Constantin Ştefan, cu aproape 8 săptămâni înaintea debutului Politehnicii Timişoara în deplasare la Dinamo: „Deoarece avem marea majoritate a jucătorilor noştri români, să închegăm mai repede relaţiile de joc decât adversarii”

Constantin Ştefan, antrenorul principal al prim-divizionarei AS CH Politehnica Timişoara, a punctat astăzi, la reunirea lotului în vederea pregătirii noului sezon competiţional, aspectele de actualitate din sânul formaţiei pe care o conduce, aflat fiind înaintea celui de-al doilea an al mandatului său la alb-violeţi.

Constantin Ştefan: antrenor principal AS CH Politehnica Timişoara

 

 

„Într-adevăr, astăzi la ora 16 am avut convocarea lotului, cu nume noi, chiar sonore în echipă, şi sperăm într-un sezon mai bun pentru Poli Timişoara. Am încredere în jucătorii pe care i-am transferat şi consider că putem să avansăm în clasament în această ediţie care începe pe 30 august cu un joc în deplasare la Bucureşti, cu Dinamo”, a spus Constantin Ştefan.

„Avem un program de pregătire combinat, cu antrenamente pe stadion şi în sală, iar la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august, vom participa la un turneu la Târgu Jiu, pe 7 august vom organiza la Timişoara obişnuita Cupa Poli, tradiţionala competiţie de vară, la care şi-au confirmat deja participarea Pick Szeged şi Kragujevac, locul 2 din Serbia, şi în 11 august ne vom deplasa pentru un cantonament de 10 zile la Debrecen, unde vom disputa un turneu internaţional la Oroshaza, întoarcerea acasă fiind programată pe 21 august, după care, până pe 30 august, vom cristaliza jocul echipei şi pregăti cu atenţie primul meci”, a adăugat antrenorul alb-violeţilor.

„Exact ce mi-am propus şi ce mi-am dorit am transferat, sportivi de caracter, care au cochetat cu echipa naţională, Fenici încă este component, sunt şi 3 jucători care se reîntorc la Timişoara, m-am bazat şi pe acest lucru, şi sper ca simbioza dintre cei care au rămas şi în acest an şi cei care au venit să fie de bun augur şi relaţiile de joc să se închege cât mai repede. S-a tot discutat despre plecări, ultimul care a plecat a fost Lela, am căzut de comun acord să reziliem contractul, dar în rest e acelaşi lot pe care l-am anunţat şi îl ştiţi, înainte de plecarea în vacanţă”, a continuat Ştefan.

„Pe Mrakic nu ne bazăm pentru că îl avem pe Ghiţă Irimescu, consider că e suficient şi sper să n-apară accidentări, e un jucător emblematic pentru Timişoara, are 6 ani în care a stat aici, iar momentan vom începe pregătirile cu lotul actual”, a mai explicat Constantin Ştefan, care le-a acordat astăzi statut de învoiţi lui Chikovani şi golgheterul stagiunii trecute, rusul Denis Kaftin, aflaţi la Bucureşti „să-şi depună actele pentru viza de Ungaria”, după cum a explicat antrenorul, respectiv Santeiu, deplasat „la mama sa, în Italia, cu probleme acolo”.

„Este lotul pe care mi l-am dorit, este un lot echilibrat pe posturi, consider valoros, dar dorim să vorbim mai puţin, să ne antrenăm foarte bine, iar roadele să se vadă la începutul sezonului”, a mai spus Constantin Ştefan, tânărul antrenor care a condus-o pe „Poli” pe 7 la finele primei sale stagiuni pe Bega, după ce sezonul regular îl încheia pe 10, adăugând că „şi Baia Mare s-a întărit destul de mult, Târgu Jiu a făcut câteva transferturi destul de interesante, Dinamo la fel, CSM-ul, Bacăul şi ea, toată lumea s-a mişcat pe piaţa transferurilor, dar acum sperăm ca având marea majoritate a jucătorilor români, să închegăm mai repede relaţiile de joc decât adversarii pe care-i vom întâlni în competiţia Ligii Naţionale”.

Despre ţintarul competiţional, Ştefan a spus că e „o tragere echilibrată, începem în deplasare, poate îmi doream să joc primul meci acasă dar nu e un impediment, căci campionatul e lung, tot cu play-out şi play-off după tur-retur, iar aşa cum ne-a avantajat sistemul şi în campionatul trecut, sperăm ca şi în acest an să profităm de sistemul de desfăşurare şi să obţinem o bună clasare, astfel încât conducerea, oamenii din Timişoara, cei care ne susţin financiar, Politehnica, Consiliul Local, Judeţean, să fie mulţumiţi!”

În ceea ce priveşte cele 7 achiziţii ale Politehnicii, din poartă începând, Zlatko Daskalovski este un macedonean născut în 8 decembrie 1984, de 1,91 şi 90 kilograme, trecut pe la Ilinden Struga, Vardar şi Proleter Skopje, apoi Ankara II Ozel dar şi Lovcen Cetinje, în Muntenegru, revenind la Vardar Pro.

Pe flancul stâng, chiar două achiziţii, şi anume extrema de 30 de ani Florin Ciubotaru, născut în 26 martie 1984, de 1,86 şi 82 kilograme, plimbat pe la Poli Iaşi, Fibrex, HCM Piatra Neamţ, HCM Constanţa, Bucovina Suceava, UCM Reşiţa şi, ultima oară, CSU Suceava, precum şi interul timişorean Andrei Mihai Păiuş, născut în 18 martie 1985, de 1,96 şi 100 kg, revenit la Poli după şederi la Pandurii dar şi Ştiinţa Bacău.

Centru, coordonator de joc, binecunoscutul Cristian Stelian Fenici, născut în 13 februarie 1986, de 1,87 şi 92 kg, care o lăsa iniţial pe Poli pentru UCM Reşiţa, iar anul trecut, ca şi căpitan, pentru băcăuani.

Însă şi un pivot, veteranul de forţă şi combativitate Gheorghe Alexandru Irimescu, un ţăruş în coasta apărărilor adverse, deja la o vârstă, născut fiind în 13 septembrie 1980 şi plecat de la Poli, unde debuta în… mileniul trecut, la Minaur, de unde a trecut pe la Reşiţa, Constanţa – campion acolo, şi HC Odorhei.

Ambele ultime achiziţii, anunţate ulterior, în cursul lunii iunie, sunt jucători de mână stângă şi au evoluat împreună în reprezentativa de Tineret a României. Cei mai noi „alb-violeţi” sunt Denis Cosmin Grigoraş, adus de la CS Caraş Severin, şi Călin Leordean, de la Minaur Baia Mare.

Denis Grigoraş (1,96 metri, 98kg) a împlinit zilele trecute 21 de ani şi a evoluat ca inter dreapta pentru alb-albaştrii Reşiţei, fiind al doilea marcator al grupării bănăţene, cu 94 de goluri.

Călin Leordean (1,91m, 90kg) are tot 21 de ani, împliniţi luna trecută, şi joacă pe postul de extremă dreapta, cluburile anterioare la care s-a legitimat fiind Bucovina Suceava şi Minaur Baia Mare. În ediţia trecută de campionat a înscris 35 de goluri pentru formaţia maramureşeană.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 6 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: