârtie în marea lor majoritate mai ușoare, va fi joi de la ora 17 acasă cu vecina de pe locul zece CSM Vaslui, care a jucat deja joi în această a cincea etapă din 2020, pierzând 20-23 (11-12) pe teren propriu cu dobrogenii. Pe pozițiile 9-10, poliștii și vasluienii sunt despărțiți de șase puncte, trei fiind în comparație zilele în plus de recuperare pentru moldavi, ”violeții” având în schimb un anevoios drum de întoarcere spre casă. Ulterior, în joia de 5 martie, proxima deplasare a poliștilor, la CSM București, deținătoare a Cupei Challenge intrată în sferturile actualei ediții a competiției, luna viitoare tur-retur cu HC Victor, mai întâi în Rusia.

Pentru moment, o seară neagră în tabăra alb-violeților, înfrânți în premieră în 5 ani de CSM Focșani 2007, ”Poli” cedând la limită în retur precum o făcea și acasă cu Potaissa Turda. În tur, timișorenii se impuneau de 3 ori la un gol diferență, mai întâi tocmai cu CSM Focșani, 24-23 (13-11) în 2 octombrie 2019, ulterior tot acasă și cu CSM București și Dunărea Călărași.

Anul trecut, în retur, bănățenii remizau la Focșani, al doilea rezultat de egalitate cu vrâncenii în opt întâlniri directe până atunci în Liga Zimbrilor, celelalte, tranșate de favoriți, după cum urmează în ordine invers cronologică…

-ediția 2018/19… 28-28 în martie 2019 la Focșani (Poli bătea acasă în tur cu 33-29, în toamna lui 2018)

-ediția 2017/18… Poli învingea pe Milcov cu 25-30 în martie 2018 (acasă, în tur, cu 23-21)

-ediția 2016/17… 26-26 la Focșani în toamna lui 2016 (25-22 pentru poliști în retur)

-ediția 2015/16… Poli câștiga cu 22-25 la Focșani în februarie 2016 (acasă, cu 31-26 în tur).

Tradiție stopată, CSM Focșani avertizând încă de miercuri, când a trecut acasă spre finele rundei precedente cu 25-21 de CSM București, condusă la pauză cu 13-11 și trecută o singură dată în avantaj, 15-16. Teren greu în fața publicului vrâncean, ”violeții” pierzând mai strâns unde în 2020 s-au înclinat pe rând cu 25-21 buzoienii și cei din capitală, semn că albaștrilor le-a prins bine stagiul de pregătiri și jocuri în care antrenorul Dalibor Cutura i-a purtat în iarnă prin Serbia.

Pe rând, Marijanac, Nuțu, Rață, Mocanu și Gramatic și-au trecut numele pe lista marcatorilor, mai întâi Sasa Marijanac din 7 metri în minutul 3, bisând pentru 5-0 puțin după ce Sadoveac își ispășea minutele de eliminare, 7-0 în primele 13 minute. ”Poli”, deși fără Păiuș, se bizuia în principiu pe apărarea care adesea a scos-o la liman, dar o lecție defensivă i-a predat trupa sârbului, într-o încleștare abrazivă, aprigă.  

Marjanovic a spart gheața pentru poliștii de căruță doar dintr-o aruncare de la 7 metri, 7-1 abia în minutul 16, iar Șomlea a semnat primul gol din acțiune al timișorenilor un minut mai apoi, însă Marijanac a luat-o de la capăt iar Rață a fructificat superioritatea numerică pe fondul eliminării lui Vuk Milosevic, 9-2 în minutul 20.

Tot Rață avea să fie și eliminat în același minut, fără însă ca Marjanovic să fructifice aruncarea de la 7 metri, răzbunat fiind din acțiune de Fenici, Baican și Sadoveac, ”careu” completat tocmai de extrema Marjanovic, 4 goluri la rând în tot atâtea minute și 9-6 cu numai patru rămase din prima repriză.

În care, în premieră, s-a marcat alternativ, Mocanu și Gramatic respectiv doar Marjanovic, ultimul cuvânt avându-l același Marijanac, la sirenă… 12-8 la pauză.

La cât de rău începuse, ”Poli” avea totuși o șansă de a reveni în joc, handicapul fiind aproape înjumătățit. Și a mai erodat după pauză din avansul elevilor lui Cutura, de astă dată oaspeții înscriind primii, prin Sadoveac din 7 metri, bisând din același procedeu după ce Nuțu spărgea gheața la reluare pentru CSM 2007 în minutul 34.

La pupitru a trecut Constantin Mănescu, menținându-i pe amfitrioni la 3 goluri avans cu o ”triplă”, de fiecare dată după ce Șomlea iar Sadoveac de două ori îi apropiau pe timișoreni la două diferență: 16-13 la mijlocul reprizei a II-a.

Din nou în inferioritate, Șomlea eliminat, ”Poli” a încasat și de la Țuțu, 17-13, meciul încingându-se și mai mult, cu minute pe margine în ambele tabere, Popovici respectiv Irimescu.  A urmat însă revirimentul vizitatorilor, declanșat de golul extremei Cîmpan, nici măcar eliminarea lui Sadoveac neîmpiedicându-i pe timișoreni să egaleze până în minutul 52, 17-17, prin golurile lui Milosevic, Marjanovic din 7 metri și Baican.

Pe fondul jocului fluctuant, gazdele au preluat frâiele iar Nuțu, Gramatic și Marijanac din 7 metri au marcat succesiv, 20-17 în minutul 59. Într-un duel cu puține goluri, a înscrie tot 3 la rând în ultimele circa o sută de secunde părea improbabil, dar Milosevic și Fenici i-au reapropiat pe bănățeni la limită, cu 39 de secunde rămase de disputat… 20-19. În care și Vuk Milosevic a fost trimis pe bancă, a șasea eliminare în contul trupei lui Pero Milosevic, în vreme ce moldavii s-au mai ales cu încă o aruncare de la 7 metri, la potou, fructificată de același Sasa Marijanac, înecând cursa de urmărire a violeților într-un pahar cu gust amar.

Sadoveac și Marjanovic au fost principalii marcatori ai învinșilor, cu câte 5 goluri, dar au și ratat din plin, sârbul chiar și de la 7 metri, Vuk Milosevic, Fenici și Baican înscriind câte două goluri iar Cîmpan și Neamţu unul, tânăra extremă, la final.

Golgheter al jocului de la ora 18:30 a fost Sasa Marijanac, cu 6 goluri, dintre care 3 din aruncări de la 7 metri respectiv 4 până la pauză, Nuțu completându-l cu 4, câte două pe repriză, iar Gramatic și Mănescu cu câte 3, tânărul gorjean strict după pauză. Rață și Mocanu au mai înscris de câte două ori în prima parte iar Țuțu un gol după pauză. Mai feriți de eliminări, focșănenii au fost trimiși de două ori pe margine.

Rezultatele celei de-a șasea etape din retur, etapă care se încheie luni cu CSM București gazdă, și programul rundei viitoare, pe coloana dreaptă, a clasamentelor. Tot în etapa a XIX-a, dar în liga secundă, astăzi de la ora 12:30, în Seria D din Divizia A, CSU Constantin Brâncuși – CSU Politehnica 32-28 (15-10) în duelul de la Târgu Jiu al ocupantelor locurilor 5-6.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: