Constantin Ştefan (AS CH Politehnica Timişoara), încheind pe 7, cu 34-31 contra Minaurului Baia Mare: „S-a adunat în lot o oboseală care nu poate fi scoasă decât cu o pauză mai lungă”

Zi onomastică de bineţe pentru Constantin Ştefan, care a încheiat cu fruntea sus şi cu un surâs reţinut primul său sezon la cârma Politehnicii Timişoara, pe care a condus-o la 10 succese, ultimul, repurtat de la ora 17, 34-31 (14-16) cu HCM Minaur Baia Mare, meci în care „violeţii” n-au mai fost presaţi de miza punctelor, având locul 7 în buzunar. Dar iată lista marcatorilor precum şi ai golgheterilor stagionali ai poliştilor, însă şi spusele sărbătoritului…

Constantin Ştefan

 

E al treilea sezon la rând în care „violeţii” încheie pe 7, cu diferenţa că finishul actual a fost în crescendo, de pe zece, „Poli” câştigând toate meciurile din 7-9, 32-24 cu Steaua, 27-25 la Baia Mare, 26-24 la Steaua şi 34-31 acum, cu Minaur: 4 4 0 0 119-104.

Marcatorii celui de-al şaselea meci la rând în care „Poli” n-a pierdut pe final de sezon, câştigând de 5 ori cu tot cu o ultimă răsturnare cu 20 de goluri înscrise în repriza de finish a stagiunii, au fost rusul Denis Kaftin, cu 11 reuşite, dintre care 7 în prima parte şi 4 în cea de-a doua, Chikovani 8 (3/5), Lela 4 (2/2), Mrakic 4 (1/3), Szentpeteri 3 (0/3), Santeiu 2 (1/1), Ursu 2 (0/2) respectiv, la Minaur: Grasu 9 (3/6), Popescu 5 (1/4), Sabou 4 (4/0), Munea 3 (3/0), Buşecan 2 (2/0), Leordean 2 (1/1), Pera 2 (0/2), Gavrilovic 1 (1/0), Mihai 1 (1/0), Udriştoiu 1 (0/1), Axinte 1 (0/1).

În consecinţă, lista marcatorilor „violeţi” în Liga Naţională 2013-2014 e următoarea: 134 de goluri, Denis Kaftin; 110 Timofte, 96 Chikovani, 71 Halcă, 69 Lela, Petkovic 68, Santeiu 54, Daninfeld 39, Ursu 35, Mrakic 27, Irimiaş 26, Szentpeteri 6, Arseni 3, Ungureanu 1. Unii cu mai multe apariţii la activ, alţii, dat fiind şi accidentările, cu mai puţine…

Adi Popovici, de la maramureşeni, a fost foarte tăios la adresa manierei de arbitraj asigurată de argeşenii Brebu şi Ciobea, cu Şerbu observator federal, spunând că „nu se poate să aibă o asemenea prestaţie! Înţeleg că greşeala e omenească dar cînd se fac greşeli de o parte, iar de cealaltă parte este un arbitraj pro, atunci e inadmisibil. Înţeleg şi că sunt tineri şi trebuie promovaţi dar nu se poate să-şi bată joc de munca unei echipe!”

Întrebat dacă „violeţii” îşi merită locul 7 pe care HCM Minaur încheia returul, Popovici a continuat prin a răspunde: „Dacă e aici, înseamnă că merită!” Iar în privinţa echipei sale, „cred că s-ar fi putut reuşi mai mult cu Minaur dacă implementam pe tot parcursul campionatului jocul avut în această partidă. Sunt mulţumit de echipă dar atunci când jocul este mai intens şi mai rapid, e şi normal să se greşească mai mult”. 

Constantin Ştefan s-a arătat bucuros pentru finishul victorios de Sfântul Constantin şi Elena: „Mă bucur foarte mult că în cele din urmă băieţii mi-au oferit un frumos cadou cu ocazia zilei onomastice, şi poate aşa a fost să fie, cu emoţii, ca victoria să fie cu mult mai dulce. Mulţumesc jucătorilor că au pus mult suflet şi devotament pentru Poli, şi sper să vedeţi şi la anul dacă nu aceeaşi Poli, una şi mai bună, pentru că Timişoara are nevoie de o echipă în Liga Naţională şi avem oameni care ne susţin în demersul nostru”. 

Întrebat dacă nu-i pare rău că sezonul ia sfârşit tocmai când „Poli” s-a regăsit cu succes într-o serie de 5 victorii şi o remiză, toate cu ocupante ale locurilor 7, 8 şi 9 după 22 de etape, antrenorul timişorenilor a explicat că „nu chiar, pentru că simt că în interiorul lotului s-a adunat o oboseală care nu poate fi scoasă decât cu o pauză mai lungă. Nu ştiu, e greu de spus în cât timp se vor putea reface complet Timofte, Irimiaş, Halcă şi Daninfeld, dar sper că voi putea aduce noi jucători, cu care să obţinem performanţe cât mai bune. Sunt în tratative cu diferiţi handbalişti dar nu pot spune nimic, căci nu e nimic concret. Vor rămâne toţi componenţii lotului, inclusiv străinii, inclusiv tinerii, având contract până la finele ediţiei 2014-2015”. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: